Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Wat sms je na een date?

We gebruiken steeds vaker sms en WhatsApp voor het communiceren met anderen. En dus wordt het tevens steeds gebruikelijker om na een date een berichtje te sturen.

Op zich is er helemaal niets mis met een sms of WhatsApp berichtje.

Helaas echter, worden door het gemak waarmee je berichtjes stuurt, er ook wel eens wat teveel verstuurt. Waardoor wat zo leuk begon en leidde tot een eerste date, ineens plots tot een einde komt.

Weten wat je sms't na een date, zou dan ook zomaar eens het verschil kunnen betekenen tussen nog een date hebben en geen date meer hebben.

Hoe gebruik je sms en WhatsApp op de juiste manier?

Wanneer je een vrouw leuk vindt en je wilt met haar daten en haar versieren, dan mogen sms en WhatsApp eigenlijk niet meer zijn dan een stukje gereedschap dat je helpt om een volgende date met deze vrouw te krijgen.

Echter, het sturen van tekstberichten willen we ook nog wel eens inzetten om toch nog even in contact te zijn met deze leuke vrouw. Waardoor het zomaar kan gebeuren dat je avonden lang tekstberichtjes met een vrouw aan het uitwisselen bent.

Maar zou jij ook niet gewoon veel liever met die bewuste vrouw samen zijn. En haar zien en haar in de ogen kijken terwijl je met haar praat?

Ik zal je een geheim verklappen:

Wanneer een vrouw investeert in het contact houden met jou via sms, ofwel de berichtjes die jij stuurt blijft beantwoorden, dan vindt ze je leuk en zou zij jou graag weer willen zien.

En zit ze er eigenlijk op te wachten, dat jij haar uitnodigt om weer te ontmoeten en samen wat te gaan doen.

Waarom kan een vrouw dan niet gewoon voorstellen om samen wat te gaan doen?

Die vraag zou jij jezelf eigenlijk nooit meer moeten stellen. Want initiatief nemen, de leiding nemen, actie ondernemen en durven gaan voor wat je wilt, zijn allemaal dingen die vrouwen ongelofelijk aantrekkelijk vinden aan een man.

Dat betekent dat een vrouw uitnodigen voor een date, de eenvoudigste manier is om jezelf aantrekkelijk te maken. Maak daar dan ook zo optimaal mogelijk gebruik van.

Hoe lang wacht je na een date, voordat je een bericht stuurt?

Goed, terug na het daten. Wat sms je na een date? Hoe lang wacht je na een date voordat je een sms stuurt? En sms je na een eerste date iets anders naar een vrouw dan na een tweede of een derde date?

Het staat zonder meer vast, dat een vrouw het na een geslaagde eerste date leuk vindt, om nog een sms van jou te ontvangen zodra ze thuis is.

Wat je echter moet zien te voorkomen, is dat je na gaat zitten praten over de date via sms. Of de date als het ware voortzet via sms.

En ook de volgende ochtend na de date moet je jezelf ervan weerhouden contact met haar te leggen, met een vraag als:"Heb je goed geslapen?"

Je zult dergelijke berichtjes uiteraard vooral aardig en vriendelijk bedoelen. Maar wanneer je deze vrouw erg leuk bent gaan vinden, dan wil je ook vooral heel graag weer even contact met haar.

Wanneer je dan vervolgens een bericht stuurt en ze beantwoordt je bericht, dan is je verlangen naar contact met haar weer even gesust. En heb je weer even een bevestiging dat zij jou ook nog steeds leuk vindt.

Maar bij haar werkt dat uiteraard precies hetzelfde. Als zij jou net zo leuk vindt als jij haar, dan zal ze juist het meeste aan je denken op momenten dat ze niets van je hoort. En hoe meer een vrouw aan je denkt, hoe meer ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen. En dus ook hoe groter de kans dat ze verliefd op je wordt.

Daarom is het zo vreselijk belangrijk om juist niet teveel berichtjes te sturen via sms en WhatsApp. Want door teveel te sms'en, zorg je er alleen maar voor dat het verlangen naar jou afneemt bij een vrouw. En dat is nou juist net niet de bedoeling wanneer je een vrouw ontzettend leuk vindt.

Hele gesprekken voeren via sms, is dan ook zeker iets wat je het liefst helemaal niet moet doen. Tenminste, niet zolang je nog aan het daten bent en nog geen relatie hebt met deze vrouw.

Echter, te lang wachten met een sms sturen heeft ook een averechts effect. Want wacht je te lang met het sturen van een bericht dan kan een vrouw gaan denken:

  • Dat je probeert een spelletje te spelen.
  • Dat je eigenlijk helemaal niet zo heel erg in haar geïnteresseerd bent, als dat je haar wilt doen geloven.

'Jongens spelen spelletjes, en mannen gaan gewoon voor wat ze willen'. Dat is wat een vrouw gevoelsmatig concludeert wanneer ze tijdens de date het gevoel had dat je haar leuk vindt, maar je vervolgens te lang wacht met wat van je laten horen. Zeker na een leuke date kan een dag zonder meer al te lang zijn.

Met als gevolg dat ze nog maar lauwtjes reageert op het bericht dat je haar stuurt, of misschien zelfs helemaal niet meer reageert op een bericht van jou. Want een vrouw voelt zich aangetrokken tot een man, niet tot een jongetje.

Bovendien voelt niet heel erg geïnteresseerd overkomen na een leuke date, ook voor een vrouw als een afwijzing. Dus zal ze niet echt staan te springen, om te antwoorden op een bericht van iemand die haar eigenlijk heeft afgewezen.

Kortom, te snel zijn met een sms na een date is niet goed, maar te lang wachten ook niet. Maar hoe lang wacht je dan precies?

Eén tot twee uur na een date een sms sturen is prima. Want zoals gezegd, het zal zonder meer in jouw voordeel werken, wanneer je een vrouw de tijd gunt om nog even over de date na te denken. En haar tevens de kans te geven om even te genieten van dat gevoel van onzekerheid.

Ja, wij mannen haten dat gevoel inderdaad. Daarom willen we ook altijd het liefst zo snel mogelijk sms'en na een date. Vrouwen daarentegen genieten van dat gevoel. Geef ze de kans daartoe dan ook zo vaak mogelijk.

Wat schijf je na een (eerste) date

Een bericht dat je stuurt na een eerste date, is bij voorkeur iets als:

Ik vind je leuk en wil je graag nog eens zien. Ik laat snel wat van me horen.

Nu vraag je je misschien af of een bericht als dit, niet een beetje te direct is. Misschien wel. Maar het is wel precies wat je het liefste van deze leuke vrouw wilt. Dus waarom zou je haar dat dan niet gewoon direct vertellen? Want als ze jou net zo leuk vindt, dan zal ze zich er juist op verheugen om weer van je te horen en je weer te zien.

Bovendien is zonder omhaal durven zeggen wat je vindt en verlangt van een vrouw, en durven gaan voor wat je wilt, mannelijk en dus vinden vrouwen het aantrekkelijk.

En blijkt een vrouw je per ongeluk toch iets minder leuk te vinden, dan weet je tenminste direct waar je aan toe bent. En verdoe je niet je tijd aan iets wat toch nooit wat geworden zou zijn.

Leg na het verzenden van dit bericht overigens direct je telefoon aan de kant en weerhoud jezelf ervan steeds te checken of ze al heeft gereageerd. Dit voorkomt namelijk dat je na enige tijd nogmaals een sms naar haar stuurt. En misschien nog wel een.

Niets is namelijk dodelijker voor je aantrekkingskracht op een vrouw, dan het verzenden van meerdere sms'jes achter elkaar, zonder antwoord van haar af te wachten.

En ja, het zou misschien wel eens tot de volgende morgen kunnen duren voordat ze jouw sms beantwoordt. Dus heb geduld.

Bovendien zal een vrouw in haar reactie op jouw sms, niet meer doen dan je vertellen wat ze van haar date met jou vond. Ze zal normaal gesproken dus nooit zelf een tweede date voorstellen.

Na haar reactie op jouw bericht, is het dan ook aan jou om die tweede date voor te stellen. Ook bij het voorstel voor een tweede date is het slim eerst te bedenken wat je wilt gaan doen, zodat je haar iets concreets kunt voorstellen, waar ze heel makkelijk 'Ja' op kan zeggen.

Uiteraard stuur je ook na een leuke tweede date weer een berichtje. Waarbij je er heel simpel voor zou kunnen kiezen om gewoon voort te borduren op de sms die je na de eerste date stuurde, bijvoorbeeld:

Ik vind je nog steeds heeeel leuk, dus wil ik je wederom graag nog eens zien :-) Je hoort van me.

Op een bericht voort blijven borduren hoeft namelijk absoluut niet saai te worden. Zolang je zorgt voor een klein beetje creativiteit. Zo zou je na een derde date bijvoorbeeld kunnen sturen:

Ok, stoppen nu met zorgen dat ik je leuk blijf vinden. Anders zul je binnenkort echt weer met me moeten daten.

Inmiddels weet je wellicht dat een vrouw plagen haar doorgaans aan het lachen maakt. En dat ze je, door haar te plagen alleen maar leuker zal gaan vinden. Maak van dit gegeven dan ook geregeld gebruik. Ook in de sms'jes die je stuurt.

Wat je moet doen als je helemaal geen sms terugkrijgt?

Als je geen sms terugkrijgt, dan kunnen er 2 dingen aan de hand zijn:

  • Ze heeft je sms op een één of andere manier niet ontvangen.
  • Haar interesse in jou is om een één of andere reden bekoeld.

Ook dat kan gebeuren. De beste manier om hiermee om te gaan is, om op de dag na de date in de middag nog een sms te sturen. Waarin je haar vooral best een beetje mag plagen met het feit dat ze zo slordig omgaat met de sms'jes die je haar stuurt.

Je zou in dit sms'je bijvoorbeeld kunnen zeggen:

Ik had zo'n goede indruk van je na onze date. Maar die indruk is nu uiteraard een heeeeel stuk minder, nu ik moet ontdekken dat je wel heeeel slordig omgaat met de sms'jes die ik je stuur. ;-P

Het hele voorval schromelijk overdrijven maakt het voor een vrouw overduidelijk dat jij haar aan het plagen bent. Doorgaans genieten vrouwen ervan om geplaagd te worden.

Daarom zul je, na het versturen van een dergelijke sms, snel antwoord kunnen verwachten wanneer er inderdaad iets mis is gegaan met het ontvangen van je vorige sms.

Reageert ze na deze tweede sms nog niet, dan kun je ervan uitgaan dat haar interesse in jou bekoeld is. En dat je hoogstwaarschijnlijk niets meer van haar zult vernemen.

Echter, ook wanneer het heel lang duurt voordat ze op sms'jes van jou reageert, mag je kanttekeningen gaan plaatsten bij haar interesse in jou. En is het wellicht voor je eigen gemoedsrust beter om het contact met haar maar gewoon niet voort te zetten.

Hou er simpelweg rekening mee dat ook dit je kan gebeuren wanneer je aan het daten bent. Vrouwen hebben namelijk een hekel aan het kwetsen van gevoelens van iemand. Een weg die menig vrouw daarom kiest, is de weg van het grote zwijgen. Dat is dan ook de reden dat je meestal helemaal niets meer van vrouwen hoort wanneer ze hun interesse in jou verloren zijn.

Echter, net zo vaak gaat het wel goed en reageert een vrouw vlot en leuk op de berichten die je stuurt.

En om dat zo te houden moet je er juist voor zorgen dat je sms en WhatsApp hoofdzakelijk gebruikt om een volgende date met een vrouw af te spreken.

Want een groot voordeel van het sturen van een sms is namelijk wel, dat je de ander de vrijheid geeft, de sms te beantwoorden zodra hij of zij daar tijd voor heeft. Met ander woorden: met sturen van een bericht stoor je iemand niet in zijn of haar bezigheden.

Via tekstberichten een afspraak maken kan tevens prima. Echter, bellen geniet nog steeds de voorkeur. Onder andere omdat een vrouw dan je stem weer kan horen. Iets wat vrouwen zeer prettig vinden wanneer ze zich aangetrokken voelen tot een man.

Bovendien is bellen sneller en vermindert bellen de kans op onduidelijkheden en miscommunicatie.

Ook zal het vaak zo zijn dat jij jezelf onderscheidt van al die andere mannen, wanneer jij belt om een date met haar te regelen. Omdat de meeste mannen tegenwoordig toch de voorkeur zullen geven aan het risicoloze sms'en en WhatsAppen.

En ook voor mannen die zich onderscheiden en risico durven nemen geldt, dat ze zichzelf daarmee net weer dat belangrijke beetje aantrekkelijker maken dan iedere willekeurige andere man.

Datingtips die je mogelijk ook interesseren