Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Wat je doen moet als je een vrouw leuk vindt, en wat zeker niet

wat doen als je een vrouw leuk vindt

Vind je een vrouw leuk en twijfel je over wat je nu moet doen?

Twijfel je vooral omdat je bang bent dat je het verkeerde gaat doen?

Heel begrijpelijk. Maar wist jij dat hoe langer je wacht met iets doen, hoe groter de kans wordt dat het mis gaat?

Wat praten met een vrouw die je leuk vindt zo lastig maakt

Voor menig man geldt dat: hoe leuker de vrouw, hoe lastiger het wordt om met haar te praten.

Zo vreemd is dat overigens niet eens. Want hoe leuker je haar vindt, hoe liever je wilt dat zij jou minstens net zo leuk gaat vinden als jij haar. Met andere woorden: de belangen zijn groot voor je en dus moet er alles wat binnen jouw vermogen ligt aan gedaan worden om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.

Een gevolg daarvan is dat we meer waarde gaan hechten dan zou moeten aan openingszinnen, aan wat we moeten gaan zeggen, en aan hoe we alles wat daarna zou kunnen gaan volgen moeten aanpakken.

Maar wist jij dat hoe meer jij probeert om het aanspreken van een vrouw, en het praten met een vrouw, te overdenken en te plannen hoe groter juist de kans wordt dat ze je afwijst?

Een vrouw voelt namelijk direct, door de manier waarop jij haar benadert en de manier waarop je dingen zegt, of je haar oprecht jouw aandacht geeft of dat je haar aandacht geeft maar daar wel iets voor terug verlangt.

Want wat jij onbewust van een vrouw terug verlangt als je haar heel leuk vindt is: dat zij jou net zo leuk moet gaan vinden als dat je haar.

Voor het gevoel van een vrouw die jou nog niet kent zijn daar alvast 2 dingen raar aan. Namelijk:

 1. Hoe kan je iemand leuk vinden die je nog maar nauwelijks kent, of misschien nog wel helemaal niet kent.
 2. Hoe jij van haar kan verlangen dat zij jou leuk vindt, terwijl ze nog helemaal niet weet wie je bent.

In tegenstelling tot wij mannen vallen vrouwen niet zozeer op uiterlijk, maar op persoonlijkheid en op wat het uiterlijk van een man uitstraalt. De enige eis die een vrouw dan ook echt stelt aan het uiterlijk van een man is dat je jezelf naar behoren verzorgt.

Maar omdat een man van dit alles meestal niet op de hoogte is, gaat er van alles door zijn gedachten wat daar absoluut niet doorheen zou moeten gaan. Onder meer:

 • Dat ze hoogstwaarschijnlijk wel een vriend zal hebben.
 • En dat ze naar alle waarschijnlijkheid helemaal niet op een praatje met hem zit te wachten.
 • En dat zijn uiterlijk haar wel niet aan zal staan.

Dit gaat je alvast niet helpen om soepeltjes een leuk en ongedwongen gesprek met een vrouw te beginnen. Bovendien vindt menig man van zichzelf dat hij:

 • Te klein is.
 • Een te kleine heeft.
 • Te dik is.
 • Te lelijk is.
 • Te weinig haar heeft.
 • Te weinig gespierd is.
 • Niets interessants te vertellen heeft.
 • Een leuke vrouw (nog) niet waard is.
 • Deze leuke vrouw onmogelijk genoeg te bieden heeft.

Dergelijke dingen van jezelf vinden draagt vanzelfsprekend niet echt bij aan een aantrekkelijke uitstraling. Want het overgrote deel van wat jij uitstraalt naar de buitenwereld wordt namelijk bepaald door wat jij van jezelf vindt.

Dat betekent dat wanneer jij jezelf een kleine, lelijke, magere gespierde spijker vindt die een vrouw onvoldoende te bieden heeft, de buitenwereld daar niet heel anders over zal gaan denken.

Bovendien laat het zich raden dat je het jezelf daarmee bijna onmogelijk maakt om je ertoe te zetten om met die leuke vrouw te gaan praten, haar telefoonnummer te vragen en haar uit te nodigen voor een date.

En mocht je jezelf er toch toe kunnen zetten, dan dient zich wellicht al snel een volgend probleem aan. Menig man heeft namelijk onbewust een dermate slecht beeld van zichzelf gecreëerd, dat hij niet langer lijkt te kunnen beseffen dat een vrouw die hem niet kent:

 • Met hem praat omdat hij haar interesse heeft gewerkt en hem leuk vindt.
 • Hem haar telefoonnummer geeft omdat zij hem vaker wil zien en hem beter wil leren kennen.
 • Dat ze instemt om met hem te gaan te daten, omdat ze hem steeds leuker gaat vinden en het niet erg zou vinden als hij zou proberen haar te versieren.

Wanneer wat zojuist in dit artikel de revue is gepasseerd ook grotendeels op jou van toepassing is, dan is het absoluut niet verwonderlijk dat het jou ontzettend veel moeite kost om iets te gaan doen wat je op zijn minst een date oplevert met die leuke vrouw. Dat is behoorlijk vervelend te noemen.

Welke signalen van vrouwen vragen om actie van jou

Tevens is dit vervelend om nog een hele andere reden. Want als jij zo druk bezig bent met negatieve gedachten en jezelf zogezegd onderuit halen, dan mis je zonder meer de belangrijkste signalen die een vrouw geeft als ze je leuk vindt.

Deze signalen kenmerken zich vooral door de vanzelfsprekendheid ervan, waardoor een man ze nogal eens over het hoofd ziet. Want:

 • Denk je echt dat een vrouw met je zou praten als je niet leuk vindt?
 • Denk je echt dat een vrouw je haar telefoonnummer geeft omdat ze je niet leuk vindt?
 • Denk je echt dat een vrouw met je zou willen daten als je niet leuk vindt?

Hele volksstammen denken echter dat er veel meer is dan dat. Wellicht is dat zo. Maar echt interessant is het niet. Alleen al omdat veel van deze signalen dermate subtiel zijn, dat alleen mannen die veel ervaring hebben met vrouwen ze opmerken.

Dus is het slim je daar vooral niet mee bezig te houden. Maar in plaats daarvan gewoon actie te ondernemen, en een vrouw kenbaar te maken wat je van haar wilt. Dus raak haar aan als je haar wilt versieren, en kus haar zodra je voelt dat je haar ontzettend graag wil kussen.

Het enige waar je daarbij op hoeft te letten is, of ze probeert jouw aanraking, jouw omhelzing of jouw poging om haar te kussen te ontwijken. Want dat is het signaal dat een vrouw geeft als ze wil dat je nu stopt met wat je aan het doen bent.

Dit zal veel mannen bij het lezen ervan alleen al een gevoel bezorgen van ter plekke afgewezen worden. En zullen het dus bij voorbaat al niet zien zitten om dit zomaar te doen. Maar het is echt niets om je zorgen over te maken. Want het kan namelijk heel goed zijn dat jij op dat moment gewoon alleen maar net even iets te snel gaat voor haar.

Maar zelfs dat kan in je voordeel uitpakken wanneer je hier uiterst relaxt mee omgaat. En een vrouw het gevoel geeft dat het absoluut oké is wanneer ze aangeeft dat ze iets niet wil. Dat doe je simpelweg door het te accepteren, er geen woorden aan vuil te maken, en gewoon door te gaan met wat jullie aan het doen waren alsof er niets gebeurd is.

Daarvan zal haar vertrouwen in jou alleen maar groeien. En je laat haar ermee zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in haar als persoon, en niet alleen in haar lichaam.

Tevens heb jij haar met jouw actie wel heel duidelijk laten weten wat jij van haar wilt. Daardoor zou het zomaar zo kunnen zijn dat zij je plots spontaan vastpakt en kust, zodra ze er wel klaar voor is.

Daar hoef je niet op te wachten uiteraard. Want als ze bij je blijft dan betekent dat, dat je het gerust na een tijdje nog eens kunt proberen.

En dan zou het zomaar kunnen dat ze het dan wel fijn vindt dat je haar aanraakt, een arm om haar heen slaat of haar kust.

Temeer omdat je haar door de manier waarop je met haar omgaat in een dergelijke situatie hebt laten zien dat je:

 • Een man bent.
 • Dat je je als een man gedraagt.
 • Dat je haar kenbaar durft te maken wat je van haar wilt.
 • Dat je durft te gaan voor wat je wilt.
 • En je door een tegenslag niet uit het veld laat slaan.

Lang verhaal kort:

Goed omgaan met situaties die er niet zo heel gunstig uit lijken te zien, kan je voor een vrouw juist aantrekkelijker maken.

De valkuil waar menig man onbewust in trapt

Vrouwen kunnen je daarentegen ook keihard afstraffen. Met name wanneer je je in de ogen van een vrouw gedraagt als een wanhopige man zonder ruggengraat die zwelgt in zelfmedelijden.

En je bent zonder meer aan de beurt wanneer je loopt te klagen en te zeuren over jezelf en over het leven dat je leidt, en er zelfs zichtbaar ontevreden over bent. Daar vooral anderen de schuld van geeft en zelf bar weinig onderneemt om er wat aan te veranderen.

Je gaat je aan de beurt zijn voor zo'n keiharde afstraffing omdat:

 1. Jij echt alleen degene bent die jouw leven elke dag opnieuw creëert door de keuzes die je maakt. En ja, je leven door anderen laten bepalen is ook een keuze.
 2. Jij er dan ook bewust voor kunt kiezen om vanaf vandaag keuzes te gaan maken die passen bij wat jij echt wilt in het leven.
 3. Jij dus nooit kan zeggen dat jouw omgeving, de maatschappij of omstandigheden verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan geluk in jouw leven.

Het klopt dat er soms situaties zijn, omstandigheden zijn, mensen zijn waar je nu even niet omheen kunt en waar je ook niets aan kunt veranderen. Want mensen, situaties en omgevingen veranderen nu eenmaal niet omdat jij dat wilt.

Wel kun je jezelf aan mensen en situaties aanpassen, of accepteren en gewoon nemen zoals het is. Maar als het jouw levensgeluk in de weg staat, kun je ook gewoon besluiten om er afscheid van te nemen en het uit je leven te verwijderen.

Dat mag jij namelijk doen met jouw leven. Sterker nog: dat moet jij doen met jouw leven.

Want dat jij hier op deze aardkloot rondwandelt, dat is je gewoon overkomen. En dan kun je er maar beter iets van maken waar je gelukkig van wordt. En gelukkig word je als man vooral van het eigenhandig voor elkaar krijgen van wat jij wilt, wenst en verlangt in het leven.

Maar dat lukt niet als je maar in je comfort zone blijft afwachten totdat er toevallig wat gebeurt of totdat iemand je komt halen.

Ik weet zeker dat je dat begrijpt.

Maar begrijp je ook dat dit precies is wat je nu aan het doen bent zolang je geen actie onderneemt en niet probeert om van die leuke vrouw jouw leuke vrouw te maken?

Ook jij zult nu nog behoren tot die overgrote meerderheid van mannen die er slechts van droomt:

 • Om goed te zijn met vrouwen.
 • Dat hij voor elke situatie de perfecte openingzin tot zijn beschikking heeft.
 • Dat hij altijd weet wat hij moet zeggen.
 • Dat hij zelfverzekerd op iedere vrouw afstapt die hij leuk vindt.

Maar denk je dat iedere man die goed is met vrouwen dat van nature is?

Omgaan met vrouwen zoals het een man betaamt

Ik zal je een geheim verklappen. Bijna geen enkele man is van nature goed met vrouwen. En er is slechts één echt belangrijk verschil tussen jou en een man die goed is met vrouwen.

Dat verschil is: dat een man die goed is met vrouwen komt opdagen, en kenbaar maakt aan de vrouw die hij leuk vindt dat hij geïnteresseerd is in haar en graag tijd samen met haar wil doorbrengen.

Omgaan met vrouwen is namelijk niet meer dan een vaardigheid. Een vaardigheid die je, zoals iedere vaardigheid, jezelf eigen maakt door het gewoon vaak te doen.

Met andere woorden: je kunt alleen maar beter worden in het omgaan met vrouwen door het gewoon vaak te doen, en door te proberen zoveel mogelijk te leren van wat goed en vooral ook fout gaat tijdens je interacties met vrouwen.

Met dit gegeven in het achterhoofd kun je jezelf toestemming geven om deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Daarmee sta je jezelf tevens toe om fouten te maken. Want van fouten leer je tenslotte het meest.

Dit zorgt er op zijn beurt voor dat je onverschillig kan staan tegenover de uitkomst van een interactie met een vrouw. Want je bent aan het leren. Je onderneemt actie en gaat vervolgens slechts ervaren wat jouw actie bij een vrouw teweeg brengt.

En omdat je nog zo onervaren bent in het hebben van interacties met vrouwen, zou je in eerste instantie al blij moeten zijn met een reactie van een vrouw waar je wat van leert, en een reactie die een opening biedt voor een volgende actie.

Een voorbeeld

Je ziet een vrouw, je maakt oogcontact, je glimlacht en zij glimlacht terug. Dan heeft jouw actie oogcontact maken en glimlachen tot gevolg dat zij jou aankijkt en glimlacht naar jou. Haar glimlach biedt daarmee een opening tot jouw volgende actie, namelijk: haar aanspreken en een praatje met haar gaan maken.

Waarbij je al heel tevreden over jezelf mag zijn zodra je een actie onderneemt die je nog nooit eerder gedaan hebt.

Uiteraard mag je daar niet tevreden over blijven. Want hoe vaker je iets doet, hoe vertrouwder je ermee raakt. En dat zou juist de aanzet moeten vormen voor een volgende actie waarmee je wederom een beetje uit je comfortzone stapt. Een volgende actie zou bijvoorbeeld kunnen zijn: een vrouw om haar telefoonnummer vragen als je vindt dat je een leuk gesprek met haar hebt gehad.

Helaas gaat het nemen van dergelijke kleine stapjes je nu niet helpen om die ene leuke vrouw waar je nu jouw oog op hebt laten vallen aan te spreken, met haar te praten en een date met haar te regelen.

Als je nu op dit moment een vrouw echt ontzettend leuk vindt, en het niet over je hart kan verkrijgen om haar te laten lopen, dan kun je niet anders dan: jezelf met al je onervarenheid gewoon in het diepe te donderen en vervolgens maar te zien of en waar je weer boven komt drijven.

Met andere woorden: jij moet gewoon je ding doen als man, en kenbaar maken aan deze vrouw dat je haar leuk vindt. Daarmee heb jij dan tenminste jouw taak als man volbracht.

Bovendien zul je daar minimaal door gaan ervaren dat, onafhankelijk van wat er gebeurt, haar aanspreken jou een goed gevoel geeft. Omdat je tenminste iets geprobeerd hebt, zoals het een man betaamt. En niet voor de makkelijkste weg hebt gekozen en als een mietje hebt toegegeven aan je angst.

Een gedurfde maar bovenal eerlijke openingszin die iedere man kan gebruiken als hij een vrouw leuk vindt is:

"Hoi, ik vind je aantrekkelijk, en ik wil graag ontdekken waarom."

Een duidelijker en eerlijker reden is er niet te verzinnen waarom je haar aanspreekt, waarom je met haar wilt praten en waarom je haar misschien vaker wil gaan zien.

En juist omdat er geen enkele onduidelijkheid bestaat over de reden waarom je haar aanspreekt, zal haar reactie hoogstwaarschijnlijk ook heel duidelijk, open en eerlijk zijn. En weet je direct waar je aan toe bent.

De kans is inderdaad groot dat een vrouw verrast zal zijn door jou eerlijkheid, openheid en directheid. Maar ze zal je er tegelijkertijd zeker ook heel interessant door gaan vinden.

Zeker wanneer je dit als het ware aan haar opbiecht met een stralende glimlach op je gezicht. Een glimlach die een vrouw vertelt dat je weet dat je verre van perfect bent, maar wel trots bent op het feit dat je tenminste echt en authentiek bent.

Omdat je jezelf daarmee direct onderscheidt van al die andere mannen die ze in haar leven al heeft ontmoet. Mannen die vooral druk zijn met het maken van een goede indruk, en daardoor volledig vergeten zichzelf te zijn.

Vrouwen doorzien vrijwel direct of jij jezelf bent of niet. En juist door gewoon niets anders dan jezelf te zijn neemt de kans toe dat ze enthousiast ingaat op jouw uitnodiging om elkaar weer te gaan zien, ofwel om te gaan daten.

Maar je mag genoegen nemen met ieder resultaat dat voorkomt uit deze actie, en je mag er zelfs best een beetje trots op zijn ook.

Omdat je door alleen al deze actie behoort tot die uiterst kleine groep mannen die niet alleen droomt en praat over hoe graag hij een leuke vrouw in zijn leven wil, maar die ook daadwerkelijk wat probeert.

Ook dat draagt eraan bij dat een vrouw sneller ja zal zeggen tegen een date met jou.

Helemaal wanneer je een vrouw niet vraagt om een gunst, maar haar zonder omhaal vertelt wat je wilt van haar.

Je vraagt een vrouw om een gunst als je zegt: "Zou jij het leuk vinden om donderdagavond met mij een terrasje de gaan pakken?"

Maar je zegt wat je wilt van haar als je de voorgaande vraag op de volgende manier brengt: "Ik wil je graag weer zien. Ik stel voor dat we donderdagavond samen een terrasje gaan pakken."

En met het regelen van en date met deze vrouw heb jij simpelweg een taak volbracht die je als man hebt. Door jouw voortvarende manier van actie ondernemen heb je een vrouw namelijk onder andere een heel goed gevoel over haarzelf gegeven.

Dat is niet alleen goed voor een vrouw, maar ook goed voor jou. Want een vrouw laat zich maar al te graag versieren door een man die in staat is haar een goed gevoel te geven over zichzelf. Onder andere door kenbaar te maken dat hij haar wil en zijn best voor haar wil doen.

Kortom: wat moet je doen als je een vrouw leuk vindt? Niets anders dan een vrouw laten zien dat je er bent, kenbaar maken dat je haar leuk vindt en haar vervolgens vertellen wat je van haar wilt.

Met andere woorden:

Moeilijker moet je het jezelf niet willen maken, makkelijker wel.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren