Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe begin je een relatie met een vrouw?

Een vrouw ontmoeten en een date regelen met haar, dat wil vaak nog wel lukken. En ook een tweede date in het verschiet hebben gaat vaak nog wel. Maar daarna strandt het schip voor velen langzaam maar zeker.

Met name wanneer verliefdheid een rol gaat spelen. En een man eigenlijk wel graag een relatie zou willen beginnen met deze vrouw met wie hij aan het daten is.

Waarom vrouwen juist vaak afstandelijk worden zodra je over een relatie begint

Volgens mij worden de problemen waar menig man tegenaan loopt, zodra hij een relatie met een vrouw wil beginnen, doorgaans veroorzaakt door iets typisch mannelijks. Namelijk, dat wanneer we iets willen, we dat zo snel mogelijk geregeld willen hebben. Want dan hoeven we daar niet langer meer aan te denken, en kunnen we ons op andere dingen focussen.

En zo benaderen we onbewust het aangaan van een relatie met een vrouw ook. Met andere woorden: wij mannen gaan vaak veel te snel voor het gevoel van een vrouw. Want een vrouw wil kunnen genieten van die rollercoaster van emoties, waarbij helemaal niets zeker is en waarbij het nog maar de vraag is of ze deze leuke man aan zich zal weten te binden.

Echter, wanneer het voor een vrouw te vroeg duidelijk wordt dat een man haar echt wil, dan voelt dat benauwend. En zul je al snel gaan meemaken hoe kundig vrouwen zijn in het verzinnen van smoezen en uitvluchten, waar wij als man geen zak van begrijpen. Maar die we wel willen proberen te begrijpen. Veelal met als gevolg dat we vrouwen onbedoeld alleen nog maar meer benauwen.

Vrouwen verzinnen smoezen, uitvluchten en confronteren je met allerlei ander moeilijk gedoe, alleen maar omdat ze er van nature een enorme hekel aan hebben om iemand te kwetsen. Dus proberen vrouwen dingen altijd op zo'n manier te brengen dat het iemand niet kwetst.

Het probleem hiermee is alleen dat wij mannen van nature blind zijn voor dit soort hints van vrouwen. Wat onder andere komt omdat wij mannen onder elkaar juist heel direct met elkaar communiceren. Wat we willen of vinden van een ander, dat zeggen we meestal gewoon.

En dat is dan ook meteen de kern van het probleem. Want in plaats van afstand te nemen van een vrouw, zodra ze met smoezen en uitvluchten komt, proberen we vaak juist alleen maar nog meer contact te houden en proberen we haar nog duidelijker te vertellen hoe graag we haar willen. Echter, daarmee zorg je er alleen maar voor dat een vrouw nog meer afstand van je neemt, tot het punt dat ze helemaal niets meer van je wil.

Juist omdat wij mannen hiermee zo vaak de fout ingaan, is het slim om, als je een relatie wilt beginnen met een vrouw, jezelf altijd strikt aan de volgende 2 regels te houden:

Regel 1

Jij als man bepaalt wat voor een relatie jij wilt met een vrouw. Wat voor een relatie jij met haar zou willen laat je vervolgens merken door middel van jouw acties. Dus niet met woorden.

Want als je een vrouw gaat daten, gaat kussen, en seks met haar gaat hebben, dan weet een vrouw al precies wat jij van haar wilt. En als jij leuke dingen met haar gaat doen, haar soms verrast, haar betrekt in jouw leven en haar gaat voorstellen aan ouders, familie en vrienden, dan weet een vrouw heel goed dat jij een serieuze relatie met haar wil.

Je moet jezelf dan ook echt niet laten verleiden om haar in woorden te vertellen wat je voor haar voelt en wat je van haar wilt. Tenminste, niet voordat zij haar gevoelens voor jou met je deelt.

Regel 2

De vrouw bepaalt te allen tijde het tempo waarin de relatie die jij met haar wil zich ontwikkelt. Een vrouw zal jou laten weten wanneer ze klaar is voor een relatie met jou door op een bepaald moment vanzelf te gaan praten over haar gevoelens voor jou.

Dat moment gaat overigens alleen vanzelf komen, wanneer jij ervoor zorgt dat jij geregeld contact met haar hebt, maar zeker niet iedere dag.

Dus ook niet via sms, WhatsApp en al die andere flauwekulcommunicatiemiddelen. Een relatie ontwikkel je namelijk alleen wanneer je fysiek tijd met elkaar doorbrengt. Al het andere doet er alleen maar afbreuk aan, zolang de relatie zich nog aan het ontwikkelen is. Dus zorg je er als man voor, dat wanneer je een vrouw wilt, je haar daadwerkelijk 1 à 2 keer in de week ziet. En tussendoor alleen contact met haar hebt om een volgende afspraak te maken om elkaar weer te gaan zien.

Even resumerend: Hoe begin je een relatie met een vrouw?

Door jezelf strikt aan de regels voor het beginnen van een relatie met een vrouw te houden. In ieder geval totdat zij haar gevoelens voor jou kenbaar maakt aan je. Want alleen dan voorkom je dat je in de valkuilen duikelt die wij als man zijnde onbedoeld zo vaak graven voor onszelf.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren