Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Waarom 'Ik zoek een vriendin' en 'Ik wil een vriendin' desastreuze uitspraken kunnen zijn

Heb jij de woorden: 'Ik zoek een vriendin' of 'Ik wil een vriendin' wel eens hardop uitgesproken tegen iemand of in ieder geval tegen jezelf? Waarom wil je dan zo graag een vriendin? En wat heb je daadwerkelijk ondernomen om een vriendin te krijgen?

Echter, vaak is het zo dat hoe meer je ervan overtuigd raakt dat jij niet zo handig bent met vrouwen, hoe beroerder de resultaten van jouw acties lijken te worden. Maar tegelijkertijd lijkt het verlangen naar een vrouw alleen maar toe te nemen. Dat je iets niet goed aan het doen bent, zal je duidelijk zijn. Maar hoe zoek je dan op de juiste manier naar een vriendin?

Creëer een bevredigend leven voor jezelf

Als jij jezelf tot de groep mannen rekent die zichzelf voorhoudt dat alles goed komt zodra ze een vriendin hebben, dan behoor je daarmee tot de groep die grootste kans loopt voor eeuwig vrijgezel te blijven.

Dit komt omdat wanneer je ergens stellig van overtuigd bent, je dit ook uitstraalt in wat je doet, zegt en op de manier waarop je jezelf gedraagt. En daardoor zal een vrouw vrijwel direct op je afknappen. Omdat jij, met wat jij uitstraalt, een vrouw daadwerkelijk het gevoel geeft dat eenmaal een vriendin hebben wel dingen ten gunste zal veranderen in je leven en je jezelf dan eindelijk wel gelukkig zal voelen.

Waarom een vrouw daarop af zal knappen? Omdat in de ogen van een vrouw een man geen man is als hij nog geen eens de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven. En haar als het ware verantwoordelijk wil laten zijn voor zijn leven en zijn levensgeluk.

Het zou heel goed zijn, dat door dit te lezen jij je realiseert dat jij absoluut niet langer tot deze groep mannen wilt behoren. Want alleen dat al zal je kansen bij vrouwen zienderogen laten toenemen.

De woorden: 'Ik zoek een vriendin en ik wil een vriendin' omzetten in een situatie waarbij je trots kunt zeggen: 'ik heb een vriendin' begint bij jezelf. En wel bij het creëren van een leuk en bevredigend leven voor jezelf. Als je vindt dat je dat nu nog niet hebt.

Vraag jezelf om te beginnen dan eens af of je werkelijk geen leuk en bevredigend leven hebt. Of dat je alleen maar vindt dat je dat niet hebt omdat je geen vriendin hebt.

Wanneer dat zo is, sterk je dan met de gedachten dat een leuke aantrekkelijke vrolijke spontane vriendin krijgen alleen maar gaat lukken als je haar kan laten meemaken dat jij best een heel leuk leven hebt in je eentje. En jij haar als het ware uitnodigt om een belangrijk onderdeel te worden van jouw leuke leven.

Want dat is waar vrouwen zich tot aangetrokken voelen. En zal dan ook zeker een aanbod zijn waar ze graag op ingaan. Het allereerste dat je dan ook moet doen als je een vriendin wilt is er zeker van zijn dat je je eigen leven onder controle hebt en op een prettige manier voor jezelf hebt ingericht.

Zorg dat je geregeld onder de mensen bent

Menig man die zoekt naar een vriendin neigt er tegelijkertijd naar niet erg vaak de deur uit te gaan. Het probleem met maar weinig de deur uitgaan is dat je dan ook maar weinig mensen ontmoet. Laat staan vrouwen.

De reden voor het maar weinig de deur uitgaan is dat het alleen uitgaan nou niet echt de voorkeur heeft. Maar om vrouwen te ontmoeten hoef je je niet onder te dompelen in het uitgaansleven. In het uitgaansleven kun je weliswaar veel mensen ontmoeten. Maar mensen ontmoeten zelden hun vriendin of vriend in het uitgaansleven.

De deur uitgaan en mensen ontmoeten kan ook op andere manieren. Bijvoorbeeld om te gaan sporten of om sociale activiteiten te gaan ondernemen. Maar ook naar plekken gaan waar veel mensen overdag samenkomen vormt prima gelegenheid om vrouwen te ontmoeten.

Iedere stad en dorp heeft wel zo zijn activiteiten die veel mensen uit de omgeving trekt. Bezoek dergelijke activiteiten. Probeer het naar je zin te hebben en neem jezelf voor gesprekken aan te gaan met mensen.

Niet alleen activiteiten zijn een prima gelegenheid om mensen te ontmoeten, maar ook sociale gelegenheden zoals feestjes van vrienden, collega's, kennissen en van het bedrijf waar je werkt. Probeer er bij dergelijke sociale gelegenheden een gewoonte van te maken ook minimaal twee mensen te spreken die je nog niet kent.

Want juist door geregeld onder de mensen te zijn, mensen te ontmoeten en gesprekken met ze aan te gaan, word je vanzelf handiger en beter in mensen aanspreken en gesprekken voeren met mensen die je nog niet kent.

Bovendien neemt de kans met het uitbreiden van je sociale netwerk toe, dat iemand je introduceert bij die ene geweldig leuke vrouw die later je vriendin zal worden. Want de meeste relaties ontstaan ook vandaag de dag nog steeds tussen mensen die elkaar via hun eigen sociale kring ontmoeten.

Door jezelf te verplichten geregeld nieuwe mensen te ontmoeten word je als vanzelf handiger in het aanspreken en gesprekken voeren met mensen die je niet kent. En ga je je ook steeds zekerder en comfortabeler voelen bij onbekenden.

En dat is fijn. Want ook je toekomstige vriendin zul je eerst moeten ontmoeten. En ook bij haar zul je een gelegenheid moeten creëren om voor het eerst met haar in gesprek te komen. En die gelegenheid creëer je makkelijker wanneer je niet opziet tegen iemand aanspreken die je niet kent, zelfs al giert de opwinding door je lijf omdat je haar serieus leuk vindt.

Onthoud hierbij heel goed dat zelfs je toekomstige vriendin ook maar gewoon een mens is. Dus met haar in gesprek komen gaat dan ook op precies dezelfde wijze als met ieder ander mens. Dit betekent dat wanneer jij doorgaans best heel aardig een gesprek kunt voeren met iemand die je niet kent, dit ook best goed genoeg zal gaan met je toekomstige vriendin.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren