Deze 17 eigenschappen zijn wat aantrekkelijk is aan een man

Wat is aantrekkelijk aan een man? Image by Ryan McGuire from Pixabay

Wat is aantrekkelijk aan een man? Als je het een man vraagt is de kans groot dat veel van wat hij noemt gerelateerd is aan uiterlijk en succes. Vraag je het een vrouw, dan krijg je hele andere antwoorden. Antwoorden zelfs waarvan je nooit gedacht zou hebben dat een vrouw dat aantrekkelijke vindt aan een man.

Vrouwen vinden doorgaans allemaal hetzelfde aantrekkelijk. Dat is alvast één voordeel. Een ander niet onbelangrijk voordeel is dat je alles wat vrouwen aantrekkelijk vinden kunt leren of aan jezelf kunt verbeteren. Dit houdt in dat iedere man woest aantrekkelijk kan worden voor vrouwen.

Wat is aantrekkelijk aan een man volgens vrouwen?

Hoe makkelijk of hoe moeilijk het zal zijn om een aantrekkelijke man te worden, hangt sterk af van wat je al hebt meegemaakt in de liefde en van hoe je nu in het leven staat.

Maar uiteindelijk zul je het altijd makkelijker hebben dan een vrouw. Want wij mannen zijn heel visueel ingesteld. Dat betekent in het kort dat als we een vrouw er niet aantrekkelijk uit vinden zien, de kans klein is dat we haar aantrekkelijk gaan vinden.

Misschien is het jou ook ooit al wel eens overkomen dat je je al ontzettend sterk aangetrokken voelde tot een vrouw, zonder ook nog maar een woord met haar gesproken te hebben.

Dit bewijst alleen maar hoe sterk wij mannen ons aangetrokken voelen tot het uiterlijk van een vrouw.

Daarom denken we ook dat dit ook voor vrouwen geldt. Dat vrouwen je niet aantrekkelijk vinden als je geen aantrekkelijk uiterlijk hebt. Maar wat vrouwen belangrijk vinden aan het uiterlijk van een man is vooral: dat hij probeert het beste te maken van wat hij heeft.

Met je simpelweg aan de basis hygiëne regels houden zoals je moeder je ooit geleerd heeft, ben je al een heel eind op de goede weg. Combineer dit met een min of meer eigentijds kapsel en kleding die je goed past en zit je qua uiterlijk bij de meeste vrouwen al wel gebeiteld.

Wat wij als mensen aantrekkelijk vinden aan het andere geslacht, heeft alles te maken met de oerdrift die ervoor zorgt dat wij ons voorplanten. Mooie haren, ogen, tanden en huid bijvoorbeeld vertellen een man dat deze vrouw waar hij naar kijkt gezond is. Bovendien ‘berekent’ het mannelijk brein razendsnel of haar lichaam hem gezond nageslacht zou kunnen schenken.

Het verwijt van vrouwen dat wij mannen alleen maar naar uiterlijk kijken en de rest ons niet zo lijkt te interesseren is dan ook zeker niet onterecht.

Dit verwijt van vrouwen vindt zijn grondslag in het feit dat er voor een vrouw veel meer op het spel staat. Want een vrouw kan maar een beperkt aantal keren zwanger raken in haar leven. Bovendien is ze 9 maanden zwanger en daarna is het kind lange tijd afhankelijk van haar. Dat betekent dat de kans dat zij en haar kroost dit allemaal overleeft het grootst is in een veilige en beschermde omgeving.

En ondanks dat we als moderne mens nog nooit zo veilig en beschermd zijn geweest en in leven zien te blijven allang geen uitdaging meer is, werkt ons menselijk instinct nog steeds hetzelfde als duizenden jaren geleden toen in leven zien te blijven alleen al een uitdaging was.

Dat betekent dat een vrouw ook vandaag de dag zich onbewust nog steeds het sterkt aangetrokken voelt tot een man die er niet alleen gezond en fit uitziet, maar die haar bovendien het gevoel geeft dat hij haar een veilige en beschermde omgeving kan bieden en haar en hun nakomelingen zal kunnen voeden en verzorgen.

Precies om deze reden kijken vrouwen verder dan hun neus lang is. En hechten daarom minder waarde aan het uiterlijk van een man en veel meer aan zijn persoonlijkheid en aan wat zijn uiterlijk uitstraalt.

De 17 belangrijkste eigenschappen die een man aantrekkelijk maken

Aan wat een vrouw aantrekkelijk vindt aan een man hangen om deze reden een aantal eigenschappen die een man aantrekkelijk maken.

1) Zelfvertrouwen:

Zelfvertrouwen is dat je er alle vertrouwen in hebt dat je dingen tot een goed einde zult weten te brengen. Wat het ook is. Als je dat vertrouwen echt hebt in jezelf, dan staal je dat uit. En zul je op anderen overkomen als ontspannen, dat je jezelf op je gemak voelt en dat je lekker in je vel zit.

De reden dat een vrouw zich aangetrokken voelt tot zelfverzekerde mannen is omdat dit het type man is die haar een beschermde en veilige omgeving zal kunnen bieden. Hierdoor zal ze zichzelf ook meer ontspannen en op haar gemak gaan voelen.

Een prettig gevoel dat jij als man haar geeft. Een gevoel waar ze zich toe aangetrokken voelt en geen genoeg van zal kunnen krijgen.

2)Gevoel voor humor:

Wat vrouwen zonder uitzondering aantrekkelijk vinden aan een man is gevoel voor humor. Dat betekent niet dat je een grote grappenmaker moet proberen te worden als je dat helemaal niet bent.

Want humor is vooral ook om jezelf kunnen lachen. We doen met z’n alle geregeld domme dingen. Daar met zelfspot over kunnen vertellen maakt menigeen aan het lachen en laat mensen zich snel op hun gemak voelen bij je.

Een andere vorm van humor waar veel vrouwen stiekem vaak enorm van genieten is geplaagd worden door een man, op een manier waarop een grote broer zijn kleine zusje plaagt.

Kunnen lachen met jou als man is zo ontzettend belangrijk voor een vrouw. Omdat dit één van die spaarzame moment is in haar leven waarop ze even nergens aan denkt en zich even nergens zorgen over maakt.

3)Intelligentie:

Intelligentie is een ander ding waar veel vrouwen zich enorm toe aangetrokken voelen in een man. Want slim zijn, na kunnen denken, zelfredzaam zijn en zelf problemen op kunnen lossen vergrootte de kans op overleven vroeger aanzienlijk.

Zoals gezegd, ons instinct en onze oerdriften vertellen ons nog altijd hetzelfde als duizenden jaren geleden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrouwen zich er nog steeds toe aangetrokken voelen

4) Sociale vaardigheden:

Met mannen die sociaal handig zijn, makkelijk contact maken met anderen en die beschikken over goede communicatievaardigheden gaat iedereen graag om. Maar vrouwen in het bijzonder omdat vrouwen nu eenmaal graag en veel communiceren met anderen.

De belangrijkste sociale vaardigheid voor jou als man is echter dat je goed kunt luisteren en goed weet wanneer je je mond moet houden. Vrouwen lossen hun problemen namelijk veelal op tijdens het praten erover.

Kortom, je hoeft als man niet echt prater te zijn om sociaal vaardig bevonden te worden door een vrouw.

5) Fysieke aantrekkelijkheid:

Hiermee komen we bij een punt waarvan mannen denken dat dit het belangrijkste is om aantrekkelijk gevonden te worden door vrouwen. Nu zijn er inderdaad best bepaalde fysieke kenmerken die vrouwen aantrekkelijk vinden. Zoals een symmetrisch gezicht, een krachtige kaaklijn en een atletische bouw.

Maar belangrijker voor een vrouw is dat ze aan je lijf kan zien dat je een actief leven leidt. En dat je voldoende fit bent om wat te kunnen maken van je leven en je niet door tegenslagen uit het veld zult laten slaan.

6) Mannelijkheid:

Mannelijkheid vertaalt zich onder andere in assertiviteit, dominantie, mentale kracht en ook mentale veerkracht.

Mannelijkheid is een belangrijke eigenschap om je staande te kunnen houden in het leven en dingen die je wilt voor elkaar te kunnen krijgen.

Maar ook in een relatie met vrouwen is mannelijkheid een belangrijk element. Want een relatie tussen een man en een vrouw houdt alleen stand wanneer deze relatie zowel een duidelijke mannelijke rol als een duidelijk vrouwelijke rol bevat.

Vaak zul je zien dat zodra je alleen al in je omgang met vrouwen duidelijk de mannelijke rol op je neemt, vrouwen zich veel sneller zullen ontspannen en zich eerder op hun gemak voelen bij je. En dat is belangrijk. Omdat ze zich alleen aangetrokken tot je kunnen gaan voelen wanneer eerst aan deze twee voorwaarden is voldaan.

7) Passie:

Een passie voor iets hebben laat zien dat je toegewijd en gedreven bent en ergens vol overgave voor wilt gaan. Vrouwen vinden dit aantrekkelijk aan een man omdat passie in belangrijke mate bedraagt aan het behalen van de doelen die jij jezelf stelt.

8) Avontuurlijkheid:

Houden van avontuur en het opdoen van nieuwe ervaringen maakt je als man aantrekkelijk omdat het aantoont dat je over zelfvertrouwen beschikt, zelfredzaam bent en bereid bent om te gaan met het onbekende. Bovendien toon je ermee aan dat jij je makkelijk aan kunt passen aan veranderlijke omstandigheden.

Met andere woorden, dergelijke mannen zijn vaardig in het overleven. En inmiddels weet je dat dit voor een vrouw gevoelsmatig een belangrijke eigenschap is.

9)Zelfzorg:

Mannen die goed voor zichzelf zorgen door middel van goede hygiëne, regelmatige lichaamsbeweging, en een gezonde levensstijl worden aantrekkelijk gevonden door vrouwen omdat ze hiermee laten zien dat ze waarde hechten aan hun eigen welzijn en gezondheid.

Ofwel dat jij jezelf belangrijk vindt en je het jezelf waard vindt om goed voor te zorgen.

En iemand die goed voor zichzelf zorgt, zal vaak ook goed voor anderen zorgen.

10) Betrouwbaarheid:

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is van levensbelang in je relatie met een vrouw. Het laat zien dat je eerlijk bent en dat je verantwoording neemt voor wat je zegt en doet.

Liegen tegen een vrouw is het domste wat je kan doen als man. Omdat dit zonder meer een bom legt onder je relatie met haar.

Meestal is een vrouw absoluut niet achterdochtig. Maar haar gevoel ergens over laat haar zelden in de steek. Dit is de reden waarom een vrouw die van je houdt en om je geeft er bijna altijd achter komt als je tegen haar liegt.

De belangrijkste reden waarom een vrouw zo kwaad wordt als je tegen haar liegt is niet omdat je haar teleurgesteld hebt of pijn hebt gedaan, maar omdat ze je dan niet langer kan vertrouwen.

Het beschadigen van haar vertrouwen in jou betekent vaak het begin van het einde van een relatie.

11) Vriendelijkheid:

Mannen die vriendelijk en attent zijn naar anderen in hun omgeving, zijn aantrekkelijk omdat het laat zien dat ze rekening houden met de gevoelens van anderen en in staat zijn om empathie te tonen.

12) Zorgzaamheid:

Mannen die zorgzaam en empathisch zijn maken zichzelf aantrekkelijk omdat het laat zien, dat ze rekening willen houden met anderen en gevoelens en behoeften van anderen respecteren.

13) Emotionele intelligentie:

Emotioneel intelligente mannen zijn in staat zijn om hun eigen emoties te begrijpen en die van anderen te herkennen en te respecteren. Dat maakt ze aantrekkelijk omdat anderen zich snel thuis en op hun gemak zullen voelen in hun nabijheid. Bovendien zullen ze zich begrepen voelen. Dit geeft met name vrouwen een erg prettig gevoel.

14) Onafhankelijkheid:

Onafhankelijkheid vinden vrouwen aantrekkelijk in een man omdat dit weergeeft dat hij zelfverzekerd is, zijn eigen boontjes kan doppen, zelf kan nadenken, zijn eigen plant trekt en niemand nodig heeft om die dingen die hij wil voor elkaar te krijgen.

Tevens vinden vrouwen het aantrekkelijk dat een man, naast zijn relatie met haar, zijn eigen leven heeft met zijn eigen vrienden en zijn eigen bezigheden.

15) Behulpzaamheid:

Behulpzaam zijn naar anderen laat zien dat je geeft om mensen in je omgeving en dat je bereidt bent anderen te ondersteunen en te helpen als dat nodig is.

Het is misschien niet direct een eigenschap die je woest aantrekkelijk maakt voor een vrouw, maar ze zal het zonder meer prettig vinden om te weten dat je haar niet in de steek zult laten als ze je nodig heeft.

16) Creativiteit:

Creativiteit is een aantrekkelijke eigenschap in een man omdat het je kan helpen om originele ideeën te bedenken en nieuwe manieren te vinden om problemen op te lossen.

Het oerinstinct van een vrouw zal haar vertellen dat ook creativiteit de overlevingskansen laat toenemen en daarmee ook haar overlevingskansen en dat van jullie nakomelingen.

Dus zal creativiteit jou aantrekkingskracht op een vrouw ook in zekere mate vergroten.

17) Integriteit:

Integriteit, ofwel vasthouden aan je waarden en principes, maakt je een eerlijk en betrouwbaar mens. Door een betrouwbaar mens te zijn voelen mensen zich veilig en beschermd in jouw nabijheid.

Inmiddels weet je dat zich veilig en beschermd voelen bij jouw cruciaal is voor een vrouw en dat ze zich zonder dat nooit aangetrokken zal gaan voelen tot je.

Dit zijn de eigenschappen die het belangrijkste onderdeel vormen van wat aantrekkelijk is aan een man. Over al deze eigenschappen beschikken als man zou je aantrekkelijker maken dan wie dan ook.

Maar niemand is perfect. En geen enkele vrouw verwacht van jou dat je perfect bent. Echter, toegewijd werken aan de eigenschappen waar je minder in bent draagt er zonder meer aan bij dat je steeds weer een stukje aantrekkelijker wordt voor vrouwen.