Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Relatieproblemen? Wordt de relatietherapeut voor je eigen relatie

Relatieproblemen. Iedereen die al enige tijd een vaste relatie heeft, krijgt er vroeg of laat mee te maken. Zo wordt gezegd dat na 3 jaar en 7 jaar samen zijn, serieuze relatieproblemen de kop op kunnen steken. De makkelijkste weg is een einde maken aan de relatie, maar je kunt ook proberen de relatieproblemen op te lossen.

Over de gang naar een relatietherapeut wordt steeds vaker nagedacht als een mogelijke oplossing. Voor de meeste stellen is dit wel de laatste mogelijkheid die ze zouden willen aangrijpen.

Vrouwen praten over het algemeen vaak met vriendinnen over hun relatie en de problemen in hun relatie. Mannen daarentegen zullen vaak alleen dan met vrienden praten over hun relatieproblemen als het al bijna te laat is. Even zo vaak bieden gesprekken met een vriend niet echt een oplossing. Mannen zijn nu eenmaal niet zo sterk in het tonen van emoties. En eigenlijk hoeft dat ook niet eens wanneer je eerst eens begint met naar je vrouw of vriendin te luisteren.

Word je eigen relatietherapeut

Relatieproblemen ontstaan vaak langzaam. Geliefden begrijpen elkaar niet meer, voelen dat ze interesse in elkaar gaan verliezen en beginnen langzaam uit elkaar te groeien. Het eerste serieuze teken aan de wand is, wanneer er in de slaapkamer niets meer gebeurt, behalve slapen. Waar het bed voorheen nog een echt liefdesnestje was, is dat nu hoofdzakelijk de plek om te slapen.

Wees eens eerlijk tegen jezelf als je dit leest en je herkent dit in je eigen relatie. Word je er niet een beetje gefrustreerd van, je keer op keer afgewezen voelen door je vrouw of vriendin omdat ze weer geen seks met je wil? Wanneer je antwoord op deze vraag een volmondig 'JA' is, wordt het hoog tijd om actie te ondernemen en je te ontpoppen tot je eigen relatietherapeut.

Om een relatie goed te houden is ten eerste goede communicatie tussen de beide partners van groot belang. Wanneer daar strubbelingen in ontstaan kan dat vroeg of laat een einde aan elke relatie betekenen. Vrouwen praten graag en ook zeker met hun eigen partner. Het kunnen uiten van gevoelens en dingen die haar bezighouden zijn belangrijk voor een vrouw. Vaak vraagt ze geen oplossing van je. Gewoon luisteren is doorgaans meer dan voldoende.

Relatieproblemen zelf oplossen

Wanneer je al lange tijd samen bent ken je elkaar. Niet overal zijn meer gesprekken voor nodig. Tenminste, dat denken partners al snel en er ontstaan vooronderstellingen. Zij zal er wel zo over denken of hij zal er wel dat van vinden. Wanneer je er alsnog over zou praten, kun je wel eens hele verrassende ontdekkingen doen.

Jij als man bent in een relatie de leider. Dat is geen regel die iemand verzonnen heeft, dit is een natuurwet. Voor een vrouw is het belangrijk dat ze zich veilig, beschermd en geliefd voelt. Ze kan zich alleen daadwerkelijk zo voelen wanneer ze een partner heeft die de leiding durft te nemen. In dit geval, een man die het lef heeft het gesprek aan te gaan en zichzelf kwetsbaar durft op te stellen, zijn gevoel durft te tonen, de rust bewaart, naar haar luistert en alles in goede banen leidt.

Je kan de relatietherapeut voor je eigen relatie zijn en je relatieproblemen oplossen als jij de eerste stap zet. Ga bij haar zitten, kijk haar aan en zeg dat je met haar wilt praten. Vertel haar vervolgens waarover je wilt praten en waarom. Zeg wat je voelt en vraag wat zij ervan vindt en hoe ze zich voelt.

Laat haar vervolgens praten en weerhoud je ervan om in de verdediging te schieten of met oplossingen te komen. Luister naar haar, wees geïnteresseerd in wat ze vertelt en stel haar vragen over wat ze vertelt. Beantwoord alleen vragen die zij je stelt en beantwoord ze eerlijk. Hiermee geef je haar het gevoel dat je er voor haar bent, alleen voor haar. Hoe duidelijker je haar dat gevoel geeft, hoe meer ze je zal vertellen over haar werkelijke gevoelens.

Door haar weer de echte man in jou te tonen, de man die van haar houdt, de man die oprecht probeert haar te begrijpen, de man bij wie ze zich veilig, beschermt en geliefd voelt, zal haar snel weer doen herinneren waarom ze zoveel van je houdt. Wanneer een vrouw zich weer lekker voelt in haar relatie met jou, zal ze je daar rijkelijk voor belonen. En ja, ook tussen de lakens.

Waarom een artikel over relatieproblemen op Datewijsheid.nl verschijnt? Of je nu date of een vaste relatie hebt, de manier van communiceren met een vrouw, of ze nu je date is of je partner, blijft altijd hetzelfde. Toon jezelf een man en een vrouw voelt zich goed in jouw nabijheid.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren