Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Waarom heb ik geen vriendin?

Wanneer je single bent en om je heen zienderoge gelukkige stelletjes ziet, kan dat wellicht leiden tot de vraag: waarom heb ik geen vriendin? De redenen waarom jij nog geen vriendin hebt kunnen uiteenlopen van niet hard genoeg je best doen, tot het te hard je best doen.

Want dat kan namelijk ook. Zonder dat je het eigenlijk zelf in gaten hebt kun jij zo ontzettend graag een vriendin willen hebben dat de wanhoop van je afstraalt zodra je een vrouw ontmoet. Aan de andere kant, als je een vrouw echt leuk vindt, dan mag je best laten merken dat je haar leuk vindt en je best voor haar doen. Teveel je best doen is niet goed. Te weinig je best doen evenmin. Maar hoe moet het dan wel?

Breid je sociale netwerk uit

Inmiddels is er op het internet veel informatie te vinden over daten en het versieren van vrouwen. Maar veel van die informatie gaat uit van de zogenaamde koude ontmoeting. Hetgeen betekent dat je die persoon niet kent, deze ergens op straat, in het uitgaansleven of waar dan ook tegenkomt en deze persoon aanspreekt en probeert te verleiden tot een gesprek en later eventueel tot een date.

Wel is het zo dat wanneer je het 'koude ontmoeten' van mensen goed onder de knie hebt, iedereen die je wilt kan ontmoeten en leren kennen. Gewoonweg omdat het koud ontmoeten van mensen de moeilijkste manier is van mensen ontmoeten. En iets waarin veel mensen niet heel erg vaardig zijn en waarmee je dus zeker positief opvalt bij vrouwen als jij dit wel beheerst.

De meeste mensen voelen zich echter meer op hun gemak wanneer ze iemand geleidelijk aan beter leren kennen. Je komt bijvoorbeeld iemand tegen op de sportschool. Je raakt met diegene aan de praat en geregeld komen jullie elkaar tegen. En als het lijkt te klikken spreken jullie af eens samen te gaan trainen. Op deze manier leer je elkaar geleidelijk aan beter en beter kennen.

Of je wordt uitgenodigd op een feestje van een vriend en daar ontmoet je heel toevallig een leuke vrouwelijke collega van de vriendin van die vriend. Je wordt door je vriend aan haar voorgesteld en jullie raken vervolgens gezellig aan de praat. Omdat zowel je vriend als zijn vriendin het niet ontgaan is dat jullie het heel gezellig hadden samen, zorgen ze er stiekem voor dat jullie elkaar vaker ontmoeten.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van ontmoetingen via je eigen sociale netwerk die kunnen leiden tot een relatie. En tot op de dag van vandaag ontstaan nog steeds de meeste relaties via wederzijdse vrienden, kennissen of andere sociale contacten. Dus wanneer je geen vriendin hebt, maar wel graag een vriendin zou willen, dan is te eerste stap naar het krijgen van een vriendin zondermeer het proberen uit te breiden van je sociale netwerk.

Wees de man die vrouwen aantrekt als een magneet

Omdat vrouwen in de 21ste eeuw onafhankelijk en zelfstandig zijn en heel best hun eigen zaakjes kunnen regelen, zorgt dit nog wel eens voor lichtelijke paniek bij menig man. Want wat heb ik als man een vrouw in de 21ste eeuw nog te bieden?

Wat jij een vrouw vandaag de dag te bieden hebt, is hetzelfde als wat onze voorvaderen duizenden jaren geleden een vrouw te bieden hadden. Namelijk, een gevoel van veiligheid en bescherming voor haar en jullie kroost. Dat is namelijk waar een vrouw instinctief, in de 21ste eeuw nog steeds , naar op zoek is in een man en hetgeen ook een absolute voorwaarde is om zich aangetrokken te kunnen voelen tot een man. Een vrouw kan zich pas echt vrouw voelen en zich tot een man aangetrokken gaan voelen wanneer eerst aan dat gevoel van veiligheid en bescherming is voldaan.

Maar je zult begrijpen dat wanneer je nogal onzeker en 'wanhopig op zoek naar een vriendin' overkomt op een vrouw, dit niet echt bijdraagt aan dat gevoel van veiligheid en bescherming dat voor een vrouw zo van wezenlijk belang is.

Om een vriendin te krijgen zul je dan ook vooral moeten werken aan je zelfvertrouwen in het omgaan met vrouwen, als je dit nu niet hebt. Tevens zul je in staat moeten zijn een vrouw rustig en assertief leiderschap te tonen. Dit houdt in, dat jij naar de wensen van een vrouw luistert, maar dat jij zelfverzekerd en vrij van enige twijfel de beslissingen neemt. Een simpel voorbeeld daarvan is: in een restaurant besluiten aan welk tafeltje plaatsgenomen gaat worden.

Antwoord hebben op de vraag: "Waarom heb ik geen vriendin?" is niet genoeg om een vriendin te krijgen. Dat moge duidelijk zijn. Om een vriendin te krijgen zul je vooral hard aan het werk moeten om je zelfvertrouwen op te vijzelen en jezelf actief en veelvuldig onder de mensen moeten begeven. Want hoe meer mensen je kent, hoe groter je de kans maakt dat je op een goeie dag aan je toekomstige vriendin wordt voorgesteld.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren