Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe stap je zelfverzekerd op een vrouw af?

Ook jij zult geregeld leuke vrouwen tegenkomen. Maar hoe stap je nou op een leuke vrouw af, spreek je haar aan en maak je een praatje met haar? Het is niet vreemd wanneer je jezelf een vraag als deze stelt. Want je bent bij lange na niet de enige die het lastig vindt om zomaar op een vrouw af te stappen.

Echter, als je een vrouw wilt versieren en een vriendin wilt, dan kom je er gewoonweg niet onderuit om op vrouwen af te stappen en een praatje te gaan maken. Want alles begint tenslotte met het maken van dat eerste praatje.

Waarom je wel wil, maar het toch niet doet

Wellicht ken je het gevoel wel. Dat je op het moment dat je denkt: nu stap ik op die vrouw af en maak ik een praatje met haar, er van alles door je hoofd begint te schieten waardoor je er vrijwel direct weer vanaf ziet.

En waarschijnlijk ken je ook het gevoel daarna wel. Dat je niet blij bent met jezelf. Omdat je weer het lef niet had om gewoon op een vrouw af te stappen.

Dus eigenlijk zouden we gerust kunnen stellen dat iedere aantrekkelijke vrouw die je in het vizier krijgt en die je graag zou willen ontmoeten je hoe dan ook een rotgevoel bezorgt. Want je zou heel graag op haar af willen stappen maar je durft het niet. En vervolgens baal je van jezelf omdat je het niet hebt gedurfd.

Ervan balen doe je, omdat je gevoelsmatig ook wel weet, dat het nou niet echt erg mannelijk is om voor dingen weg te lopen. Helemaal als je wegloopt voor een vrouw.

Maar toch overkomt het ons allemaal. Omdat een aantrekkelijke vrouw hoe dan ook iets met ons doet. Zeker zodra haar ogen de onze ontmoeten. Dan voel je echt van alles door je heen gaan. En ook, dat dit het moment is om iets te doen.

Maar de verlegenheid slaat toe, de onzekerheid slaat toe. En ook de gedachte dat we hoogstwaarschijnlijk niet goed genoeg voor haar zullen zijn.

Ook jij weet best dat dit eigenlijk waanzin is. Maar toch overkomt het je.

Laten we eens anders naar deze situatie kijken. Laten we eens kijken naar andere momenten waarop onzekerheid nog meer zou kunnen toeslaan. Dan zul je al snel ontdekken dat het doorgaans momenten zijn waarbij we in een situatie terecht dreigen te komen waar we: of nog niet erg bekend mee zijn of waar we negatieve ervaringen mee hebben.

Op dergelijke momenten gaat er in ons brein iets rinkelen wat we ons oeralarm zouden kunnen noemen. Een alarm dat afgaat zodra er een potentieel gevaarlijke situatie dreigt. Een situatie die overigens niet perse lichamelijk bedreigend hoeft te zijn. Deze alarmbellen rinkelen ook wanneer we geestelijk bedreigd lijken te gaan worden.

Bijvoorbeeld: wanneer de mogelijkheid dreigt te ontstaan dat we afgewezen zouden kunnen gaan worden.

Maar wanneer je daar eens serieus over nadenkt, dan is ook dat een idiote gedachte. Want hoe kun je nu afgewezen worden door iemand die je niet kent?

Echter, het gebeurt ons toch omdat wij als mensen onbewust nu eenmaal altijd op zoek zijn naar goedkeuring van onze omgeving en acceptatie door onze omgeving. Waarbij we met name de goedkeuring en acceptatie zoeken van mensen die wij hoger in de sociale rangorde schalen dan onszelf.

En onbewust schalen wij die ene aantrekkelijke vrouw op dat ene moment dat wij op haar af zouden willen stappen, sociaal hoger in dan onszelf.

Iets wat ons hoogstwaarschijnlijk niet gebeurt zou zijn, wanneer we meer ervaren zouden zijn geweest in het hebben van sociale interacties.

Ook een aantrekkelijke vrouw is maar gewoon een mens

Dus wat jou gewoon te doen staat als je in staat wilt zijn om vrouwen aan te spreken is: ervaring op gaan doen in het aanspreken van mensen en praatjes maken met mensen.

We moeten allemaal boodschappen doen. En we hebben allemaal dingen te doen waarvoor we de deur uit moeten. Dat gegeven alleen al creëert volop mogelijkheden om mensen te ontmoeten en praatjes met ze te maken.

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is: jezelf erop voorbereiden dat je begint met socialiseren zodra je de deur uitloopt.

Want op dat moment ga je jezelf al zowat automatisch focussen op wat je zou kunnen gaan zeggen als je iemand tegen gaat komen. Daardoor weet je ook wat je gaat zeggen zodra je op het punt staat iemand aan te spreken. En meestal heeft wat je zegt op zo'n moment, iets te maken met wat je op dat moment met de persoon die je aanspreekt gemeen hebt. En dat is vaak iets in de omgeving.

Zodra je jezelf aanwent sociaal te zijn en praatjes maakt met mensen die je tijdens je bezigheden buiten de deur tegenkomt, dan zul je al heel snel merken dat je er niet zoveel meer bij nadenkt wat je moet gaan zeggen. Je zegt gewoon wat en de ander reageert.

Ook zul je dan merken dat je met de ene persoon direct een klik hebt en met een ander helemaal niet. Terwijl jij die persoon niet anders benadert.

Je zult je dan ook realiseren dat gesprekken met andere mensen soms gewoon niet lopen. Dat ook dat gewoon soms hoort bij sociale interacties.

En hoe meer ervaring je opdoet met sociale interacties, hoe meer ontspannen en zelfverzekerd je een gesprek begint. En hoe groter ook de kans op succes. Succes in die zin, dat je het leuk hebt gevonden kennis te maken met die persoon. En dat jullie elkaar zeker weer zullen spreken.

Zelfs die superaantrekkelijke vrouw die je hart in je keel laat bonzen als je haar aankijkt, is ook maar gewoon een mens. Dus je hoeft absoluut geen verschil te maken tussen haar aanspreken of ieder ander aanspreken.

Dus waarom zou je het jezelf moeilijker maken?

Sterker nog. De kans is heel groot dat ze juist aangenaam verrast is, wanneer je haar aanspreekt op een manier zoals je ieder ander mens aangesproken zou kunnen hebben. Omdat de meeste mannen vooral proberen indruk te maken en er alles aan doen om aardig gevonden te worden door haar.

Dus kort samengevat. Hoe stap je zelfverzekerd op een leuke vrouw af en maak je een praatje met haar? Gewoon op precies dezelfde manier, zoals je dat bij ieder ander mens zou doen die je zou willen spreken.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren