Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe eenvoudig is vrouwen versieren via Facebook werkelijk?

Vrouwen versieren via Facebook zou mogelijk moeten zijn. Onderzoek wijst namelijk uit dat menigeen dagelijks meerdere uren besteedt aan Facebook. We mogen daarom aannemen dat er op Facebook dagelijks dan ook wel veel ontmoetingen zullen plaatsvinden.

Nu is een vrouw ontmoeten niet helemaal hetzelfde als een vrouw versieren. Maar minimaal een date versieren via Facebook met een vrouw, dat zou toch moeten kunnen, zou je zeggen.

Wat je absoluut alvast weten moet

Wie overigens denkt dat vrouwen ontmoeten en een date versieren via Facebook makkelijker is en minder tijd kost dan bijvoorbeeld een vrouw versieren tijdens het uitgaan, zou wel eens bedrogen uit kunnen komen.

Tenminste, als je op dit moment geen al te enthousiast gebruiker van Facebook bent. Want om Facebook succesvol in te zetten om vrouwen te ontmoeten en te versieren, moet je het minimaal alvast leuk vinden om jouw Facebook profiel met regelmaat van leuke en interessante updates te voorzien.

Want een vrouw kan jou absoluut een leuke man gaan vinden, zodra ze met jou in contact komt via Facebook. Maar dat is voor een belangrijk deel afhankelijk van wat ze op jouw Facebook profiel te zien en te lezen krijgt.

Het hoofddoel van jouw Facebook profiel zou dan ook moeten worden: ervoor zorgen dat een vrouw je leuk genoeg gaat vinden om een date met je te willen afspreken.

En daarmee zou je al dik tevreden moeten zijn. Relaties ontwikkelen zich namelijk alleen maar op een gezonde manier, door persoonlijke ontmoetingen en fysiek tijd doorbrengen met elkaar. Er is niets wat dat kan vervangen.

Bovendien zijn we op Facebook allemaal niet meer dan een verzameling op beeld vastgelegde momentopnames. Waarbij we er uiteraard voor proberen te zorgen, dat we alleen die momentopnames delen, waarvan we denken dat die het gunstigst voor ons uit zullen gaan pakken.

Want tenslotte willen we allemaal vooral leuk gevonden op Facebook.

Kortom betekent dit: dat iedere minuut die je besteedt aan proberen een vrouw alvast te versieren voordat je gaat daten, verspilde tijd is en een mogelijke bron van teleurstelling op het moment van ontmoeten.

Pimp je Facebook profiel

Er blijft dan overigens nog steeds tijd genoeg te besteden op Facebook. Want om succesvol dates te kunnen regelen met vrouwen via Facebook, moet zogezegd wel je Facebook profiel goed op orde zijn. Om te beginnen.

Want als een vrouw een man leuk vindt, dan wordt zijn Facebook profiel doorgaans aan een grondige inspectie onderworpen. Niet zozeer omdat ze hem niet vertrouwt, maar puur uit nieuwsgierigheid.

Een vrouw beleeft er namelijk erg veel plezier aan, om er zelf achter te komen hoe iemand in elkaar steekt en wat voor een persoon iemand precies is. Dus gaat ze in een Facebook profiel vooral op zoek naar dingen die haar iets meer kunnen vertellen over de man in kwestie.

Je zou er overigens nog wel eens versteld van kunnen staan, wat een vrouw al allemaal over jou als persoon weet te vertellen aan de hand van alleen het bekijken van jouw Facebook profiel. En hoe ontzettend veel daarvan heel redelijk klopt.

Dat betekent dat jouw Facebook profiel zowel ontzettend in je voordeel kan werken, als ook ontzettend in je nadeel.

Vooral wanneer jij je op Facebook anders voordoet dan je daadwerkelijk bent, zul je zogezegd al heel snel zwaar de Sjaak zijn. En vrouwen vooral heel snel van je zien wegrennen.

Maar ook bepaalde foto's zullen niet echt in je voordeel gaan werken. Zoals bijvoorbeeld:

 • Foto's waarop je zichtbaar dronken bent.
 • Foto's waar één bepaalde vrouw opvallend vaak op voorkomt.
 • Teveel foto's met vrouwelijk naakt.
 • Teveel selfies.

Eigenlijk alles waar een teveel van aanwezig is op je Facebook profiel zal niet in je voordeel gaan werken.

Als dit betekent dat je met je Facebook profiel aan het werk moet, dan kun je dat op twee manieren doen. Namelijk door op de tijdlijn dingen te verbergen, of dingen gewoonweg te verwijderen.

Tevens zullen je profielfoto en je omslagfoto speciale aandacht moeten gaan krijgen. Deze twee foto's zullen er namelijk samen in één oogopslag voor moeten gaan zorgen dat een vrouw nieuwsgierig naar je wordt en je graag zou willen leren kennen.

Vrouwen houden ervan om een man in de ogen te kunnen kijken. Ook op een foto. Uit onderzoek door een vooraanstaande datingsite is bovendien gebleken, dat vrouwen een mannengezicht dat een neutrale uitdrukking heeft doorgaans het meest aantrekkelijk vinden.

Dat zul je dan uiteraard op je profielfoto voor elkaar moeten zien te krijgen. Uiteraard zorg je er daarbij voor dat deze foto van een uitstekende kwaliteit is.

Je omslagfoto zal iets moeten gaan weergeven wat te maken heeft met de grootste passie in je leven, of iets wat jou op dit moment bezighoudt en leuk vindt.

Het staat je uiteraard vrij om van een omslagfoto iets creatiefs te maken dat weergeeft, dat je gewoon een ontzettend leuk en interessant leven hebt.

Hetzelfde moeten jouw foto's op Facebook uitstralen. En uiteraard ook jouw tijdlijn.

Tevens mag er geen onduidelijkheid over bestaan, dat jij vooral ook veel plezier hebt en jij jezelf uitstekend vermaakt met de mensen die je op Facebook ontmoet.

Maar ook hier geldt weer: een teveel is absoluut niet goed. Want een man heeft uiteraard belangrijker dingen te doen dan het creëren van een op en top Facebook profiel.

Dus iedere dag wat op Facebook posten? Niet doen. Maar daarentegen wel zorgvuldig uitkiezen wat je post op Facebook.

Maak je sociale kring zo groot mogelijk

Zodra je Facebook profiel op orde is, dan heb je de eerste stap naar succesvol vrouwen ontmoeten en dates versieren via Facebook voltooid. De volgende stap is om je sociale kring op Facebook zo groot mogelijk te gaan maken.

Want wat je absoluut niet moet gaan doen is, als een wilde in contact proberen te komen met iedere vrouw die je wel leuk lijkt. En ook vriendschapsverzoeken sturen naar vrouwen waar je op geen enkele manier een connectie mee hebt is geen goed idee.

Met andere woorden: het feit dat het mogelijk is, maakt het niet per definitie ook een goed idee om het daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Je sociale kring uitbreiden op Facebook betekent onder meer, dat je jouw best moet gaan doen om zoveel mogelijk vrienden te krijgen. Of beter gezegd, contacten gaan leggen waar je ook daadwerkelijk wat aan kunt hebben.

Contacten waar je op Facebook wat aan kunt gaan hebben zijn bijvoorbeeld:

 • (oud) Klasgenoten.
 • (oud) Studiegenoten.
 • (oud) Collega's.
 • (oud) Clubgenoten.
 • (oud) Teamgenoten.
 • Mensen die je op bijeenkomsten hebt leren kennen.
 • Mensen met wie je een interesse deelt.
 • Vrienden.
 • Kennissen.
 • Familie.
 • E-mailcontacten.
 • Zakelijke contacten.

Naast contacten die je in het dagelijks leven al hebt, kun je op Facebook ook contacten leggen via groepen en andere plekken waar mensen met een gemeenschappelijke interesse zich verzamelen en dingen over deze interesse delen en bediscussiëren.

Muziek, films, tv-programma's en boeken die je leuk vindt, zullen anderen ongetwijfeld ook leuk vinden. Mensen die je bijvoorbeeld tegen kunt komen op de Facebookpagina van jouw favoriete bands. Waar ze reageren op wat de bandleden posten op Facebook.

Dit alles biedt jou uitgelezen mogelijkheden om met iemand, waarmee je een interesse deelt, in contact te komen. Want er is eigenlijk geen eenvoudiger manier om met iemand in contact te komen, dan een gesprek beginnen over een interesse die je deelt. En Facebook biedt je daar, zoals je ziet, alle mogelijkheden toe.

3 beproefde manieren om een date te versieren met een vrouw

Als man contacten leggen met vrouwen die je niet kent, gaat het beste wanneer je dat zo geleidelijk mogelijk doet. Want zodra een vrouw zichzelf vragen gaat stellen bij jouw intenties of het gevoel krijgt dat je wat van haar wilt, zijn je kansen om met haar in contact te komen al zo goed als verkeken.

Contact leggen in het algemeen gaat het makkelijkst als je het zo laagdrempelig, luchtig en vrijblijvend mogelijk houdt. Waarbij je geen geheim maakt van jouw intenties. Jij zendt als het ware een uitnodiging om jou te leren kennen naar iemand, waarbij je het voor diegene zo makkelijk mogelijk maakt om die uitnodiging te accepteren, ofwel met jou een gesprek aan te gaan.

Daarmee zijn er eigenlijk maar 3 manieren van contacten leggen via Facebook, waardoor vrouwen niet achterdochtig worden en je ze niet direct, als het ware, de stuipen op het lijf jaagt.

1) Antwoorden op reactie

Wat vooral in groepen en op fanpagina's van bijvoorbeeld artiesten altijd toepasbaar is, is antwoorden op een reactie die iemand gegeven heeft op een post. Met andere woorden: je kunt iets leuks of interessants zeggen over de reactie van diegene, en proberen daarmee een gesprek met diegene te beginnen.

Een klein gesprekje op gang brengen, is doorgaans al genoeg om een vrouw nieuwsgierig te maken naar jouw profiel. Bingo, als je jouw profiel redelijk voor elkaar hebt, zal ze zich jou lang genoeg blijven herinneren.

2) Een persoonlijk bericht sturen

Lang genoeg om haar bijvoorbeeld een persoonlijk bericht te sturen. Een kort persoonlijk bericht waarin je bij voorkeur refereert aan waar jullie het eerder over gehad hebben, en haar vervolgens een vraag stelt hierover. En dan bij voorkeur een 'Waarom?' vraag. Of in ieder geval een vraag waarmee je een vrouw in de gelegenheid stel om iets te vertellen over het gevoel wat ze ergens bij heeft.

Omdat vrouwen graag praten over gevoelens en emoties, zal ze: en juist eerder antwoorden, en wellicht ook uitgebreider antwoorden.

Wat prettig is. Omdat je met een uitgebreider antwoord meer materiaal in handen krijgt waar je een gesprek op kunt voortborduren.

3) Introductie door een vriend

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat jij een ontzettend leuke vrouw ziet tussen de vrienden van één van jouw vrienden op Facebook. En wanneer je redelijk contact hebt met deze vriend(in), zou je hem of haar natuurlijk altijd kunnen vragen of hij/zij jullie aan elkaar zou willen voorstellen.

Mensen vinden het namelijk altijd fijn als ze een vriend(in) kunnen helpen, ook aan een fijne relatie.

Je moet dan ook zeker van deze mogelijkheid gebruik maken als die zich voordoet.

En de simpelste manier om het gesprek te openen met degene aan wie je voorgesteld wordt is altijd de vraag: 'Waar ken jij onze wederzijdse vriend(in) van?"

Een date versieren met een vrouw begint altijd, hoe kan het ook anders, met een gesprek. Een gesprek waarin je probeert elkaar een beetje te leren kennen en te ontdekken welke overeenkomsten jullie hebben.

Gesprekken gaan doorgaans ineens een stuk vlotter en soepeler verlopen, zodra je samen dingen vindt die je gemeenschappelijk hebt. En het wakkert tevens de nieuwsgierigheid naar die andere persoon aan.

Vaak is dat al voldoende aanleiding om eens wat met elkaar af te spreken. En tijd samen door te brengen, om te bekijken op welke terreinen je elkaar nog meer goed kunt vinden. Ofwel, een date te plannen.

Als je Facebook wilt gebruiken om vrouwen te ontmoeten en dates te versieren, dan doe je er goed aan om Facebook als niets anders te zien dan puur een platform waarop je met vrouwen in contact kunt komen. En kunt bekijken welke vrouwen je graag beter zou willen leren kennen.

En ook niet meer dan dat. Want nogmaals: aan gezonde relaties kun je alleen maar bouwen door middel van persoonlijk contact, fysiek tijd doorbrengen met elkaar en dingen te gaan doen samen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren