Waarom een eerste ontmoeting vaak de laatste is

Iemand die een eerste ontmoeting in het vooruitzicht heeft, is doorgaans niet helemaal zichzelf. Iets wat zich bij mannen vaak vertaalt als indruk willen maken op een vrouw tijdens zo'n eerste ontmoeting. En hier gaat het negen van de tien keer dan ook al direct verkeerd.

Vrouwen willen namelijk helemaal niet dat je indruk op ze probeert te maken. Degenen die dat probeerden, zeker tijdens een eerste ontmoeting, vond ze maar saai en weinig onderhoudend. Dus je bent bijna automatisch de volgende die dit etiket opgeplakt krijgt als je het probeert. De meesten komen daarbij dan ook nog eens met het niet bijster originele etentje of bioscoopje op de proppen.

Bij een voorspelbare date is de kans dan ook nog eens groot dat het een saaie ontmoeting wordt. Het zal geen verrassing zijn dat de kans klein is dat een saaie eerste ontmoeting gevolgd wordt door een tweede.

Wat vaak fout gaat bij een eerste afspraakje

Vaak wordt een eerste afspraakje nodeloos ingewikkeld gemaakt, moet er indruk gemaakt worden en zijn de verwachtingen meestal hoog. Drie punten waardoor een ontmoeting al bijna gedoemd is te mislukken.

Vaak wordt gevonden dat een eerste ontmoeting bij voorkeur moet plaatsvinden tijdens een etentje. Meer dan eens gepland in een restaurant waar men zelf ook nog niet eerder is geweest. Niet de meest handige optie. Want voel jij je direct op je gemak in een gelegenheid waar je voor de eerste keer komt met iemand die je voor het eerst ontmoet?

Het is doorgans onzekerheid troef. En als vrouwen iets niet bijster aantrekkelijk vinden, dan is het wel een man die in een dergelijke situatie iets van onzekerheid begint uit te stralen. Als een gesprek dan ook nog niet op gang komt, ontstaat er al snel helemaal een griezelig sfeertje. En dat moet je dan nog een uur of 2 à 3 vol zien te houden. Klinkt niet echt als een super-date, vind je wel ?

De bedoeling van een eerste date

Een eerste date is vooral bedoeld om elkaar een beetje te leren kennen en te kijken of er een klik is tussen jullie twee.

Elkaar wat beter leren kennen op een leuke manier gaat het best in een ontspannen sfeer. Laat een eerste date dan ook plaats vinden in zo'n relaxte sfeer. Ga op een zonnige dag een uurtje wandelen in een park of zoek een gezellig terras op.

In de winterdag is er misschien ergens een tentoonstelling of een beurs die jullie beiden interesseert. Of ga lekker schaatsen als je daarvan houdt. In een omgeving waar wat gebeurt of waar wat te zien is, heb je automatisch gespreksstof voldoende. De sfeer wordt daardoor ontspannen en er ontstaat ruimte voor een grap en een lach. Humor scoort, zeker bij een eerste ontmoeting.

Eindig een date op een hoogtepunt. Bij voorkeur met een lach op je gezicht. Neem afscheid van elkaar op een moment dat je eigenlijk nog helemaal geen afscheid wilt nemen. Zo laat een ontmoeting de juiste indruk achter en wordt al uitgekeken naar de volgende.

Verschil in benadering bij een eerste ontmoeting

Een man benadert een eerste ontmoeting vaak met een ander gevoel dan een vrouw. Een vrouw is meestal gewoon nieuwsgierig naar de man in kwestie, terwijl een man vaak denkt dat hij een vrouw al veroverd heeft op het moment dat ze akkoord gaat met een date.

Zet die gedachte gelijk uit je hoofd. Een ontmoeting met deze gedachte in je achterhoofd is gedoemd te mislukken. Een vrouw bepaalt in de eerste paar minuten van de ontmoeting of je eventueel relatiemateriaal bent of niet. In die paar minuten zul je dus moeten vlammen.

Vlammen in deze context betekent dat je die paar minuten de tijd hebt je zelfverzekerde, naar behoren verzorgde en geklede eigen ik te introduceren. Verzaak je dat, dan zijn je kansen definitief verkeken. Je zult dan hooguit nog het predikaat 'goede vriend' in de wacht kunnen slepen omdat je zo'n aardige man bent. En dat was niet echt je bedoeling.

Het succes van een eerste ontmoeting kan in enkele ogenblikken om zeep geholpen worden, zoals je ziet. Stel je verwachtingen dan ook bij. Vooral als je al meerdere eerste dates hebt zien mislukken.

Ook voor daten geldt dat oefening kunst baart. Zit er dan ook niet mee, als een date mislukt. Hoe luchtiger je het daten benadert, hoe groter de kans op succes. Relaxed zijn en onverschillig zijn over de uitkomst vergroot de kans op een succesvolle eerste ontmoeting aanzienlijk.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren