Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Waarom een vrouw aanspreken je vanaf nu wel gaat lukken

Herken je dit? Sinds enige tijd kom je steeds die leuke vrouw tegen. En misschien heeft ze zelfs al wel eens naar je gekeken en naar je geglimlacht. Toch is het van deze vrouw aanspreken en een praatje met haar maken nog steeds niets gekomen.

Wist jij trouwens dat een vrouw met naar je kijken en naar je glimlachen, probeert aan te geven dat ze jou best graag zou willen leren kennen?

Wat bungeejumpen en een vrouw aanspreken met elkaar gemeen hebben

Een vrouw aanspreken die wel heel leuk is. Menig man ziet tegen bungeejumpen minder op.

Iets wat kort door de bocht betekent dat velen van ons minder bang zijn voor het mogelijk te pletter vallen dan voor het mogelijk afgewezen worden door een vrouw.

Hoe dat zo komt, is nu even minder interessant. Belangrijk voor nu om te weten is, dat het wel iets typisch mannelijks is. Dus er is absoluut niets mis met je.

Een vrouw aanspreken en Bungeejumpen hebben 2 hele duidelijke overeenkomsten met elkaar. Die zijn:

  1. Hoe langer je wacht voordat je het doet, hoe moeilijker het wordt om het toch te doen.
  2. Je voelt je achteraf vaak een enorme loser, als je het bijna gedaan had, maar het toch net niet deed.

Velen ervaren het bungeejumpen zelf niet als eng. Maar juist dat moment daarvoor. Dat moment waarbij men met dat koord aan hun benen in die afgrond stond te turen. En hoe meer de angst door het lijf gierde op het moment dat ze daar op die richel stonden, hoe groter de ontlading en hoe groter de adrenalinestoot als ze dan toch sprongen.

Wanneer ze dan weer met beide voeten op de grond staan, dan voelen ze zichzelf echt even helemaal het mannetje en voelen ze zichzelf even helemaal geweldig. Man-zijn kan zo geweldig voelen soms.

Ik neem nu even bungeejumpen als voorbeeld. Maar ditzelfde soort gevoel zou je ook krijgen als je nu wel die zwarte piste afskiet, terwijl je dat al eerder zou willen doen, maar je angst je ervan wist te weerhouden.

Als je erop zou letten, dan zou je merken dat een vergelijkbaar gevoel zich meester van je maakt, op het moment dat je oog in oog staat met die ene ontzettend leuke vrouw. Maar ook dan moet je ondanks dit gevoel dat er alles aan doet om je tegen te houden, toch actie ondernemen en die vrouw gewoon aanspreken.

Probeer je eens voor te stellen hoe het zal voelen als ze jou na een leuk gesprek haar telefoonnummer geeft.

Omdat je nog geen kennis hebt gemaakt met dat geweldige gevoel, laat je tot nu toe je angst je ervan weerhouden om die leuke vrouwen aan te spreken.

Maar omdat je aan de andere kant toch wel heel graag in staat zou willen zijn om een vrouw wel aan te spreken, doe je verwoede pogingen om die angst te overwinnen.

Onder andere door op zoek te gaan naar zoveel mogelijk zekerheden. Iets wat mede de reden kan zijn dat je nu dit stuk aan het lezen bent.

5 tips die het aanspreken van vrouwen vergemakkelijken

Met het vergaren van informatie is uiteraard niets mis. Zolang je de vergaarde informatie daarna ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Want alleen lezen, gecombineerd met gericht actie ondernemen vermindert jouw angst en onzekerheid. En de actie die je nu zou moeten ondernemen is socialer worden.

Socialer worden in die zin, dat je gewoon in het algemeen vaker mensen aanspreekt die je tegenkomt, maar die je verder niet of nauwelijks kent. Dit zal je zo goed gaan helpen, omdat zelfs die ene leuke vrouw ook maar gewoon een mens is.

Je zult merken dat het je helpt, omdat door gewoon meer te socialiseren, het je steeds makkelijker zal afgaan om een praatje te maken met mensen die je niet kent. En dus zal het aanspreken en praten met vrouwen daardoor ook steeds makkelijker worden.

Hier volgen 5 simpel toe te passen tips waarmee je iedereen makkelijk kunt aanspreken. En dus ook die ene leuke vrouw:

  1. Ieder mens is het meest geïnteresseerd in zichzelf. Een succesvolle methode om iemand aan te spreken is dan ook: interesse tonen en iets vragen over wat diegene bezighoudt op dat moment. Waarbij het zelfs kan gaan over de kop thee die deze persoon op dat moment aan het drinken is.
  2. Wat je altijd gemeen hebt met degene die je aan wilt spreken is, de ruimte of omstandigheid waarin jij jezelf samen met deze persoon bevindt. Doorgaans zijn er absoluut mogelijkheden te vinden om over die ruimte of over die omstandigheden een gesprek te beginnen met iemand. Het weer is het bekendste voorbeeld van een omstandigheid met iemand gemeen hebben.
  3. Van alle mensen die je in je leven hebt ontmoet, worden er slechts enkelen echt je vrienden. En toen jij jouw beste vriend ontmoette, zul je hoogstwaarschijnlijk niet de gedachte hebben gehad: 'Ik hoop dat hij mijn beste vriend wil worden'. Integendeel, het is zonder erbij stil te staan gewoon zo gegroeid. Een band opbouwen met een vrouw gaat op eenzelfde manier. Het is dan ook zeer zeker niet zinvol om hoge verwachtingen te hebben van iedere ontmoeting die je met vrouwen hebt. Maar juist door veel vrouwen te ontmoeten, vergroot je de kans aanzienlijk dat je de vrouw ontmoet die uiteindelijk jouw vrouw zal worden.
  4. In mensen aanspreken en gesprekken voeren met mensen die je niet kent, word je alleen maar beter wanneer je het gewoon geregeld doet. En wanneer je het tot nu toe niet vaak gedaan hebt, is het niet redelijk om van jezelf te verwachten dat je er ineens goed in zal zijn. Verwacht in het begin dan ook zeker niet dat elk gesprek dat je aangaat een succes zal worden. Maar beschouw daarentegen ieder gesprek dat je met mensen hebt wel als een kans om te leren en beter te worden.
  5. Elkaar aankijken is de eerste vorm van contact tussen mensen. Kijk iemand daarom ook altijd eerst vriendelijk aan. Wanneer hij of zij vriendelijk terugkijkt naar je, staat deze persoon hoogstwaarschijnlijk best open voor een gesprek met jou. Begin een gesprek dan ook gewoon. En maak daarbij uiteraard direct gebruik van tip 1 en 2.

Meer dan deze 5 tips heb je eigenlijk niet nodig om iemand aan te kunnen spreken. Zelfs niet om die ene leuke vrouw aan te kunnen spreken.

Want waar menig man nog wel eens de neiging toe heeft is, indruk proberen te maken op een vrouw. En eigenlijk moet je dat juist helemaal niet willen proberen. Proberen indruk te maken stoot mensen namelijk vaak juist af, en zeker vrouwen.

Vrouwen willen je het liefst meemaken zoals je gewoonlijk bent. Dat jij jezelf bent dus. En juist dat maakt, dat ook een leuke vrouw aanspreken prima kan op precies dezelfde manier, zoals je ieder willekeurig ander mens zou kunnen aanspreken.

Door een vrouw op deze manier aan te spreken, maak jij precies de perfect aantrekkelijke indruk die je wilt maken op een vrouw. Juist omdat de meeste mannen, zoals gezegd, indruk proberen te maken op een vrouw. En jij je op dat moment op een zeer aantrekkelijke manier onderscheidt door dat nou juist niet te doen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren