Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Wat zijn de beste plekken om vrouwen te ontmoeten

Het is een open deur. Maar iedere relatie begint met een ontmoeting ergens. En vaak was het een hele spontane onverwachte ontmoeting. Zelden hoor je iemand zeggen: "vandaag ga ik eens naar een paar goede plekken om vrouwen te ontmoeten."

En al zou je het tegen jezelf zeggen, dan is de kans groot dat je naar de verkeerde plekken gaat. Want de beste plekken om een leuke vrouw te ontmoeten zijn waarschijnlijk niet de plekken waar jij het eerst aan denkt.

Man, grijp die kans en ontmoet die vrouw

De doorsnee single bezoekt uitgaansgelegenheden om anderen te ontmoeten. Vaak hopen beiden daar een leuk iemand tegen te komen.

Het blijft een leuk fenomeen om gade te slaan. Een man die naar een vrouw zit te kijken. Haar heel graag aan zou willen spreken maar dat toch niet doet. En dat terwijl de vrouw hem daar alle gelegenheid toe geeft. Maar het lijkt niet tot hem door te dringen.

Soms zou ik een man het bovenstaande kopje wel eens in zijn oor willen fluisteren. Een vrouw geeft je gelegenheid om haar aan te spreken als ze je leuk vindt, door naar je te kijken en naar je te glimlachen. Maar jij moet wel het initiatief nemen en haar aanspreken.

Een vrouw zal dat nu eenmaal niet snel doen; omdat haar instinct de natuurlijke wet respecteert dat de man initieert en de vrouw reageert.

Hoewel er veel vrouwen komen, zijn uitgaansgelegenheiden niet echt goede plekken om vrouwen te ontmoeten. Eigenlijk kun je een café of disco beter beschouwen als een soort oefenterrein voor het aanspreken en ontmoeten van vrouwen.

Wanneer je dan, waar dan ook, een vrouw tegenkomt die je echt heel leuk vindt, spreek je haar zonder problemen aan. Puur omdat het aanspreken je steeds makkelijker zal afgaan, naarmate je het vaker doet.

Denk eens aan plekken waar je regelmatig komt

Een algemene gedachtegang van veel singles is dus, dat ze uit moeten gaan als ze iemand willen ontmoeten. Dat je je huis ervoor uit moet is vanzelfsprekend. Maar dat wil niet perse zeggen dat je uitgaansgelegenheden moet gaan afschuimen.

Een Amerikaanse dating coach deed eens een onderzoek. In dat onderzoek stelde hij een willekeurig aantal vrouwen op diverse plaatsen, waar je normaal gesproken geregeld komt, de volgende twee vragen:

Vind je het vervelend om zomaar aangesproken te worden door een man?
Als je uitgaat, ga je dan om een man te ontmoeten of om een andere reden?

Op de eerste vraag antwoordde:

41% zou het leuk vinden eens aangesproken te worden door een man, tenzij hij saai of opdringerig is.
36% voelde zich sowieso gevleid als ze aangesproken werd door een man.
22% vond het simpelweg ontzettend leuk om een nieuw persoon te ontmoeten.

Wanneer je alles bij elkaar optelt kom je tot de simpele conclusie dat geen enkele vrouw het vervelend vindt om op een spontane manier aangesproken te worden door een man.

Op de tweede vraag antwoordde:

35% dat ze uitgaan voor hun plezier en natuurlijk is er een kans om iemand te ontmoeten.
65% gaat absoluut niet uit om een man te ontmoeten, maar puur om te socialiseren en te ontspannen.

Kortom, geen enkele vrouw gaat uit met het doel een man te ontmoeten.

Maar wat zijn dan die plekken waar man en vrouw geregeld komen en die een perfecte gelegenheid bieden voor een serieuze ontmoeting?
Hier komt het rijtje:

 • De bank
 • De supermarkt
 • Een lunchroom
 • Het postkantoor
 • Een feestje van een vriend
 • De boekwinkel
 • De bibliotheek
 • Het tankstation
 • De sportschool
 • De platen/CD winkel
 • Warenhuizen en winkelcentra
 • De markt
 • Het park, als je op een zonnige middag de hond aan het uitlaten bent
 • Een schaatsbaan in de winter. Een leuke vrouw zou je zomaar in de armen kunnen vallen.

Goede plekken om vrouwen te ontmoeten zijn dus eigenlijk kort en goed de plekken waar veel mensen met enige regelmaat komen.

Vaak wordt echter onterecht gedacht dat één van twee wel haast zal hebben. Maar wie heeft nu geen tijd om even een 10 minuten tot een kwartiertje met een onbekend iemand een praatje te maken? Langer dan een kwartier hoeft zo'n gesprek namelijk niet te duren. Telefoonnummers zijn immers zo uitgewisseld om de ontmoeting op een ander tijdstip voort te zetten.

Datingtips die je mogelijk ook interesseren