Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe praat je met vrouwen?

Zodra je jezelf de vraag stelt: "Hoe praat je met vrouwen?", dan is er doorgaans iets aan de hand. Namelijk, dat je vindt dat het jou maar niet lukt om op een bevredigende manier met vrouwen in contact te komen.

Echter, praten met vrouwen is op zich helemaal niet zo moeilijk. Want vrouwen socialiseren graag en praten graag. Maar wij mannen willen nogal eens, soms zelfs onbewust, te graag imponeren en te graag een goede eerste indruk achterlaten. Zeker wanneer de vrouw met wie we aan de praat willen raken erg aantrekkelijk is.

De meeste indruk maak je door juist geen indruk te willen maken

Die wil om te imponeren en indruk te maken, mondt meestal uit in teveel over onszelf praten, te aardig en te meegaand zijn en te weinig interesse tonen in de vrouw waarmee we aan het praten zijn. Dit wekt bij een vrouw meer dan eens de indruk dat we wat van haar willen.

Door een vrouw op deze manier te benaderen, zou je jezelf kunnen vergelijken met de gemiddelde gladde telefonische verkoper of degene die bij je aan de deur komt rond etenstijd met een product waar je absoluut niet op zit te wachten. Het enige wat een persoon bereikt die jou op deze manier benadert is: dat je het gesprek zo snel mogelijk wilt beëindigen.

En een vrouw wil precies hetzelfde wanneer ze duidelijk voelt dat je iets van haar wilt. Dus proberen te imponeren en proberen indruk te maken is niet de manier om aan de praat te raken met vrouwen.

Maar hoe praat je dan wel met vrouwen? Laat me je eerst een andere vraag stellen, voordat ik die vraag beantwoord. Namelijk: "Hoe begin jij normaal gesproken een gesprek met iemand die je nog niet kent?". Bijvoorbeeld een nieuwe collega, of iemand die je tegenkomt tijdens het doen van iets wat je graag buitenshuis doet in je vrije tijd, of een nieuw contact die je via je werk voor het eerst spreekt.

Doorgaans toon je op die momenten vooral interesse in die ander en stel je vragen die betrekking hebben op zijn of haar interesses en wat hem of haar bezighoudt. Kortom, je probeert die persoon een beetje beter te leren kennen en wat over die persoon en zijn of haar interesses te weten te komen.

Wat is de reden waarom je op deze manier gesprekken begint met mensen die je nog niet kent? De belangrijkste reden is wellicht dat je ooit ontdekt hebt dat deze manier van mensen benaderen ervoor zorgt dat je met ze in contact komt en dat het leidt tot gesprekken die van beide kanten als aangenaam en bevredigend worden ervaren.

Praten met vrouwen eenvoudiger dan je denkt

Maar dan vanwaar die vraag: "Hoe praat je met vrouwen?". Eigenlijk is dat terug te voeren op iets typisch mannelijks wanneer we een vrouw aantrekkelijk vinden en meer van haar zouden willen dan alleen maar een praatje. Opeens gaan we onszelf onbewust een doel stellen en willen we de eerste poging tot contact absoluut niet verknallen.

Hiermee leggen we een enorme druk op onszelf. Iets wat zelfs kan leiden tot een vorm van angst om afgewezen te worden. Hetgeen meer dan eens resulteert in: geen idee hebben wat we moeten zeggen en dus die vrouw maar helemaal niet aanspreken.

Of we worden onbewust ineens veel aardiger en meegaander dan we normaal gesproken zijn. Om in ieder geval aardig gevonden te worden.

Echter, met beiden verpruts je iedere kans die je had bij een vrouw. Want te lang wachten met het aanspreken van een vrouw toont dat je onzeker bent. En te aardig zijn geeft een vrouw het gevoel dat je niet jezelf bent en dat je wat van haar wilt.

Een vrouw voelt zich dan ook niet aangetrokken tot mannen die te aardig voor haar zijn. Maar uitsluitend tot mannen die goed voor haar zijn.

Een man die goed voor haar is geeft haar een gevoel van veiligheid, bescherming en geeft haar bovendien het gevoel dat er goed voor haar gezorgd wordt. Een gevoel dat je zelf ook krijgt als je ergens bent en iemand je aanspreekt die oprechte interesse toont in jou en die ervoor zorgt dat jij je op je gemak voelt.

Probeer daaraan te denken de volgende keer dat je met een vrouw aan de praat raakt. En bedenk je tevens dat een vrouw, hoe aantrekkelijk ze ook is, niet specialer is dan ieder ander mens. En het haar juist een gevoel van onbehagen geeft, als je haar anders behandelt, dan ieder willekeurig ander mens waarmee je in contact komt.

Datingtips die je mogelijk ook interesseren