Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Wat sms je naar iemand die je leuk vindt?

Je hebt een vrouw ontmoet, je hebt met haar gepraat en je hebt haar telefoonnummer gekregen. Maar wat is dan nu de volgende stap? Haar sms'en?

Maar wat sms je eigenlijk naar iemand die je leuk vindt? Sms je maar gewoon een eind weg en dan komt het wel goed? Of is het toch beter om iets van een doel voor ogen te hebben, wanneer je een sms stuurt?

Hoe verkeerd gebruik van sms meer kapot maakt dan je lief is

Sms, WhatsApp en iedere andere vorm van communicatie via tekstberichten, zijn handige stukjes gereedschap waarmee je ervoor kunt zorgen, dat je die ene vrouw die je zo leuk vindt weer gaat zien, gaat spreken en weer tijd met haar gaat doorbrengen.

Communicatie via tekstberichten is dan ook niet bedoeld als vervanging van elkaar fysiek ontmoeten en spreken. Maar zo wordt sms, en ook WhatsApp, helaas wel vaak gebruikt. En proberen mensen elkaar beter te leren kennen via het uitwisselen van tekstberichten.

Niet slim. Want de enige manier waarop een relatie tussen twee mensen zich ontwikkelt, is via fysiek contact. Door bij elkaar te zijn en tijd door te brengen met elkaar. En door dingen samen te beleven, te ervaren en te ondernemen.

Daarentegen breekt teveel contact hebben met elkaar via tekstberichten alleen maar af, wat je met fysiek contact hebt opgebouwd. En loop je de kans, dat je het verlangen van een vrouw naar jou al weg ge-sms't hebt, voordat je het goed en wel in de gaten hebt.

Dus eigenlijk zou je voor jezelf dan ook als regel moeten houden dat: hoe leuker je iemand vindt, hoe minder je met deze persoon zou moeten sms'en, en hoe meer je die persoon juist zou moeten zien, om tijd door te kunnen brengen samen.

Wanneer sms je dan wel en wat sms je?

Goeie vragen. Temeer, omdat sms helemaal niet gebruiken, geen optie is. Want sms heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een volwaardig communicatiemiddel, waar iedereen met regelmaat gebruik van maakt.

Een communicatiemiddel dat als grootste voordeel heeft, dat je een tekstbericht kunt versturen en kunt beantwoorden op momenten dat jij daar tijd voor hebt. Sms is dan ook bij lange na niet zo'n stoorzender als de telefoon soms kan zijn.

Dus kun je sms absoluut gebruiken voor het communiceren met personen die je leuk vindt. Maar nogmaals: gebruik sms met mate en alleen als het een doel heeft.

En wanneer je iemand leuk vindt, dan is de reden waarom je sms't simpel. Want je wilt diegene, die je leuk vindt, uiteraard het liefst weer zo snel mogelijk zien en spreken.

Maar dan reist de vraag: "Wat sms je naar iemand die je leuk vindt?".

Zodra een vrouw jou haar telefoonnummer geeft, dan geeft ze je dat telefoonnummer maar om één reden: namelijk, ze vindt je leuk en zou je graag nog eens zien en spreken.

Met deze wetenschap in het achterhoofd, is het dan ook ineens niet meer zo heel moeilijk, om een vrouw die je leuk vindt een berichtje te sturen.

Als je een telefoonnummer van een vrouw hebt gekregen, nadat je haar ergens bent tegengekomen en een leuk gesprek met haar hebt gehad, dan zou je haar een paar uur later al kunnen sms'en:

"Hoi Mientje, ik vind het ontzettend leuk je ontmoet te hebben. Je hoort snel van me wat we binnenkort gaan doen samen. Pietje."

Hiermee bevestig je aan die leuke vrouw die je zojuist ontmoet hebt: dat je het leuk vond haar te ontmoeten, dat je haar leuk vindt en haar snel weer wil zien. Bovendien beloof je haar dat je snel van je zal laten horen. En als kers op de taart ziet ze, dat je zelfs haar naam niet vergeten bent.

En dat is absoluut voldoende. Bovendien kun je een berichtje als dit, zogezegd al sturen binnen enkele uren nadat je haar ontmoet hebt. En dat is prima. Omdat ze juist dan nog in haar hoofd bezig is, met het leuke gesprek dat ze met je heeft gehad.

Bovendien weet ze dan nu al wat dat gesprek met jou haar heeft opgeleverd. Namelijk, dat je haar leuk vindt en haar weer wilt zien.

Waardoor ze in een klap nog veel meer te vertellen heeft aan haar vriendinnen. Want nu kan ze niet alleen vertellen dat ze een ontzettend leuke vent heeft ontmoet. Maar tevens dat hij haar leuk vindt, haar weer wil zien en dat hij binnenkort contact met haar op zal nemen.

Alleen dit al is goed voor uren aan gesprekstof met andere vrouwen. En al die tijd zal ze in haar hoofd bezig zijn, met jou. En dat is goed. Want hoe meer een vrouw in haar hoofd bezig is met een man, hoe meer ze zich tot hem aangetrokken zal gaan voelen.

Je hebt dan ook echt niet meer nodig dan een enkel sms'je, om ervoor te zorgen dat een vrouw zich tot je aangetrokken zal gaan voelen. Iets wat uiteraard alleen opgaat als ze je al een leuke man vindt.

Maar nogmaals, dat vindt ze je al. Anders had ze je haar telefoonnummer niet gegeven.

Terwijl zij in gedachten met jou bezig is en ze met vriendinnen over je praat, geef je jezelf ondertussen rustig een dagje de tijd, om na te denken over wat jullie samen zouden kunnen gaan doen. Vervolgens sms je haar jouw voorstel:

"Hoi Mientje, het is echt lekker winter buiten. Dus heb ik het plan opgevat om jou aankomende zaterdag mee uit schaatsen te nemen. Ik kom je om 10 uur halen. Pietje".

Zou je, voordat je een dergelijke sms stuurt, niet eerst moeten weten of ze schaatsen wel leuk vindt, en of ze zaterdag wel kan om 10 uur?

Nee. Want als ze je leuk vindt, dan zorgt ze er wel voor dat ze zaterdag kan.

Zou jij niet precies hetzelfde doen, als een hele leuke vrouw jou dit voorstel zou sms' en?

Juist. En een vrouw die jou leuk vindt, zal precies hetzelfde doen.

Daarbij maakt het een vrouw niet uit wat jullie gaan doen. Zolang ze maar bij jou kan zijn. En jullie samen iets gaan doen, waar jij zichtbaar plezier aan beleeft. En als jij ontzettend veel plezier beleeft aan schaatsen en tevens veel plezier beleeft aan het haar schaatsen leren, als ze dat nog niet kan, dan heeft ook zij, een perfect leuke date met jou.

Door bovendien een vrouw niet al teveel te vertellen over je plannen, en niet teveel te willen overleggen, maak je het een vrouw vooral ook heel makkelijk om 'Ja' te zeggen op jouw voorstel. Wat ze hoogstwaarschijnlijk dan ook zal doen.

Het zal je inmiddels duidelijk geworden zijn, dat iemand die je leuk vindt sms'en helemaal niet moeilijk is. We maken het onszelf alleen vaak zo moeilijk. Doorgaans, omdat we zo ontzettend graag een goede indruk willen maken.

Maar indruk maken hoef je allang niet meer. Dat heb je namelijk al gedaan toen je haar ontmoette. Want daarom gaf ze je ook haar telefoonnummer, omdat je zo'n goede indruk op haar maakte.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren