Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe nuttig is een cursus vrouwen versieren en leer je wel het juiste?

Dat tv, radio en krant aandacht besteden aan een cursus die mannen leert hoe een vrouw te versieren, daar is nog bijna niemand aan gewend. Wat leidt tot onder meer een vraag zoals: 'Heeft dat nut?'

Maar wanneer er in 'De wereld draait door' zelfs ruimte gemaakt wordt voor een debat over de vraag of de controversiële vrouwen versier expert en coach Julian Blanc met zijn uitspraken gelijk heeft of niet, dan lijkt er pas echt serieus wat aan de hand.

Wat een cursus vrouwen versieren je oplevert

Als single man die geïnteresseerd is in informatie die zou kunnen helpen om het omgaan met vrouwen te vergemakkelijken, zal het je wellicht zijn opgevallen dat er links en rechts cursussen worden aangeboden waarin je kunt leren beter te worden in het versieren van vrouwen.

Met zo'n cursus vrouwen versieren is, mits uiteraard gegeven door kundige versier coaches, helemaal niets mis. Je moet er alleen niet meer van maken dan dat het is, namelijk: een cursus om vrouwen te leren versieren.

Tijdens dergelijke cursussen ga je doorgaans onder begeleiding van een coach ontdekken en ervaren dat zelfs de allerleukste en allermooiste vrouwen die je in je leven zou kunnen tegenkomen, vooral ook maar gewoon mensen zijn.

Mensen waarmee je kunt praten en lachen en een leuke tijd mee kunt hebben. Mensen ook, met onhebbelijkheden en onzekerheden die ieder ander mens ook heeft. Mensen zelfs, die jouw bewondering misschien wel eens helemaal niet verdienen.

Want tevens zul je tijdens zo'n cursus kunnen gaan ontdekken dat vrouwen, hoe mooi en aantrekkelijk ook, soms ook gewoon ronduit krengen zijn. En dat dit helemaal niets te maken heeft met jou als persoon.

Dergelijke ervaringen opdoen kunnen heel waardevol zijn. Onder andere omdat je er anders door naar vrouwen gaat kijken. En de overtuigingen die je hebt over vrouwen zal gaan bijstellen. En dat in een richting, die jou in je omgang met vrouwen automatisch aantrekkelijker zal maken.

Want wanneer je nu moeite hebt met het in contact komen met vrouwen en moeite hebt met het versieren van vrouwen, dan is de oorzaak daarvan veelal dat jij leuke vrouwen in je leven onbewust ziet als iets niet zo heel vanzelfsprekends voor jou. En dat terwijl je juist ontzettend graag een leuke vrouw in je leven zou willen.

Dat we ons juist sterk aangetrokken voelen tot iets wat niet vanzelfsprekend lijkt, is overigens gewoon iets heel menselijks. Er is dan ook echt niets vreemds met je aan de hand wanneer jij dat nu zo voelt.

Maar het zorgt er helaas stiekem wel voor dat, wanneer je dan eens een vrouw ontmoet, je veel te hard je best voor haar doet. En jij jezelf juist daarmee onaantrekkelijk maakt.

Tijdens een goede vrouwen versier cursus leer je vooral veel trucs en methodes die je helpen om makkelijker in contact te komen met vrouwen.

Zogezegd helpt een dergelijke cursus je, om daadwerkelijk te kunnen gaan ervaren dat de overtuigingen die jij over vrouwen hebt en die jij over jezelf hebt ten opzichte van vrouwen wel eens absoluut niet zouden kunnen kloppen.

Een ervaring die, zoals eerder gezegd, wel eens tot gevolg zou kunnen hebben dat jij heel anders naar vrouwen gaat kijken. En ook heel anders naar jezelf gaat kijken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen gaan inzien, dat ook jij het waard bent om een leuke vrouw in je leven te hebben. Omdat ook jij een vrouw zeer zeker wat te bieden hebt. En dat daarmee lang niet elke vrouw jou in haar leven waard is.

Ik durf dat zo stellig te zeggen omdat een zeer ruime meerderheid van de mannen die mij op wat voor een manier dan ook benaderde voor coaching op het gebied van dating, man-zijn en omgaan met vrouwen, mannen zijn waarover ik me verbaas dat het ze niet lukt om een vriendin te krijgen.

Omdat de mannen die ik ontmoet doorgaans leuke gasten zijn die echt wel wat te vertellen hebben, die een baan hebben waar ze tevreden mee zijn, leuke dingen doen, interessante interesses hebben en die duidelijke meningen hebben over dingen.

Daarmee zijn ze zonder meer aantrekkelijk voor vrouwen. Alleen zien de mannen in kwestie dat zelf vaak anders. Omdat ze een heel ander beeld van zichzelf hebben dan het beeld wat andere mensen van ze zouden kunnen hebben, wanneer ze deze mannen zouden ontmoeten.

Vaak al door een gecoachte bewust te maken van het beeld dat hij van zichzelf heeft en het beeld dat ik van hem krijg, groeit rap de wil om dan maar gewoon eens te gaan ontdekken wie er gelijk heeft. Iets dat ervoor zorgt dat onzekerheden overwonnen worden en vrouwen zonder zichtbare vrees worden aangesproken.

Nu hoor ik je denken: 'Maar met een vrouw aanspreken en een praatje maken met een vrouw, heb ik een vrouw toch nog lang niet versiert?'

Waar je precies mee bezig bent als je een vrouw versiert

Dat klopt, praten met een vrouw is inderdaad slechts de lijm waarmee je een vrouw bij je in de buurt houdt. En je wilt die leuke vrouw bij je in de buurt houden omdat je haar wilt. Met andere woorden: je wilt seks met haar en een relatie met haar als je haar wel heel erg leuk gaat vinden.

Een vrouw zien en haar willen, is ook in onze moderne geëmancipeerde beschaving nog steeds gewoon onze natuurlijke drang als mens om ons voort te willen planten. Een vrouw leuk vinden en aantrekkelijk vinden, en daadwerkelijk voelen dat je ontzettend graag met haar in contact wilt komen is niets anders dan jouw oerinstinct dat je vertelt dat je een voor jou geschikte partner om je mee voort te planten in je blikveld hebt.

Het probleem met ons mannen tegenwoordig is alleen, dat wij er op een één of andere manier van overtuigd zijn geraakt dat wij deze emotie, deze natuurlijke mannelijke drang om ons voort te willen planten en dat zo vaak mogelijk, op geen enkele manier meer mogen tonen in onze moderne samenleving.

En dus gaan we, wanneer we een vrouw ontmoeten, onbewust net doen alsof wij deze natuurlijke drang absoluut niet hebben. En dus zijn we aardig, meegaand, lief en besluiten om vooral geduldig af te wachten tot het moment dat een vrouw besluit ons toestemming te geven om seks met haar te hebben.

Iets dat instinctief en gevoelsmatig voor een vrouw zo tegennatuurlijk is, dat ze een man die zich zo gedraagt hoogstwaarschijnlijk heel aardig zal vinden, maar zich ondertussen wel serieus afvraagt waarom ze zich niet aangetrokken voelt tot zo'n aardig en meegaand iemand die haar volledig in de watten legt. Want het is toch geweldig, wanneer iemand zoveel voor je doet. En dat met zoveel overgave en liefde?

Daar is verstandelijk gezien inderdaad geen speld tussen te krijgen.

Maar gevoelsmatig dus wel. Want ons menselijk instinct heeft zich namelijk nog steeds niet aangepast aan het feit dat wij al lang niet meer dagelijks alleen maar bezig hoeven te zijn met overleven.

En dus geeft ons menselijk instinct ons ook vandaag de dag nog steeds de opdracht om een partner te zoeken met wie de overlevingskans van onze genen zo groot mogelijk is.

Hetgeen voor een vrouw onder meer betekent dat wanneer ze een man ontmoet die zich niet als man gedraagt, ze zich verre moet houden van het voortplanten met hem. Omdat de overlevingskansen van een man die zich niet als man gedraagt, vanzelfsprekend vrijwel nihil zijn.

Maar er speelt ook nog iets anders mee. Want een vrouw voelt zich alles behalve gewild, sexy en aantrekkelijk, wanneer een man op geen enkele manier met zijn acties toont, en haar op geen enkele manier het gevoel geeft, dat hij haar wil. En je kunt je waarschijnlijk heel goed voorstellen dat dit voor een vrouw alles behalve een prettig gevoel is.

Dus je verlangen naar een vrouw proberen te verbergen en in plaats daarvan vooral te proberen om aardig gevonden te worden door een vrouw, is dan ook de aller-slechtste strategie die je maar kunt bedenken om een vrouw te krijgen. Dat zal je inmiddels denk ik duidelijk zijn.

Maar wat moet je dan wel doen om een vrouw succesvol te versieren?

We kunnen allerlei theorieën, tips, trucs methodes en routines loslaten op het versieren van een vrouw. En velen zullen ook zeker helpen om daadwerkelijk een vrouw te versieren. Maar het zijn niet meer dan hulpmiddelen om het doel, het versieren van een vrouw, te bereiken.

Hulpmiddelen overigens die allemaal één ding gemeen hebben: namelijk dat je er mannelijkheid en zelfvertrouwen mee uitstraalt.

Echter, wanneer je je er bewust van bent waar het echt om draait bij het versieren van een vrouw, dan krijg je het absoluut ook zonder enig hulpmiddel voor elkaar om een vrouw te versieren en met haar tussen de lakens te belanden. Omdat je dan authentiek en natuurlijk mannelijkheid en zelfvertrouwen uitstraalt. Iets waar een vrouw zich zonder meer direct tot aangetrokken voelt.

En zodra je begrijpt waar het werkelijk om draait en je er bewust van bent waar vrouwen zich werkelijk tot aangetrokken voelen in man, dan beland je niet alleen tussen de lakens met een vrouw, maar zal een vrouw tevens niet meer van je zijde willen wijken. En bij je willen blijven totdat jij haar vertelt dat je genoeg van haar hebt.

Ja, dat klinkt inderdaad best bot. Maar wanneer jij mannelijk in het leven staat, mannelijk omgaat met vrouwen, trots bent op je man-zijn en een vrouw laat voelen en laat meemaken dat jij heel goed door hebt wat een vrouw echt nodig heeft van een man, dan reikt jouw natuurlijke kracht en leiderschap waar het vrouwen betreft gewoon zo ver.

En het enige wat een vrouw echt van jou als man verlangt is, dat je in alle omstandigheden eerlijk bent tegen jezelf en tegen haar. En dat je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Omdat je precies hiermee voorziet in de 3 belangrijkste basisbehoeftes van iedere vrouw, namelijk: vertrouwen, een gevoel van veiligheid en het gevoel dat ze als persoon gewild en geliefd is.

Het versieren van een vrouw is in basis dan ook niets anders dan een vrouw, tijdens de tijd die jullie samen doorbrengen, laten zien dat jij bereid bent dit een vrouw te geven en dit een vrouw ook daadwerkelijk kan geven.

En zodra een vrouw voelt dat jij kan voorzien in de basisbehoeftes die zij als vrouw zo hard nodig heeft om zich echt gelukkig te voelen, dan zal een vrouw niets liever willen dan een relatie met jou.

Wat versier experts soms niet helemaal lijken te begrijpen

Vrouwen versier experts zoals Julian Blanc, hebben volgens mij juist dat nog niet helemaal begrepen. Door de trucs, methodes en routines die deze vrouwen versier experts ofwel pick-up artists zichzelf eigen gemaakt hebben en de ervaringen die ze daarmee opgedaan hebben, zullen ze ongetwijfeld met heel veel vrouwen in bed belanden.

Echter, wat heel veel van deze mannen gemeen hebben is, dat ze geen vaste vriendin hebben. Iets wat heel goed te maken zou kunnen hebben met: dat deze mannen nog lang geen echte man zijn in de ogen van vrouwen. Want als je een echte man bent in de ogen van vrouwen, dan kun je namelijk en een vaste vriendin hebben en een reeks scharrels.

Een vriendin zal daar ongetwijfeld niet altijd blij mee zijn. Maar een vrouw is wel in staat het je te gunnen, wanneer je daar echt behoefte aan zou hebben. Tenminste, zolang je haar blijft geven wat ze nodig heeft en je haar vertrouwen in jou op generlei wijze schaadt.

Het gevaar van zien dat dingen werken, maar niet echt een goed idee hebben waarom ze werken is dan ook, dat je je methodes verkeerd uitlegt en andere mensen ze verkeerd gaan begrijpen.

Waarbij vrouwen versier expert Julian Blanc het inmiddels zo bond heeft gemaakt, dat hij in veel landen al niet eens meer welkom is om zijn seminars en vrouwen versier cursussen te geven. Omdat zijn methodes vrouwonvriendelijk zijn en zouden kunnen leiden tot een toename van het aantal verkrachtingen.

Wat veel mensen bijvoorbeeld tegen de borst stuit is dat hij verkondigt, dat je je van een 'Nee' van een vrouw niets aan moet trekken. Een uitspraak die je op verschillende manieren uit kunt leggen.

Want wanneer hij met deze uitspraak zou bedoelen dat je gewoon door zou moeten gaan met een vrouw kussen en aanraken terwijl ze 'Nee' zegt, dan is dat uiteraard een bijzonder fout advies.

Maar wat hij waarschijnlijk echt bedoelde met deze uitspraak is: dat je je niet direct uit het veld moet laten slaan als een vrouw 'Nee' zegt tegen jou, terwijl je bijvoorbeeld een poging doet om haar te kussen.

Want wanneer jij gehoor geeft aan haar 'Nee' en je poging staakt en vervolgens gewoon verder gaat met het gesprek dat jullie hadden, de toon je daarmee mannelijkheid en het respect dat je voor vrouwen hebt.

Daardoor neemt de kans juist toe dat een vrouw gewoon bij je blijft en haar gesprek met jou voortzet. Omdat door jouw mannelijke reactie op haar 'Nee' haar vertrouwen in jou is toegenomen en ze zich veiliger bij je voelt.

En dan zou het tevens wel eens heel goed kunnen dat een vrouw met haar 'Nee' niet echt 'Nee' bedoelde, maar slechts: 'Niet nu'. Waarbij het je dan ook vrij staat om het op een later moment nog eens te proberen. Want vrouwen houden dan wel niet van mannen die zich opdringen, maar wel van mannen die volhardend zijn in het krijgen van wat ze graag willen. En die niet al bij de eerste de beste tegenslag opgeven.

Uiteraard is het de taak van een expert, om nauwkeurig uit te leggen wat hij precies bedoelt met de dingen die hij uitdraagt en als opdracht meegeeft aan zijn cursisten.

Dat niet iedereen daar even goed in lijkt te slagen, maken de toestanden die Julian Blanc, hoogstwaarschijnlijk onbedoeld, gecreëerd heeft pijnlijk duidelijk.

De les die we hier dan ook uit kunnen trekken is: dat een cursus vrouwen versieren absoluut zijn nut kan bewijzen, wanneer je het omgaan met vrouwen en het versieren van vrouwen serieus lastig vindt. Maar zorg er wel voor dat je die cursus krijgt van mannen die echt weten waar het over gaat en die jou het juiste bijbrengen over hoe je met vrouwen om moet gaan.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren