Wat vrouwen zoeken in een man

Elders op datewijsheid.nl wordt besproken wat mannen zoeken in een vrouw. Dat was een behoorlijke waslijst kun je wel zeggen. Jij vindt dat vrouwen veeleisend zijn? Dat valt hard mee wanneer je beseft dat vrouwen eigenlijk maar één ding werkelijk zoeken in een man.

Een vrouw zoekt vertrouwen

Met dit artikel kunnen we heel snel klaar zijn. Een vrouw zoekt namelijk maar één ding in een man en dat is vertrouwen. Een man die vertrouwen geeft doormiddel van een behoorlijke dosis vertrouwen in zichzelf. Daarmee wordt niet bedoeld arrogantie, dominantie of machogedrag en zelfs geen bravoure. Nee, gewoon natuurlijk zelfvertrouwen. Een ontspannen houding die uitstraalt dat je in staat bent iets tot een goed einde te brengen, wat dat iets ook moge zijn.

Dat betekent niet dat alle gevoelens opzij geschoven moeten worden. Twijfel, angst en enige vorm van kwetsbaarheid mogen dan ook best aanwezig zijn. De illusie wekken dat je altijd en in elke omstandigheid alles in de hand hebt is dan ook niet noodzakelijk. Met voldoende zelfvertrouwen tonen geef je alleen aan: Ik krijg het voor elkaar, op welke manier dan ook. In ieder geval doe ik mijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen. Die houding hoeft overigens geen constante factor te zijn, maar gewoon in voldoende mate aanwezig zijn om normale uitdagingen in het leven het hoofd te bieden.

Zelfvertrouwen heden en verleden

Eeuwen geleden was het voor mannen veel eenvoudiger om zelfvertrouwen te kweken en te tonen omdat zelfvertrouwen alleen al nodig was om te kunnen overleven. Men kon niet anders. Gebrek aan geloof in eigen kunnen betekende onherroepelijk de dood.

Helaas zijn tegenwoordig duidelijke tekenen van onvervalst mannelijk vertrouwen in zichzelf niet eenvoudig zichtbaar. Mede door de chaos in de rolverdeling tussen man en vrouw. Tekenen van natuurlijk vertrouwen in zichzelf zijn verwarrend geworden. Instinctief proberen vrouwen te achterhalen of, en in welke mate, een man vertrouwen in zichzelf heeft. Ze zal de man van haar keuze onbewust aan allerlei testen onderwerpen om een beeld te krijgen van zijn zelfvertrouwen.

De wil om tegenslagen en moeilijkheden te overwinnen en doelen te bereiken, is de manier om respect van een vrouw te verdienen. Heden ten dage hebben vrouwen respect voor mannen die bekwaamheid en gedrevenheid tonen in werk, sport of hobbies, maar ook voor mannen die niet bang zijn iets nieuws aan te pakken en onzekerheden niet schuwen.

Zelfvertrouwen en vrouwen

Maar het meeste respect hebben vrouwen nog voor mannen die een emotionele uitdaging aan durven gaan met een vrouw. Die een vrouw laten zien over zoveel vertrouwen in zichzelf te beschikken dat ze het aandurven haar te veroveren. Voor veel mannen is dit een grotere uitdaging dan bungee-jumpen van de Eifeltoren.

Veel vrouwen geloven direct dat je in staat bent dingen succesvol aan te pakken. Maar wat voor een vrouw het meeste telt is: ben je net zo succesvol in de omgang met haar? Een gezonde volwassen vrouw zal zich nooit laten verleiden door een man die zich geen raad weet met haar seksualiteit, intelligentie en/of haar emoties.

Dit betekent dat je vertrouwen in je zelf moet hebben en je moet kunnen inleven in situaties wanneer je vrouwen benadert en met ze omgaat. Daarbij moet je niet bang zijn voor een afwijzing. Wanneer je hierin jezelf weet te overwinnen, verdien je de hoofdprijs; de toewijding van een liefhebbende vrouw die je dagelijks het plezier in je leven geeft.

Wanneer je de vrouw van je dromen niet alleen wilt ontmoeten, maar ook je leven met haar wilt delen zul je moeten starten met vertrouwen te hebben in jezelf.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren