Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe echt jouw leven leiden, jou aantrekkelijker maakt voor vrouwen

Leid jij eigenlijk wel jouw eigen leven? Brengen de keuzes die je gemaakt hebt in jouw leven, je waar je wilt zijn? Of zijn de keuzes die je gemaakt hebt, toch andere dan die je had willen maken? Omdat de keuzes die je echt had willen maken, om verschillende redenen nu even niet gemaakt kunnen worden?

Onze ouders willen het beste voor ons. En dus wordt velen van ons de kans geboden om te studeren. Want een goede schoolopleiding verzekert je van een goede toekomst. Toch?

Hoe onze samenleving ons stiekem stuurt

In ieder geval wordt dit je door je ouders, grootouders en leraren al vanaf je vroegste jeugd ingepeperd. En je gelooft dat, want zij kunnen het weten. Op deze manier word je vanaf je vroegste jeugd al een bepaalde kant op gestuurd.

Tevens besef je als jong jochie al heel snel dat je ervoor moet zorgen dat je erbij hoort. En om erbij te horen moet je je conformeren aan de groep. Iets wat je maar al te graag doet. Want je moet er niet aan denken dat jij er niet bij gaat horen.

Er niet bij horen, betekent dat je afwijkt. En als je afwijkt, sta je buiten de groep. En zul je misschien zelfs wel gepest gaan worden. Iets waarvan geen enkel jongetje wil, dat hem dat overkomt.

Echter, als we hier wat nauwkeuriger naar zouden kijken, dan zouden we kunnen stellen dat dit alleen die jongetjes overkomt, die afwijken van de groep waar ze bij willen horen.

Want er zijn ook jongetjes die afwijken omdat ze ervoor kiezen om af te wijken. Jongetjes die schijt hebben aan wat de groep denkt en vindt. Jongetjes die hun eigen weg gaan. Die hun eigen leven leiden. En precies dat zijn de jongetjes waar de meisjes 's nachts werkelijk van dromen.

Helaas weet je dat als jongetje nog niet, en overkomt het je. En kom je er pas op latere leeftijd achter waarom jouw leven zo gelopen is. Maar de kans dat je er nooit achter zult komen is net zo groot. Gewoonweg omdat je jezelf er niet mee bezighoudt. Want het is goed zo.

Echter, dat jij nu dit verhaal zit te lezen, betekent dat jij iets niet zo goed vindt. En wilt weten, hoe je dat kunt veranderen.

Zie jij jezelf als een man die 100 procent de doelen nastreeft die hij zichzelf gesteld heeft in zijn leven?

Of zie jij jezelf toch meer als de man die de keuzes die hij gemaakt heeft in zijn leven, eigenlijk heeft laten bepalen door omstandigheden en door wat zijn omgeving vermoedelijk het meest tevreden zou stellen.

Want ook dat doen zonen dikwijls. Keuzes maken waarvan ze vermoeden dat dit hun vader, en ook moeder, het meest trots op ze zou maken. Vermoeden, omdat er nooit over gepraat is. Heel weinig vaders zullen namelijk ooit daadwerkelijk uitgesproken hebben, wat hun trots zou maken op hun zonen.

En zo leven vele zonen een leven dat ze waardering op zou moeten leveren van hun vaders. Waardering die ze overigens hoogstwaarschijnlijk nooit zullen krijgen. Niet omdat vaders hun zonen geen waardering willen geven. Maar gewoon omdat ze het niet zien. Ze zijn namelijk te druk met hun eigen leven. En misschien zelfs nog steeds wel op zoek naar waardering van hun vader, jouw opa.

Waarom jij jouw leven moet leiden

Het mooie van ons leven als mens is, dat we op ieder moment van iedere dag kunnen zeggen dat we het anders willen. Dat we op ieder moment van iedere dag andere keuzes kunnen maken dan we normaliter zouden doen. Dat we op ieder moment van iedere dag kunnen besluiten dat we gaan afwijken en onze eigen weg gaan vinden.

Dat betekent dus tevens dat jij op ieder moment van iedere dag kunt besluiten de man te gaan worden waar vrouwen 's nachts van dromen.

Maar waarom doen de meesten van ons dat dan toch niet?

Waarom verkiezen de meesten van ons een relatief saai, voorspelbaar en doorgaans spanningsloos leven zonder vrouw, boven een prachtig leven gevuld met de mooiste vrouwen?

Simpelweg omdat belangrijk in ons leven als mens is: pijn voorkomen. Pijn voorkomen, betekent overleven. En overleven betekent een grotere kans op voorplanting en dus een grotere kans op het voortleven van onze genen.

Dit dierlijke stukje instinct zit nog steeds diep in ons mensen ingebakken. Daarom ook zijn we zo makkelijk te beïnvloeden en onder controle te houden door onze maatschappij.

Als morgen in de media weer geroepen wordt dat er toch nog steeds crisis is, dan word ook jij plots toch weer een beetje zuiniger op je centen, koop je die auto die je graag wilt hebben toch nog maar even niet, en ook met dat huis kopen wacht je toch nog maar even. Over van baan veranderen nog maar te zwijgen. Zelfs al wil je het diep in je hart ontzettend graag.

Wat dit in werkelijkheid betekent is: dat jij je door uitspraken in de media dusdanig laat beïnvloeden dat jij bijna volledig stilstaat in jouw leven, en angstvallig gaat proberen te overleven. En dat zelfs wanneer jij persoonlijk helemaal niets te vrezen hebt. Tenminste, wanneer je durft te vertrouwen op je eigen kunnen.

Degenen die daadwerkelijk overleven zijn nooit degenen die volgen, maar degenen de leiden.

Een heel simpel voorbeeld daarvan maak jij iedere dag mee wanneer je in loondienst bent. Namelijk, dat de enige die werkelijk rijk wordt van jouw inspanningen jouw werkgever is, niet jij.

Jouw werkgever had ooit een idee, een droom, een plan. Dat plan werd een doel. Om dat doel te kunnen verwezenlijken had hij ook jouw kennis en kunde nodig. Een voor het beschikbaar stellen voor jouw kennis en kunde ben jij ooit een bepaalde maandelijkse vergoeding overeengekomen.

Het enige dat jij en jouw collega's kunnen doen om jullie inkomen veilig te stellen is: iedere dag weer je best doen om te zorgen dat er voldoende geld verdient blijft worden voor je werkgever.

Overigens is het absoluut geen probleem wanneer jij ervoor kiest om in loondienst te werken. Zolang jij er maar met overgave voor gekozen hebt om bijvoorbeeld ingenieur te zijn in loondienst. Een baan bijvoorbeeld, die jou voldoende inkomen oplevert om de dromen die je hebt mee te kunnen verwezenlijken. Of die jou de mogelijkheid biedt jezelf in een richting te ontplooien die je helpt je doel te bereiken.

Het wordt pas een probleem wanneer je ingenieur in loondienst bent, maar liever een camping zou runnen in Zuid-Frankrijk. Maar dat toch maar niet doet, voornamelijk uit angst voor de reacties van je omgeving.

Vroeg of laat leidt dat zonder meer tot een serieus probleem voor jezelf en met jezelf. Omdat je langzaam maar zeker je passie zult gaan verliezen voor het werk wat je doet. En erger nog, de passie gaan verliezen voor het leven dat je leeft.

Iets wat zo ernstig is, omdat vrouwen dit perfect kunnen aanvoelen. Waardoor je razendsnel jouw aantrekkingskracht op haar zult verliezen. Want zo vertelt haar vrouwelijke instinct haar: 'Een man die zijn passie verliest, overleeft niet. En als een man niet overleeft, dan overleeft zij ook niet. En jullie nakomelingen niet'.

Een man zonder passie betekent zogezegd een bedreiging voor het voortleven van haar genen. En dus zal ze jou niet kiezen wanneer jij jouw passie voor jouw leven kwijt bent.

Zo simpel, maar tegelijkertijd zo primitief zit het gevoel en het instinct van de vrouwelijke mens ook vandaag nog steeds in elkaar.

En heb jij dus een serieus probleem qua aantrekkelijk zijn voor vrouwen, wanneer jij nu eigenlijk niet zo goed weet wat je met jezelf en met je leven aan moet.

De oplossing voor jouw probleem is in dat geval simpel, maar tegelijk ook lastig. Omdat je moet gaan bedenken wat JIJ werkelijk wilt. Wat zou jij, als je helemaal vrij was om te kiezen, vanaf nu willen gaan doen? Wat zou je helemaal te gek vinden als je dat zou lukken.

Gun jezelf om je in je gedachten eens even helemaal te laten gaan. Denk daarbij nog even niet aan vrouwen en relaties. Maar alleen aan wat jij voor jezelf het liefst zou willen.

Wist jij dat ons mannelijke brein in staat is om zo te focussen op een doel wat we willen bereiken, dat we onderweg naar ons doel bijna automatisch manieren verzinnen om er te komen?

Denk maar eens terug aan iets wat je ooit ontzettend graag wilde en ook voor elkaar kreeg. Wist jij op het moment dat je besefte dat je dat ontzettend graag wilde, als precies hoe je dat voor elkaar moest gaan krijgen?

Nee, meestal moest je dat nog gaan bedenken. En op precies dezelfde manier kun je alles bereiken wat je wilt bereiken en doen in je leven. Daarvoor hoef je alleen maar te ontdekken, WAT je precies wilt. En de bereidheid hebben om met overgave te gaan voor wat je wilt.

Voor velen van ons is alleen al ontdekken wat we willen een hele opgave. Maar het zal absoluut de moeite waard zijn. Want hoe beter je dat weet, hoe meer jij jouw eigen weg gaat. En hoe meer jij jouw leven leidt, in plaats van het in wezen door anderen te laten leiden, hoe aantrekkelijker jij jezelf automatisch maakt voor vrouwen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren