Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

3 simpele weetjes voor een succesvol gesprek met een vrouw

Als je een vrouw wilt versieren, zul je toch eerst met haar in gesprek moeten zien te komen. Sterker nog, je succes met vrouwen hangt voor een heel groot deel af van de vaardigheid die jij hebt in het voeren van gesprekken.

Jij zult ongetwijfeld ook door hebben dat het belangrijk is sociaal vaardig te zijn. En dat een eerste gesprek met een vrouw in ieder geval heel redelijk moet verlopen om minstens een kans te maken. Hier volgen 3 eenvoudig toe te passen weetjes die zeker zullen bijdragen aan een succesvoller verloop van een gesprek met een vrouw.

1. Wees helder en duidelijk

Over deze tip zal weinig onduidelijkheid bestaan. Want ook op jou komt iemand die maar wat staat te mompelen en nauwelijks te verstaan is, niet echt zelfverzekerd over.

Bovendien, wanneer iemand die je niet kent onaangekondigd een heel verhaal tegen je begint, zonder je enig idee te geven waar het gesprek naartoe gaat of zelfs maar waarom hij of zij tegen je praat, dan wil je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk van deze persoon af zien te komen.

Vrouwen zijn hier nog veel gevoeliger voor. Dus wanneer je op een vrouw afstapt om een praatje te maken, praat dan duidelijk verstaanbaar en laat geen onduidelijkheid bestaan over de reden waarom je een gesprek aanknoopt met haar.

2. Onderscheid jezelf van de rest

Openingszinnen zijn en blijven nog altijd populair. Hetgeen erop duidt dat nog velen denken dat een goede openingzin noodzakelijk is om met een leuke vrouw in gesprek te komen. De waarheid is echter dat je zonder flitsende openingszin waarschijnlijk veel meer indruk maakt.

En hetzelfde geldt eigenlijk voor het geven van een compliment om het gesprek mee te openen en de vraag of een vrouw wat van je wil drinken. Ook dat hebben al zoveel mannen voor jou geprobeerd, dat een vrouw bijna gaat denken als je dat doet: 'Daar heb je de volgende die er niets van gaat bakken. Ik heb niet weer zin om mijn tijd daaraan te verdoen'.

Echter, mocht ze je vriendelijk vinden, dan zal ze je misschien toch nog een kansje geven. Maar ook dat verguppen we dan 9 van de 10 keer door uitgekauwde risicoloze en onsamenhangende vragen te gaan stellen die ze ongetwijfeld ook al heel veel vaker heeft moeten beantwoorden.

Een gesprek gaat dan ongeveer als volgt:
Man: Hoe heet je?
Vrouw: Marietje
Man: Wat doe je voor werk?
Vrouw: Ik ben lerares
Man: Hoe oud ben je?
Vrouw: 28
Man: Waar woon je?
Vrouw: Langetabbertje

Uiteraard kom je op deze manier wel wat dingetjes van haar te weten. Maar jij weet waarschijnlijk ook wel dat je op deze manier heel snel door je vragen heen bent en dat het gesprek waarschijnlijk zal eindigen in een lange pijnlijke stilte.

Je onderscheidt jezelf door vanaf het eerste moment door te vragen op wat ze met je deelt. Op deze manier toon je oprechte interesse in een vrouw. Daardoor zal zij dan ook veel eerder geneigd zijn tevens haar best te doen om het gesprek gaande te houden.

Een gesprek gaat dan als volgt:
Man: Wat doe je voor werk?
Vrouw: Ik ben lerares op een basisschool
Man: Dat lijkt me niet makkelijk, zo'n grote groep kleine kinderen onder de duim houden.
Vrouw: Soms kunnen ze wel lastig zijn inderdaad, en..., maar...
Man: Ik geloof dat ik ook best vaak een lastpak was op school, want ....kort en bondig verhaaltje over de streken die je uithaalde.
Vrouw: haha, nou ik was eigenlijk ook niet zo'n lieverdje hoor.
Man: Wat haalde jij voor een streken uit?

Op deze manier een gesprek voeren met een vrouw is direct al veel leuker. Onder andere omdat je naast interesse tonen in haar, het gesprek luchtig, leuk en ongedwongen houdt. En het gaat over haar als persoon. Vrouwen vertellen je graag over zichzelf. En wanneer je bovendien dieper ingaat op wat je vraagt, wordt een gesprek gaande houden ineens een heel stuk makkelijker.

Door tijdens het gesprek jouw ervaringen gerelateerd aan het onderwerp van gesprek te delen en haar duidelijk te laten merken dat je luistert en begrijpt wat ze zegt, komt een gesprek tot leven en creëer je tevens al snel een band met de vrouw met wie je in gesprek bent, doordat jullie samen dingen ontdekken die jullie gemeen hebben.

Bovendien onderscheid je jezelf daarmee van het gros van de andere mannen die ze gesproken heeft. Jezelf onderscheiden wekt al snel nieuwsgierigheid op bij een vrouw. Waardoor ze je graag beter zou willen leren kennen. En daardoor uiteraard ook meer open zal staan voor een date met jou.

3. Maak haar niet bijzonder

Het is en blijft één van de meest gemaakte fouten onder mannen. Zodra we in gesprek komen met een vrouw die we serieus mooi vinden, dan neigen we haar te overladen met complimenten. En dan vooral complimenten over haar uiterlijk.

Vaak vertellen we haar er dan ook nog eens bij dat we de aandacht van zo'n prachtige vrouw eigenlijk helemaal niet waard zijn.

Het enige wat je daarmee bereikt is, dat je direct op de bank naast alle andere mannen wordt gezet die zich in haar slipje probeerden te slijmen. Want zo voelt een vrouw dat.

Stoppen daarmee. Want zelfs die serieus mooie vrouw is ook maar gewoon een mens. En een man die haar behandelt zoals hij ieder ander zou behandelen en geen toestand maakt over haar uiterlijk, is een man die ze snel zal vertrouwen en dus de man waar ze de voorkeur aan geeft om meer tijd mee door te brengen.

Wanneer je deze 3 weetjes in gedachten houdt bij elk gesprek dat je hebt met een vrouw, zullen gesprekken met vrouwen al snel stukken beter gaan. Daardoor zul je jezelf er ook makkelijker toe kunnen zetten een gesprek aan te gaan met een vrouw.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren