Home >> Datingtips voor mannen >> Hoe weet ik of zij mij leuk vindt

Hoe weet ik of zij mij leuk vindt

Zodra je een vrouw echt leuk gaat vinden, zal vroeg of laat de vraag opkomen: "Hoe weet ik of zij mij leuk vindt?". Een hele logische vraag eigenlijk. Want als ze je niet leuk vindt, ben je tenslotte niet ver verwijderd van een afwijzing wanneer je haar bijvoorbeeld mee uit zou willen vragen.

Toch is het niet zo heel moeilijk om erachter te komen of een vrouw je wel of niet leuk vindt. Echter, vertellen zal ze je het in de meeste gevallen niet. Wel zal ze je op vele manieren laten merken dat ze je leuk vindt. En vervolgens is het aan jou om dat op te pikken en er wat mee te doen.

Wat vrouwen doen als ze je leuk vinden

Vrouwen vinden het net als jij niet leuk om afgewezen te worden. Daarom zullen ze je ook niet snel zeggen dat ze je leuk vinden. Zelfs niet wanneer ze je heel erg leuk vinden. Wel zal een vrouw proberen je aandacht te trekken. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat ze altijd wel bij je in de buurt is, als daar gelegenheid voor is. Ook zal ze proberen oogcontact met je te zoeken en misschien zal ze zelfs proberen een gesprek met je aan te gaan als ze een kordaat type is en de gelegenheid zich voordoet.

Maar ze zal doorgaans niet blijven proberen je aandacht te trekken. Wanneer je niet reageert op haar pogingen om met je in contact te komen zal ze ervan uitgaan dat je niet in haar geïnteresseerd bent. En dat terwijl je haar misschien juist wel erg leuk vindt, maar zogenaamd een beter moment afwacht. Bijvoorbeeld omdat je je op dat moment onzeker voelt, verlegen bent of denkt dat je op dit moment geen goede indruk op haar zal kunnen maken.

Echter, doordat internet deel uitmaakt van ons dagelijks leven komen we ook steeds vaker in contact met mensen via internet. Bijvoorbeeld via Facebook, Hyves, datingsites of Twitter. En ook via internet kun je iemand leuk gaan vinden en jezelf af gaan vragen: "Hoe kom ik erachter of zij mij ook leuk vindt?" Maar ook via internet kom je er vrij snel achter of een vrouw je leuk vindt of niet. Indicatoren die daar op duiden zijn:

Wat te doen zodra je weet dat ze je leuk vindt

Zelfs in deze moderne tijden van emancipatie verwacht een vrouw nog steeds van een man dat hij het initiatief neemt en dus contact zoekt met een vrouw als ze laat merken dat ze hem leuk vindt. Tevens verwacht een vrouw dat de man het aanvankelijke contact naar een volgend niveau brengt. Dus een eerste date, de tweede date, de eerste avond alleen, de eerste nacht samen, enzovoort.

Niet omdat een vrouw het initiatief niet wil nemen of kan nemen. Maar onbewust omdat ze zo snel mogelijk wil ontdekken of de man die zij leuk vindt wel beschikt over de eigenschappen van een, voor het gevoel van een vrouw, echte man. Belangrijke eigenschappen die voor een vrouw bepalen of een man een echte man is, zijn: dat hij op de voorgrond durft te treden, de leiding durft te nemen, vertrouwen heeft in zichzelf en durft te gaan voor wat hij wil.

Al deze eigenschappen komen voor een vrouw tot uiting wanneer een man zonder omzien op haar afstapt om kennis met haar te maken, een gesprek met haar aangaat en haar spontaan durft uit te nodigen om samen eens wat te gaan doen om elkaar beter te leren kennen.

Verder komen deze belangrijke eigenschappen tot uiting wanneer een man verzint wat ze samen gaan doen en een vrouw als het ware meeneemt op het door hem verzonnen avontuur, zonder haar goedkeuring af te wachten of te vragen. Maar in plaats daarvan een vrouw laat voelen er oprecht alles aan gedaan te hebben om haar een leuke tijd te bezorgen.

Echter, we kunnen een lang verhaal op de vraag "Hoe weet ik of ze me leuk vindt?" heel kort in één zin samenvatten door te zeggen: wanneer je een vrouw leuk vindt, stap dan zo snel mogelijk op haar af om je voor te stellen en een gesprek met haar aan te gaan. Door onverschrokken actie te ondernemen op wat jij wilt, vergroot je namelijk zienderogen de kans dat ze je leuk gaat vinden.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zul je wellicht zeggen. Echter, veel keus heb je niet als je een vrouw echt leuk vindt. Dus zul je wel op haar af moeten stappen.

Hoe je makkelijker op een vrouw afstapt en succesvol dates met vrouwen regelt, behandel ik uitvoerig in 'Vrouwen versieren door gewoon man te zijn'.

Vond je dit artikel interessant?

Vul je naam en e-mailadres in en kom er NU achter:
  1. Waarom vrouwen aardige mannen afwijzen en vallen voor de bad boy.
  2. Hoe een vrouw JOUW vriendin wordt, in plaats van een vriendin.
  3. Wat maakt dat een vrouw jou als eerste kust.
  4. De juiste stappen die leiden van ontmoeting naar slaapkamer.
  5. Hoe een vrouw dolverliefd op jou wordt.
Voornaam:
E-mailadres:

Deze website neemt je privacy serieus
wouter, auteur en bedenker van Datewijsheid.nl

Wouter is auteur van dit artikel en bedenker van de website Datewijsheid.nl. Tevens is hij de auteur van boeken over: man-zijn, vrouwen ontmoeten, daten en versieren, internetdaten en Tinder.