Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

3 tips voor als je gaat speeddaten

Speeddaten is op z'n minst een beetje een bijzondere vorm van daten. Speeddaten, de naam zegt het al: daten, maar dan in een rap tempo. En zo is het eigenlijk ook. In een rap tempo 'werk' je een aantal dates af.

Wanneer je van de vrouwen die je tijdens dat speeddate event gesproken hebt, iemand leuk vindt, dan kun je dat aangeven op een formulier. En wanneer zij jou ook heeft aangemerkt als iemand die ze beter wil leren kennen, dan worden jullie daarvan beiden op de hoogte gesteld. Zodat jullie samen iets af kunnen spreken voor op een later tijdstip.

Speeddaten kan een hele leuke manier zijn om vrouwen te ontmoeten en te daten. Wat nu dan ook volgt zijn 3 tips voor bij het speeddaten, waarmee je het beste uit speeddating kunt halen.

1) Wees precies op tijd, of juist net ietsjes te laat

Dit vinden de organisatoren uiteraard niet leuk. Maar als je net even iets te laat binnen komt wandelen en met een stralende glimlach iedereen gedag zegt en je excuseert voor het te laat zijn, dan is de aandacht wel even op jou gevestigd. Vrouwen zullen je dan ook in ieder geval onthouden. Want met te laat komen val je op en ben je best een beetje een bad boy.

En het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat vrouwen vaak extra geïnteresseerd zijn in de bad boy, de afwijkende, in het gezelschap.

En vrouwen die je onthouden hebben zullen je wellicht gaan vragen of je vaker te laat bent ergens. Iets wat, wanneer je er een beetje leuk en luchtig mee omgaat, kan leiden tot een veel interessantere speeddate dan een speeddate met vragen als: 'Wat voor werk doe je?', 'Waar woon je?' en 'Hoe oud ben je?'

2) Stel leuke vragen en maak haar aan het lachen

De vragen die zojuist genoemd werden, zijn vragen die je al snel gaat stellen als je even niet weet waar je het over moet hebben. Het zijn ook redelijk veilige vragen die je eigenlijk iedereen kunt stellen. Maar zo denken we er allemaal erover. Dus diezelfde vragen zullen ook tijdens speeddating zeker een aantal malen voorbij komen.

Maar je kunt je voorstellen dat je jezelf daarmee niet van andere mannelijke deelnemers zal gaan onderscheiden. Probeer tijdens een het speeddaten dan ook met hele andere vragen te komen.

Wat eigenlijk altijd wel leidt tot een leuk gesprek is, door gewoon te gaan praten over de situatie waarin jullie je beiden bevinden. Jullie bevinden je samen op een speeddate event. Een hele voor de hand liggende vraag zou dan ook kunnen zijn 'Hoe ben jij op het idee gekomen om te gaan speeddaten?' En daarmee zit je al bijna bij het onderwerp waar vrouwen heel graag over praten, namelijk: relaties.

Bedenk je dat je iedereen tijdens het speeddaten slechts een paar minuten spreekt. En een vrouw herinnert zich jou alleen wanneer je ergens door opgevallen bent en je hebt weten te onderscheiden van de rest van de mannen.

Zeker wanneer je dat gedaan hebt door het stellen van leuke vragen, een leuk en luchtig gesprek en haar aan het lachen hebt gemaakt met een leuke grap of een gevatte opmerking, dan zal ze je doorgaans zeker onthouden.

3) Zorg ervoor dat jij zelf vooral plezier hebt

Het is een typisch mannelijke eigenschap om ons met alles wat we doen een doel te stellen. Hetgeen zou kunnen betekenen dat we gaan speeddaten met de hoop daar een vrouw te ontmoeten die ons leuk genoeg vindt om vaker mee af te spreken.

En daarmee ga je eigenlijk al met het verkeerde doel speeddaten. Want als doel hebben iemand te ontmoeten om vaker mee af te spreken, zorgt er meestal voor dat je vooral gaat proberen aardig gevonden te worden door de aanwezige vrouwen op het speeddate event.

Maar het probleem is, dat aardig zijn niet hetzelfde betekent als aantrekkelijk gevonden worden. Aantrekkelijk word je door een vrouw wel gevonden als je laat zien dat je zelf plezier hebt. Dat je er vooral een leuke avond van wilt maken en haar daar deelgenoot van laat zijn.

Ga dan ook speeddaten met als doel om vooral een leuke avond te hebben, waarbij je jezelf vooral probeert te bekwamen in het aangaan van leuke gesprekken met vrouwen die je nog niet kent. Want daar begint uiteindelijk alles mee. Dat ene eerste leuke gesprek waardoor een vrouw nieuwsgierig naar jou wordt, je leuk en aantrekkelijk gaat vinden en je vaker wil zien.

Nogmaals, speeddating leent zich er uitstekend voor om juist dat te oefenen. Dus maak er gebruik van.

Datingtips die je mogelijk ook interesseren