Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe begin je een gesprek met een vrouw?

Met te zeggen dat: een leuk contact doorgaans begint met een aangenaam gesprek, vertel ik niets nieuws. Ook niet nieuw is, dat menig single met jou wel eens worstelt met de vraag 'Hoe begin ik een gesprek met een vrouw?', zeker als het een wel erg leuke vrouw betreft.

Maar denk hier eens over na. Elke vriend en elke vriendin die je hebt is toch ooit ook een volslagen vreemde voor je geweest, waar je toevallig mee in gesprek kwam? Een gesprek waarbij je van tevoren geen moment hebt nagedacht over wat je nu eens ging zeggen. Waarom vraag je jezelf dan wel af hoe je een gesprek begint met een leuke vrouw?

Elk gesprek ook goed genoeg voor een leuke vrouw

Het lijkt erop dat menig single vindt dat hij op een één of andere manier moet gaan imponeren zodra een leuke vrouw in de categorie kandidaat relatiemateriaal zou kunnen vallen. Plotseling is een normaal gesprek over koetjes en kalfjes of een welgemeende vraag niet goed genoeg meer, terwijl daar toch menig leuk contact mee begonnen is.

Nee; zodra iemand kandidaat relatiemateriaal zou kunnen zijn, wordt doorgaans de doos met versleten openingszinnen en versiertrucs losgetrokken. Heb jij jezelf ooit wel eens afgevraagd waarom?

De meeste kans om van een leuk contact meer te maken dan alleen een leuk contact heb je, wanneer je gewoon een gesprek begint. Ook een gesprek met een leuke vrouw, die misschien best wel eens een single zou kunnen zijn, kun je gewoon beginnen met het zeggen van het woordje 'hallo'. Vervolgens stel je jezelf voor. De beste openingszin die je kan gebruiken om een gesprek met een leuke vrouw te beginnen is dan ook: hallo, ik ben Jan.

Na deze uiterst simpele introductie begint het gesprek. Waar je een gesprek mee start is een beetje afhankelijk van de omstandigheden. Maar de volgende drie manieren om een gesprek te beginnen kun je vrijwel altijd gebruiken:

  • Maak een opmerking over de omgeving of de ruimte waarin jullie je bevinden en vraag haar mening.
  • Vraag wat over iets opvallends dat ze draagt.
  • Vraag haar mening over iets wat zich op dat moment voordoet of zich zo even voorgedaan heeft.

Zo moeilijk is een gesprek beginnen dus eigenlijk niet. Maar om het je nog iets makkelijker te maken bekijken we elk van de mogelijkheden wat meer in detail.

Een opmerking over de ruimte of de omgeving maken

Dit is de meest veilige en meest gebruikte manier om een gesprek met iemand te beginnen. Waar je ook bent; er zijn altijd wel mensen in de buurt die iets doen of juist niet. Er zijn altijd wel voorwerpen in de nabijheid waar je iets over zou kunnen zeggen of waar je een mening over hebt. Zelfs al gebeurt er niets; dan zou je zelfs een gesprek kunnen beginnen over het feit dat er niets gebeurd.

Voorbeeld:
Hoi, wat is het vandaag weer koud he? Je zou er zowat een muts bij op zetten, vind je niet? Trouwens, mijn naam is Jan. (Het liefst open je een gesprek op deze manier wanneer het zo warm is dat de mussen van het dak vallen. Vrouwen zijn gek op verrassing, iets geks, een beetje dollen.)

Informeer naar iets wat opvalt aan wat die persoon aan heeft of aan sieraden draagt

Vaak is hier wat oefening voor vereist. Maar wanneer je er vaker op let is er altijd wel iets aan iemand te zien waar je een leuk gesprek over kunt beginnen. Dat kan een tattoo zijn, een sieraad, een handtas of een kledingstuk met een opvallende kleur. De meeste mensen kopen niet zomaar wat. Ze kopen iets omdat ze het mooi vinden. Ook dragen mensen vaak bewust iets omdat het een speciale betekenis voor ze heeft. Vaak een prettige herinnering. Als jou dat opvalt en je informeert ernaar, maak je een goede beurt.

Voorbeeld:
Hoi. Mijn oog viel toevallig op jouw opvallende ring. Is het je verlovingsring? (glimlach,) Trouwens, mijn naam is Jan. Hoe heet jij? (met zo'n vraag kom je er direct achter of ze een vriend of echtgenoot heeft)

Vraag de mening van die persoon over iets wat zich op dat moment voordoet of zich zo even voorgedaan heeft

Deze manier van een gesprek beginnen zou tot je favorieten moeten gaan behoren. Iedereen vindt het fijn als naar zijn of haar mening wordt gevraagd. Zelfs oma geeft met alle plezier haar mening over iets wanneer je ernaar vraagt. Een gesprek is bijna altijd op deze manier te openen.

Voorbeeld:
Mijn vriend en ik verschillen van mening over wat een vrouw nu het meest waardeert wanneer ze uitgaat met een man, en we worden het maar niet eens. Mag ik jou vragen wat jij het meest waardeert als je uit bent met een man?

Je ziet dat je afvragen 'Hoe begin je een gesprek met een vrouw?', eigenlijk een volstrekt overbodige vraag is. Alles wat je hoeft te doen is het jezelf niet nodeloos ingewikkeld maken. Dat zorgt er namelijk alleen maar voor dat je helemaal geen gesprek begint met die leuke vrouw.

Wanneer je de voorbeelden serieus bekeken hebt, zal het je zijn opgevallen dat er vaak wat humor in zit. Probeer gesprekken met humor, maar in ieder geval met een gulle glimlach op je gezicht te openen. Vrouwen zijn er dol op om aan het lachen gemaakt te worden. Maak gebruik van dit gegeven bij elk gesprek dat je met een vrouw begint.

Datingtips die je mogelijk ook interesseren