Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

De nummer 1 manier om blijvend beter te worden met vrouwen

Hoe kun je als man beter worden met vrouwen? Misschien heb je het jezelf al wel eens afgevraagd.

Bijvoorbeeld omdat je vindt dat het je om te beginnen al niet goed lukt om met vrouwen in contact te komen. Of omdat je het al voor de zoveelste keer verprutst hebt bij een vrouw die je ontzettend leuk vindt.

Het zou zelfs zomaar kunnen zijn, dat je dusdanig bang bent om iets te verprutsen bij een vrouw, dat je tot nu toe nog niet meer hebt gedaan dan afwachten. Waarbij de vrouw in kwestie, wellicht zelfs nog niet eens weet hoe leuk jij haar werkelijk vindt.

De onfortuinlijke blunder die menig man maakt

Wat wij als man massaal fout doen is ernaar neigen om een vrouw belangrijker te maken dan onszelf. Waarbij alles wat een vrouw doet en zegt, geslikt wordt als zoete koek. Zolang ze maar aandacht geeft, en iets toont wat lijkt op genegenheid.

Een fout die niet zomaar aan jou valt toe te schrijven overigens.

Want als jij niet beter weet, en er wordt je van verschillende kanten hetzelfde verteld, dan neem je vanzelfsprekend aan dat het waar is.

Zo roept de media via tijdschriften, kranten, internet en tv bijvoorbeeld al decennialang dat mannen hun gevoelens meer moeten tonen. Dat we meegaander moeten zijn. En beter ons best moeten doen om de vrouw te begrijpen, en oog moeten hebben voor de behoeften van een vrouw.

Je mannelijk gedragen in een relatie met een vrouw is niet meer van deze tijd. Volgens de media zien vrouwen ons liever als weke watjes met een zo hoog mogelijk Labradorgehalte.

Tenminste, dat is hoe wij mannen het over het algemeen begrijpen.

Maar het zal jou inmiddels ongetwijfeld ook allang opgevallen zijn dat lief, aardig en meegaand zijn en gedwee doen wat een vrouw van je vraagt, je vooralsnog alles behalve een leuke vrouw in je leven heeft opgeleverd.

En als met jou honderdduizenden mannen, want zoveel mannen bezoeken alleen al deze website, iets vergelijkbaar overkomen is, zou het dan niet zo kunnen zijn dat wat in de media geroepen wordt, ergens toch niet helemaal klopt?

De kans daarop is rijkelijk aanwezig. Dat komt overigens niet zozeer omdat vrouwen de waarheid niet vertellen. Maar wel omdat vrouwen eigenlijk zelf niet eens zo goed weten wat ze nu werkelijk willen van een man in hun leven.

Bovendien reageren vrouwen voornamelijk op het gevoel dat ze ergens bij hebben. En het valt vaak niet mee om hun gevoelens op zo'n manier onder woorden te brengen, dat mannen het ook begrijpen.

Neem nou als voorbeeld: dat mannen meer over hun gevoelens zouden moeten kunnen praten.

Dat betekent allerminst dat we over emoties moeten gaan zemelen, op een manier zoals vrouwen dat onder elkaar kunnen doen. Maar menig man heeft het wel zo begrepen. En dus zemelt hij er lustig op los over zijn emoties en gevoelens.

Het maximale wat je daar als man mee bereikt, is dat een vrouw je als beste vriend gaat zien. Je weet wel, die man waarmee ze zo ongelofelijk goed kan praten, en die ze echt alles kan vertellen.

Ofwel, het mietje dat stiekem diepe gevoelens voor haar koestert, en zichzelf alleen maar meer kwelt naarmate hij haar vaker ziet.

Wat een vrouw werkelijk bedoelt met je uiten en over je gevoelens praten is: dat je eens eerlijk uitspreekt wat je ergens van vindt, en vooral ook eens eerlijk zegt wat je van haar vindt. En wat je van haar wilt en van haar verlangt als vrouw.

Een vrouw wil connectie, een sterke band, met de man die ze liefheeft. Iets wat alleen kan wanneer jij als man communiceert over wat jouw bezighoudt.

Iets achter proberen te houden voor een vrouw die oprecht in je is geïnteresseerd, is weinig zinvol. Omdat ze allang gevoeld heeft dat er iets aan de hand is. Door dat iets met haar te delen, laat je een vrouw voelen dat ze er iets toe doet, dat ze belangrijk is in je leven.

Door je duidelijk uit te spreken, dus zonder te miemelen en te zaniken, laat je bovendien zien dat je een vent bent die met beide poten stevig op onze aardkloot staat. Fier rechtop en met zijn kop in de wind, staand voor wat hij gelooft en wetend wat hij wil.

Wat je werkelijk nodig hebt om beter te worden met vrouwen

De eerste stap naar beter worden met vrouwen is: jezelf de belangrijkste persoon maken in jouw leven.

Dat klinkt vanzelfsprekend. Maar toch laat menig man, al dan niet bewust, veel van de beslissingen die hij neemt afhangen van mensen die hij belangrijk vindt in zijn leven. En dat is ook vaak een vrouw. Zelfs al maakt deze vrouw nog geeneens deel uit van het leven van de man.

Zo verkondigt menig man bijvoorbeeld dat hij een bepaald iets gaat doen, zodra hij een relatie heeft. Of dat hij ergens mee zal stoppen, zodra hij een relatie heeft.

Ook zijn er mannen die verkondigen dat hun leven niets waard is, als er geen vrouw is om dat leven mee te delen. En die van het vinden van een vrouw in hun leven een soort van levensdoel maken.

Waardoor hun persoonlijke leven vrijwel tot stilstand komt. Omdat er maar bar weinig ondernomen wordt om hun leven als single aangenaam, leuk en interessant te maken.

Uiteraard staat het je vrij om zo te leven. Maar dan is het wellicht raadzaam om je er alvast op voor te bereiden dat jouw leven hoogstwaarschijnlijk een leven zal gaan worden waarin eenzaamheid hoogtij zal vieren.

Geen enkele vrouw zal zich namelijk aangetrokken blijven voelen tot een man, wiens leven als het ware volledig om haar en haar welzijn draait.

Waar vrouwen zich juist wel tot aangetrokken voelen zijn mannen die een plezierig en interessant leven voor zichzelf gecre├źerd hebben. Een leven waarin ze er iedere dag weer vol passie en overgave aan werken om dat leven nog leuker en nog interessanter te maken.

Onder meer door zichzelf steeds weer nieuwe doelen stellen om te behalen. Waarbij ze zichzelf steeds opnieuw uitdagen om grenzen te verleggen, en zichzelf nieuwe dingen eigen te maken.

Beter worden met vrouwen begint dan ook met ontdekken wat jij nu werkelijk wilt in jouw leven, en wat jij echt nodig hebt voor persoonlijk geluk en voldoening. Uiteraard buiten het hebben van een relatie met een vrouw om.

Hierbij is het overigens allerminst zo dat je eerst alles voor jezelf voor elkaar moet hebben, eer vrouwen zich tot je aangetrokken zullen gaan voelen.

Wel zul je voor jezelf een visie moeten hebben over welke kant je op wilt. En dromen moeten hebben. En al wel op weg moeten zijn om die dromen te verwezenlijken. Dat is namelijk de mannelijke manier van vormgeven aan je eigen leven.

Dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot een man die zijn leven op een mannelijke manier leeft, komt omdat gevoelens van aantrekkingskracht, lust en liefde voortkomen uit ons instinct en onze intuïtie. En is dus op geen enkele manier te beïnvloeden door onze gedachten.

De intuïtie van een vrouw vertelt haar bijvoorbeeld tot op de dag van vandaag onder andere nog steeds: dat alleen een man die zijn leven op een mannelijke manier leeft, in staat zal zijn om te overleven. Waardoor tevens de kans zienderogen toeneemt dat ook zij en haar genen zullen overleven, en voort zullen leven in volgende generaties.

Iets wat instinctief nog steeds ons belangrijkste levensdoel is: onszelf voortplanten, en er daarmee voor zorgen dat onze genen voortleven in volgende generaties.

En laat dat nou onbewust ook precies de reden zijn, waarom wij zo ontzettend graag een vrouw in ons leven willen.

Maar daarvoor zul je jezelf dus eerst een mannelijke manier van leven moeten aanmeten, als je dat nog niet hebt.

Een manier van leven waar je vandaag al mee van start kunt gaan.

En wel door te beginnen met het maken van een lijst van de dingen waarvan je tegen jezelf, maar soms ook tegen anderen, zegt dat je ze eigenlijk eens zou moeten gaan doen.

Maak vervolgens voor elk ding dat je van jezelf eigenlijk eens moet gaan doen een duidelijk omschreven plan.

En voer elk plan dat je gemaakt hebt uit binnen de termijn die jij jezelf gesteld hebt.

Vergeet na het uitvoeren van elk plan vooral niet stil te staan bij hoe jij je voelt op het moment dat je de klus geklaard hebt. En beloon jezelf voor het volbrengen van de opdracht. Zodat je jezelf nog net iets langer bewust maakt van dat gevoel.

Want als je het goed aanpakt dan zul je telkens weer een gevoel van trots hebben, en een gevoel van tevredenheid over jezelf en over wat je bereikt hebt. Iets wat zonder meer zal gaan bijdragen aan een beter gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

En begin tevens met sporten. Want sporten is niet alleen goed voor je lichamelijke gesteldheid, maar ook voor je geestelijke gesteldheid. Bovendien kweek je er nog meer zelfvertrouwen mee, en nog meer eigenwaarde.

Zelfvertrouwen is feitelijk niets anders dan er domweg het vertrouwen in hebben, dat je hetgeen jij jezelf voorneemt om te gaan doen, tot een goed einde weet te brengen.

Je zult begrijpen dat hoe vaker jij jezelf teleurstelt, hoe slechter het gesteld zal gaan zijn met jouw zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld door iets wat je wel graag zou willen steeds maar uit te stellen of niet te voltooien.

Sporten kan jou eenvoudig helpen je zelfvertrouwen op te bouwen en je goed te voelen over jezelf.

Spreek bijvoorbeeld heel simpel met jezelf af dat jij 3 keer in de week een rondje van 20 kilometer gaat fietsen. Om te beginnen.

Als jij een behoorlijke tijd niet gefietst hebt, dan zal dat nog wel eens tegen kunnen gaan vallen. Je benen zullen pijn doen, je rug, je kont en wellicht zullen ook andere lichaamsdelen gaan protesteren tegen de inspanningen die je ervan vraagt.

Juist op die momenten zul je met een steeds groter wordende regelmaat een stemmetje in je hoofd gaan horen. Zeker als je moe begint te worden. Een stemmetje dat je allerlei redenen gaat geven waarom het goed is om nu te stoppen, of om een korter rondje te rijden dan je met jezelf afgesproken hebt.

Juist als je op die momenten doorzet, en dat stemmetje negeert, ook al voel je jezelf nog zo klote en moe, dan ben je bezig met het kweken van karakter, eigenwaarde en zelfvertrouwen. En ga jij je goed voelen over jezelf. Omdat je iets wat je moeite kostte, toch volbracht hebt.

Iets moeilijk vinden en toch volbrengen, doorzetten als iets tegenzit, en hard werken en niet opgeven als je echt iets wilt, dat is wat jouw zelfverzekerdheid voedt, en jouw mannelijkheid. En daarmee jouw aantrekkingskracht op vrouwen.

Beter worden met vrouwen komt samengevat in eerste instantie vooral neer op een betere man worden, voor jezelf.

Vrouwen zijn namelijk heel goed in het interpreteren van houding, uitstraling en gedrag van mannen. Een vrouw is dan ook in staat om door te observeren alleen al een aantrekkelijke man van een minder aantrekkelijke man te onderscheiden.

De makkelijkste manier om optimaal gebruik te maken van dit gegeven is: vandaag nog beginnen met op een mannelijke manier het interessante leven voor jezelf te cre├źren wat jij wilt en waar je dan ook met recht trots op mag zijn.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren