Hoe je van je eerste date een gegarandeerd succes maakt

eerste date Photo by Aleksandra Mazur on Unsplash

Je hebt toch maar mooi alvast een eerste date geregeld met die hele leuke vrouw. Het maakt je een blij man. Maar tegelijk voel je ook de spanning toenemen zodra die eerste date dichterbij komt.

Want je wilt absoluut voorkomen dat je het verknalt bij haar. En je wilt uiteraard heel graag dat zij jou net zo leuk vindt als jij haar. En dat je haar vaker gaat zien.

Dat gaat je zeer zeker lukken als je de eerste date met een vrouw op de juiste manier aanpakt.

Wat een vrouw verwacht van een eerste date?

Menig man wil tijdens een eerste date vooral aardig gevonden worden door een vrouw. Maar helaas: aardige mannen worden maar zelden aantrekkelijk gevonden door vrouwen.

Dat komt onder meer omdat iedere vrouwen zich aangetrokken voelt tot bepaalde mannelijke eigenschappen zoals:

Met andere woorden: iedere vrouw zoekt in basis een man die de baas is over zijn eigen leven, die doet wat hij vindt dat hij moet doen, die controle heeft over elke situatie waarin hij zich bevindt en die bovendien emotioneel en mentaal sterker is dan zij. Eén die uit gaat van zijn eigen kracht en overtuigingen, en die zich niet of nauwelijks laat beïnvloeden door zijn omgeving. En die bovendien geen goedkeuring nodig heeft van anderen.

Kortom, dit is meestal niet het type man die probeert door iedereen aardig gevonden te worden.

Het doel van een eerste date is voor een vrouw dan ook: uit gaan vinden en mee gaan maken of haar date, jij dus, over deze eigenschappen beschikt en op deze manier in het leven staat.

Omdat de mate waarin jij over deze eigenschappen beschikt bij een vrouw gevoelsmatig bepaalt hoe mannelijk je werkelijk bent.

Daarmee komt het er in het kort op neer dat: hoe mannelijker jij je gedraagt, hoe leuker en aantrekkelijker je date je zal gaan vinden.

Een vrouw zal dan ook slechts zelden verder denken dan dat, wanneer ze met een man een eerste date heeft.

Jou een aantrekkelijke vent vinden, maakt je overigens niet per definitie ook relatiemateriaal. Want daarvoor moet een vrouw tevens het gevoel hebben dat jullie overeenkomsten hebben, en iets hebben wat jullie bindt.

Ga ter leering ende vermaeck eens na hoeveel mensen jij in je leven ondertussen al hebt ontmoet. Denk aan klasgenoten, clubgenoten, buurtkinderen, vakantievrienden, vrienden van vrienden of familie, enzovoort. Slechts enkelen van al deze mensen die je ooit ontmoet hebt, worden vrienden van je.

En ook de vrouw die jouw vriendin wordt, zal een vrouw zijn waar je niet alleen intiem mee bent, maar met wie je tevens de allerbeste vrienden bent.

Als je gaat daten, is dit denk ik het allerbelangrijkste wat je steeds in gedachten moet blijven houden: lang niet iedereen die je in je leven ontmoet, zal een vriend of vriendin worden.

Een gedachte die je vooral zal helpen als je onbewust veel te hoge verwachtingen hebt van een eerste date, en veel te graag wilt dat het gaat lukken met deze vrouw die je binnenkort gaat ontmoeten.

Waar je met een eerste date het best heen kan gaan

waar ga je heen en wat ga je doen op je eerste date? Photo by Alan Quirvan on Unsplash

Een beetje man zal er echter altijd voor zorgen dat, wanneer hij een vrouw uitnodigt voor een date, het een zo leuk mogelijke date zal worden.

Om de kans op een leuke date zo groot mogelijk te maken is het raadzaam om de date goed voor te bereiden. Omdat de kans groot is dat je teveel afgeleid zult zijn om wat te regelen vanaf het moment dat je je date in de ogen kijkt.

Aan de meeste leuke, originele en onvergetelijke date ideeën ga je bar weinig hebben als je er zelf eigenlijk maar weinig aan vindt. Dat maakt zelfs een date idee waarvan je weet dat deze vrouw het heel leuk zal gaan vinden, maar waar jij weinig aan vindt, geen goed idee.

Dus waar ga je met een eerste date heen en wat ga je doen?

Bij voorkeur naar iets wat jij alvast helemaal geweldig vindt en haar wilt laten zien, meemaken of ervaren en/of haar wilt leren.

Waarom? Omdat de redenatie van een vrouwen gevoelsmatig als volgt is: een man leer je het beste kennen in zijn eigen omgeving en waar hij zich thuis voelt.

Inmiddels weet je dat met name meer over de persoonlijkheid van een man te weten komen, voor een vrouw het doel is van een eerste date met hem. Dit is dan ook de reden waarom je zo vaak als advies hoort, met name wanneer je via internet date, dat je voor een eerste date een vrouw naar jou toe moet laten komen.

Daarbij is het overigens wel een pluspuntje wanneer je een date verzint op basis van een overeenkomst die je hebt met je date. Een overeenkomst die je onthouden hebt van de gesprekken die je met haar hebt gevoerd.

Dat is een pluspunt omdat je daarmee heel duidelijk laat zien, dat jij een man bent die luistert naar een vrouw en die ook daadwerkelijk wat doet met wat ze een man vertelt. Waarmee je een vrouw het gevoel geeft, dat jij een man bent die oprecht geïnteresseerd is in haar als persoon en zij ertoe doet voor je.

Zeker wanneer je een man bent, spreken acties vele malen luider dan woorden voor een vrouw. Kies er tijdens het daten en het omgaan met vrouwen dan ook altijd voor, om door middel van acties een vrouw te vertellen hoe je over haar denkt en wat je voor haar voelt.

Door op basis van deze wetenschap een eerste date, maar ook de daaropvolgende dates, te verzinnen zit je eigenlijk altijd goed.

5 belangrijke eerste date tips voor mannen

Je weet nu wat je moet doen om een leuke date te verzinnen en waar een vrouw op let bij een man tijdens de eerste date. Nu hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat deze eerste date zo perfect mogelijk verloopt. De volgende 5 tips helpen je daarbij.

1) Zo stel je je eerste date outfit perfect samen

Kleren maken de man. Het is een oud gezegde dat nog steeds niets aan waarheid heeft ingeboet. Je kunt er op een eerste date dan ook maar beter voor zorgen dat je er zo goed mogelijk uitziet. En dus de voor jou perfecte eerste date outfit uitzoekt.

Dat betekent overigens absoluut niet dat je jezelf nu ineens helemaal in het nieuw moet gaan steken. En het betekent evenmin dat je iets aan moet gaan trekken wat je normaal ook niet aanhebt, een pak bijvoorbeeld.

Er goed uitzien tijdens een date betekent: dat je het beste maakt van wat je hebt zonder te overdrijven.

De perfecte eerste date outfit is vooral ook een outfit waar jij je lekker in voelt. Maar wat tegelijkertijd geen outfit is die je alleen aan zou doen naar een bijzondere gelegenheid.

De outfit die je voor je eerste date samenstelt zou je ook op een tweede, derde, vierde, vijfde date aan moeten kunnen hebben. Met andere woorden: wijk met je outfit voor een eerste date vooral niet teveel af van wat je normaal gesproken draagt.

Daarnaast moeten je outfit:

 1. Schoon zijn.
 2. Verzorgd zijn. ( een overhemd moet bijvoorbeeld gestreken zijn)
 3. Bij elkaar passen.
 4. Niet te groot of te klein zijn.
 5. Passen bij jouw figuur.

Besteed bijzondere aandacht aan je schoenen. Want vreemd genoeg zijn het je schoenen waar vrouwen onbewust het sterkst op letten. Neem de proef maar eens op de som en koop maar eens een paar bijzondere schoenen.

besteed aandacht aan je schoenen als je gaat daten

Je zult dan snel zien dat veel vrouwen een opmerking zullen maken over je schoenen.

Zorg er tijdens een date in ieder geval altijd voor dat je schoenen er schoon en verzorgd uitzien en in elk geval niet afgetrapt. En als je niet beschikt over modieuze schoenen, kies dan simpelweg voor een tijdloze leren nette schoen. Daar ga je in ieder geval nooit de mist mee in.

2) Welke begroeting is de juiste bij de eerste date?

Menig man twijfelt over de begroeting bij de eerste date met een vrouw. Want moet je nu simpelweg elkaars hand schudden? Of moet je helemaal niets en alleen hoi of hallo zeggen? Of moet je toch echt gaan voor drie zoenen op de wangen?

Ik raad je aan te gaan voor de drie zoenen op de wangen. Want tenslotte ben je op date met die vrouw. En je hebt haar niet uitgenodigd voor een date met jou om vrienden te worden. Je hebt haar uitgenodigd voor een date omdat je haar aantrekkelijk vindt, haar wilt versieren en toch minimaal seks met haar wilt hebben als ze echt zo leuk is als dat ze eruit ziet.

En als je een vrouw versieren wilt, kun je niet snel genoeg beginnen met haar aan te raken. Haar 3 zoenen op de wangen geven is dan alvast de eerste sociaal geaccepteerde manier om haar aan te raken.

Zoenen geeft ons mensen overigens ook direct te mogelijkheid om even aan elkaar te “snuffelen”. Daar schijnt zoenen op de wangen ook ooit voor uitgevonden te zijn. Omdat elkaars geur aangenaam vinden er ook toe bijdraagt dat we elkaar aantrekkelijk gaan vinden.

Ga dan ook altijd voor de 3 zoenen op de wangen.

3) Het perfect eerste date gesprek

Menig man is bang dat hij moeite zal hebben om tijdens de date het gesprek gaande te houden.

Er zijn een aantal manieren om dat te voorkomen:

 1. Accepteren dat er nu eenmaal stiltes kunnen vallen in een gesprek. Zeker wanneer je nu eenmaal niet zo’n makkelijke prater bent.
 2. Ga iets doen samen in plaats van ergens zitten, op een terras bijvoorbeeld. Door iets samen te gaan doen blijf je voldoende gesprekstof houden.
 3. Probeer jezelf ervan te weerhouden dat je in hoofd bezig bent met allerlei zaken en vragen zoals: wat je het beste zou kunnen zeggen en of ze je wel leuk vindt of niet. Hierdoor mis je ongetwijfeld dingen die ze je vertelt en waar je op door had kunnen vragen of op had kunnen reageren.
 4. Toon interesse in je date en stel haar het type vragen waarop ze niet met alleen ja of nee kan antwoorden.
 5. Durf expres een stilte te laten vallen om te kijken hoe je date ermee omgaat.
 6. Maak op je telefoon een lijstje van leuke vragen die je bijvoorbeeld gevonden hebt op het internet. Zo heb je altijd vragen achter de hand voor als het gesprek ergens vast mocht lopen.

Vooral tijdens de eerste date moet je ervoor proberen te zorgen dat het gesprek niet al te serieus wordt en je onderwerpen vermijdt die negatieve gevoelens opwekken, zoals:

Tot negatieve gevoelens voelt namelijk geen mens zich aangetrokken. Dat terwijl het tijdens een date juist de bedoeling is dat je date zich tot je aangetrokken gaat voelen. Doe dan ook je best om gesprekken zo positief, ongedwongen en ontspannen mogelijk te houden en probeer vooral ook lol met elkaar te hebben.

4) Houd het doel van de eerste date duidelijk voor ogen

Mannen worden geregeld voor lomp, onbenullig, kortzichtig en seksistisch versleten, omdat ze in de ogen van vrouwen alleen maar lijken te geven om het uiterlijk van een vrouw.

Inmiddels heeft iedere geëmancipeerde man geleerd dit in alle toonaarden te ontkennen. Maar eigenlijk is dat het aller-stomste wat je maar kan doen. En wel om de volgende redenen:

 1. Je verloochent je man-zijn ermee.
 2. Vrouwen geloven je niet, omdat wij mannen nu eenmaal ongelofelijk slechte leugenaars zijn.

Wat jij wellicht ook niet weet over vrouwen, is dat vrouwen zelden alleen maar letten op wat je zegt. Maar des te meer op hoe je iets zegt, en hoe je je erbij gedraagt en wat je uitstraalt.

En precies daarom vallen wij mannen vroeg of laat altijd door de mand bij vrouwen.

Lieg daarom dan ook nooit tegen vrouwen. En wees er trots op dat je een man bent.

Dus kom er volmondig voor uit tegen je date dat je een man bent. En vertel haar: " Ja, ik ben een man. En ook ik ben lomp, onbenullig, kortzichtig en misschien zelfs seksistisch. Dus ook ik let puur op het uiterlijk van een vrouw. Daarom date ik ook met jou."

En wanneer je zoiets zelfverzekerd, met een zweem van zelfspot en een glimlach op je gezicht zegt tegen een date die ook beweert dat mannen alleen op uiterlijk letten, dan maak je jezelf in een klap alleen nog maar aantrekkelijker. Omdat ze daarmee direct doorheeft dat je haar een beetje zit te plagen en omdat:

Een vrouw wil zich stiekem graag gewild voelen door een aantrekkelijke man. Omdat juist dit haar een waanzinnig goed gevoel geeft over zichzelf. Iets wat heel belangrijk is voor een vrouw. En tevens iets wat alleen een man haar echt kan geven.

Dat maakt het dan ook heel belangrijk dat jij een vrouw zonder omhaal en bij voorkeur door middel van acties laat weten, meemaken en voelen wat jij voor haar voelt en wat jij van haar wilt.

Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer je haar niet alleen erg leuk vindt om te zien, maar haar ook ontzettend leuk vindt om wie ze is, jij haar dit absoluut moet laten merken tijdens jullie date.

Dit doe je onder andere door:

Het doel voor jou als man bij een eerste date is dan ook: een vrouw onomwonden en door middel van acties laten weten dat jij haar aantrekkelijk vindt en wat jij van haar wilt.

Een vrouw zal jou op vergelijkbare wijze laten weten wat zij van jou vindt. Door jouw aanrakingen te accepteren en door jou ook aan te raken en terug te kussen als jij haar kust.

Zo simpel is het daadwerkelijk. En door het gewoon zo te doen, maak je het jezelf niet alleen veel makkelijker, maar weten zowel jij als je date direct hoe de vlag erbij hangt. En dat zonder er een gecompliceerde toestand van te hoeven maken, waarbij je een vrouw moet gaan vertellen wat je voor haar voelt.

Het leven kan echt zo simpel zijn soms.

5) Hiermee verloopt je eerste date gegarandeerd goed

Een ander dingetje wat menig man tijdens een date hoofdbrekens bezorgt is de vraag: "Verloopt de date nou goed, of eigenlijk helemaal niet?"

Eigenlijk moet je dit jezelf helemaal niet afvragen tijdens een date. Omdat tijdens een date zogezegd met je gedachten ergens anders zijn er nu juist voor kan zorgen dat een gesprek stilvalt en er ongemakkelijke stiltes ontstaan. Of dat je precies een perfect moment mist, waarop je haar had kunnen kussen.

En jezelf afvragen of een date goed verloopt of niet is volstrekt onnodig. Temeer omdat je die date voor jezelf aan het doen bent en niet om een vrouw te vermaken.

Bovendien, als een vrouw bij je blijft, vriendelijk tegen je is, ook haar best doet om het gesprek gaande te houden en je tijdens het praten af en toe aanraakt, dan verloopt een date al voor het allergrootste deel uitstekend. Want dat betekent dat een vrouw zich prettig en op haar gemak voelt in jouw nabijheid.

En als jullie veel lol hebben samen, de sfeer ontspannen en ongedwongen is en de tijd vliegt, dan is die klik er en is er absoluut alle mogelijkheid om een vrouw te laten merken wat jij nu echt van haar vindt.

Ga dan dus gewoon voor die aanraking, die spontane omhelzing en die eerste kus, zodra een date zichtbaar en merkbaar goed aan het verlopen is. En laat zien dat je een man bent die weet hoe hij zich als man gedraagt.

Daten moet vooral een leuk en aangenaam tijdverdrijf voor je zijn. Iets wat je in eerste instantie bereikt door er geen al te hoge verwachtingen van te hebben. Zeker niet van een eerste date.

Want een eerste date is ook voor jou in beginsel slechts bedoeld om te bekijken of die vrouw die er zo leuk en aantrekkelijk uitziet, ook daadwerkelijk leuk en aantrekkelijk is.