Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe je manier van praten je aantrekkingskracht op vrouwen beïnvloedt

Praten met vrouwen. Op zich lijkt het makkelijk. En dat is het eigenlijk ook. Maar er is wel een puntje van aandacht. Want je manier van praten, kan je aantrekkingskracht op vrouwen namelijk zowel positief als negatief beïnvloeden.

Dat is reden genoeg om een artikel te wijden aan de manier waarop wij praten met vrouwen. En zal je wellicht al doen vermoeden dat we het praten met vrouwen vaak fout doen. En daarmee onze aantrekkingskracht op vrouwen onbewust vaak behoorlijk negatief beïnvloeden.

Te aardig zijn en naar goedkeuring zoeken

Als je iets heel graag wilt, dan ben je doorgaans ook extra gemotiveerd om het te krijgen. En probeer je daarnaast zo goed mogelijk te voorkomen dat er iets misgaat. Echter, bij het omgaan met vrouwen lijkt het er vaak op dat we niet zo heel veel vertrouwen hebben in een goede afloop. Iets waar we nogal eens voorzichtig door worden. Eigenlijk te voorzichtig.

Deze combinatie van er niet al teveel vertrouwen in hebben en te voorzichtig zijn, leidt er nogal eens toe dat we tijdens het praten met vrouwen vooral ons best gaan doen om aardig gevonden te worden door deze vrouw die we zo leuk vinden.

Bovendien gaan we dan tevens vaak proberen om indruk te maken op deze vrouw. Door van alles te vertellen over onszelf. Maar dan met name over wat we bereikt hebben in het leven. En wat we gedaan hebben en nu doen. En wat we bezitten en gehad hebben.

Wij doen dat omdat we graag willen dat een vrouw wat over ons te weten komt. En dat ze een indruk kan krijgen van wat we haar te bieden hebben. Op zich niets mis mee, want dat is gewoon onze mannelijke manier van doen. Het probleem is alleen dat het een vrouw niet interesseert. Want als ze je net leert kennen, dan wil ze vooral weten wie je bent, niet wat je bent.

Maar waar we pas echt de mist mee ingaan is: zodra we te snel gaan praten over wat er allemaal wel niet is misgegaan met ons op relatiegebied. Waarbij we dan per ongeluk nog wel eens de indruk willen wekken dat vrouwen in het algemeen eigenlijk helemaal niet zo op ons gesteld zijn geweest. Of het in onze ogen allemaal helemaal fout doen.

Nu je dit zo leest, zul je ongetwijfeld gaan beseffen dat dit nooit de bedoeling zal moeten zijn. En dat dit de aantrekkingskracht die je in eerste instantie had op de vrouw, in korte tijd wel eens volledig teniet kan doen.

En dat klopt als een bus.

Echter, met dit zijn we er nog steeds niet helemaal. Want zelfs wanneer we wat zojuist besproken is niet eens doen, dan blijven we helaas vaak nog steeds vaak steken in onze 'aardig willen zijn' modus.

Maar wat doe je dan eigenlijk precies verkeerd, waardoor je door een vrouw, naast te aardig, al snel beschouwd wordt als:

 • te snel gaand
 • wanhopig
 • opdringerig
 • te lief
 • te meegaand
 • maar uit zijnd op een ding

En zo zullen er ongetwijfeld nog wel meer uitingen zijn van vrouwen, die aangeven dat ze zich in ieder geval niet tot je aangetrokken voelt.

Dit is vooral vervelend omdat je doorgaans echt geen flauw idee hebt wat je fout hebt gedaan. Hetgeen er vervolgens dan juist vaak toe leidt, dat je de volgende keer nog voorzichtiger bent, nog beter op je tellen probeert te passen, nog aardiger probeert te zijn en nog meer indruk probeert te maken.

Met als mogelijk gevolg dat je er nog veel minder van snapt wat je fout doet als een volgende date dan wederom mislukt.

Een manier van praten met vrouwen die een negatieve invloed heeft op jouw aantrekkingskracht voor vrouwen, bestaat vooral hieruit:

 • Je praat teveel over jezelf, waarbij je niet praat over wie je bent, maar vooral over wat je bent.
 • Je laat al veel te snel met woorden blijken hoe leuk je de vrouw vindt.
 • Je manier van praten leidt tot de gedachte bij een vrouw dat je het met alles eens bent wat ze zegt.
 • In je gesprekken stuur je te snel aan op het graag willen van een relatie, mogelijk met haar.
 • Je toont te weinig interesse in haar als persoon.

Wellicht betrap je jezelf er nu op dat jij dat ook doet of wel eens gedaan hebt. En dat je kansen bij de vrouw bij wie je dat deed inderdaad wel verkeken zijn.

Hoe je op een aantrekkelijke manier met vrouwen praat

Onze typisch mannelijke manier van praten heeft vaak ook nog op een andere manier een negatief effect op jouw aantrekkingskracht op vrouwen.

Als man zijnde, zijn we namelijk vaak vooral geneigd om feiten te delen. Wanneer we bijvoorbeeld als mannen onder elkaar over een auto praten, dan delen we vooral de technische gegevens met elkaar. En de rijeigenschappen van de auto. En wat de auto aan brandstof verbruikt.

Als een vrouw het al over auto's heeft, dan zal ze met jou delen wat ze vindt van de vormgeving van de auto en welk gevoel de auto haar geeft als ze erin rijdt. Waarbij het je niet moet verbazen als ze echt geen idee heeft hoeveel vermogen de motor heeft en hoe groot de cilinderinhoud van de motor is.

Met andere woorden: mannen delen feiten met elkaar en vrouwen emoties. Dit betekent allerminst dat je helemaal geen feiten met vrouwen zou mogen delen, ofwel op een mannelijke manier met haar zou mogen praten. Maar weet het te beperken tijdens gesprekken met vrouwen. Tenminste, als je jouw aantrekkingskracht op haar positief wilt beïnvloeden.

Want wij mannen zijn best heel goed in staat om emoties te delen tijdens een gesprek met een vrouw. En genieten dan doorgaans ook veel meer van een gesprek met een vrouw. Ook omdat een vrouw dan ook veel meer kan en ook wil investeren om het gesprek gaande te houden.

En aangezien vrouwen van nature, communicatief en sociaal een stuk vaardiger zijn dan mannen, maak je het jezelf ook nog eens een heel stuk makkelijker, door op zo'n manier met een vrouw te praten dat ze veel invulling kan geven aan het gesprek.

Een ander ding dat je aantrekkingskracht op vrouwen zeer positief kan beïnvloeden is je luistervaardigheid. Een man die kan luisteren is voor een vrouw zijn gewicht in goud waard.

Vrouwen praten niet alleen veel en graag. Maar hebben het soms ook gewoon nodig om te praten. Omdat ze alleen dan in staat zijn om hun gedachten te ordenen. Het is dan ook geenszins de bedoeling dat je met een oplossing komt aandragen wanneer een vrouw wat vertelt over iets waar ze mee zit. Alles wat je hoeft te doen is alleen maar luisteren en interesse tonen in wat haar bezighoudt.

Let er echter tijdens het daten wel altijd op, dat een gesprek niet verzandt in gezeur en gezanik en doorgezaag over het één of ander. Je bent een date. En als je haar heel leuk vindt dan wil je de liefde bedrijven met haar. Jouw bedoeling van een date is niet om haar beste vriend te worden, die keer op keer geduldig haar problemen aanhoort, maar die nooit met haar in bed zal belanden.

Bovendien zijn tijdens een date gesprekken met een negatieve lading sowieso iets wat je moet zien te vermijden. Tenminste, wanneer je wederom het gesprek wilt laten bijdragen aan jouw aantrekkingskracht op een vrouw.

Wat een zeer positief effect heeft op jouw aantrekkingskracht op een vrouw is humor. Want vrouwen ontspannen eigenlijk maar echt op twee momenten. Dat is wanneer ze de liefde bedrijven en wanneer ze lachen.

Daarom kom je bijvoorbeeld in dateprofielen van vrouwen ook zo vaak tegen dat ze een man zouden willen ontmoeten die een goed gevoel heeft voor humor. Ofwel, graag een man willen ontmoeten die ze aan het lachen kan maken.

Nu hoef je echt geen grote grappenmaker te zijn om een vrouw aan het lachen te krijgen. Want een veel betere manier, die ook nog eens werkelijk een boost geeft aan jouw aantrekkingskracht op vrouwen, is: een vrouw plagen.

Wellicht ken je de volgende uitspraak nog wel van je tijd op de lagere school. Wanneer jongens meisjes aan het plagen waren, dan werd er nog wel eens uitgeroepen: 'Meisjes plagen, kusjes vragen'.

En niets is minder waar. Want de meisjes die wij vroeger stiekem het leukst vonden, waren tevens de meisjes de we het vaakst plaagden. Maar andersom was het ook het geval. Want de meisjes vonden de jongens die het meeste aan het plagen waren, toch eigenlijk stiekem ook het aller-leukste.

Hoe plaag je een vrouw

De manier van plagen waardoor je jezelf in één klap een stuk aantrekkelijker maakt, is haar plagen met wat ze zegt en met hoe ze zich gedraagt. En vooral met wat ze zegt, kun je hele leuke dingen doen door ze bijvoorbeeld expres verkeerd te interpreteren. En dan met name toch een beetje de ondeugende richting op.

Waardoor je haar bijvoorbeeld semi serieus kunt vertellen dat je haar eigenlijk toch wel een heel stout meisje vindt. En dat je dat zeker niet gezocht had achter haar onschuldige uitstraling.

Vrouwen willen naar de buitenwereld toe, namelijk altijd gezien worden als een engel. Als een vrouwspersoon die zich onberispelijk gedraagt.

Wat jij echter communiceert door haar op zo'n manier te plagen is:

 • Dat jij volledig op je gemak bent met je eigen seksualiteit.
 • Dat jij heel goed snapt waarom ze voor de buitenwereld een engel wil zijn.
 • Dat jij heel goed weet dat zij achter de slaapkamerdeur alles behalve een engel is.
 • Dat jij haar seksualiteit accepteert, aanmoedigt en koestert.
 • Dat ze bij jou veilig is.
 • Dat jij kritisch bent en veeleisend. En dat jij dan waarschijnlijk ook geen genoegen zal nemen met iedere persoon waarmee jij kennis maakt.

Al deze punten zorgen ervoor dat een vrouw zich aan jou van haar beste kant zal willen laten zien. Omdat ze ervan uitgaat dat een man als jij, een man die haar zo plaagt, keuze te over heeft. Iets dat er mede voor zorgt dat een vrouw zich zeer bijzonder zal voelen, wanneer je dan juist voor haar kiest.

Plagen vergroot om deze redenen dan ook zonder meer jouw aantrekkingskracht op een vrouw. Mits je niet overdrijft en het plagen met mate gebruikt. En het plagen bij voorkeur gebruikt op momenten dat een vrouw het 't minst verwacht.

Omdat juist dat dan zal zorgen voor emotionele pieken in het gesprek. Hoe meer jij ervoor weet te zorgen dat een rustig kabbelend stroompje van emoties ineens verandert in een woeste stroomversnelling, waarna het ook zomaar ineens weer een kabbelend beekje kan worden, hoe meer je een vrouw emotioneel op haar scherpst houdt.

Iets dat op vrouwen wel eens een hele verslavende werking kan hebben. Waardoor ze niet meer van je zijde willen wijken en zich ongelofelijk tot je aangetrokken voelen.

Wees dan ook altijd een gentleman zodra het op plagen aankomt. En plaag alleen die vrouwen die je serieus leuk vindt en waar je wel meer mee zou willen.

Het zal je inmiddels duidelijk geworden zijn dat een manier van praten met vrouwen hanteren die jouw aantrekkingskracht op vrouwen juist versterkt, wellicht wel enige oefening vereist. Omdat dit voor ons mannen door de bank genomen geen natuurlijke manier van communiceren is.

Tenzij je een jonger zusje hebt, waarmee je het goed kan vinden en die je in je jeugd tevens heel veel hebt lopen plagen. In dat geval zal het plagen van vrouwen je al snel redelijk makkelijk afgaan.

Heb je geen jonger zusje, dan zul je gewoon in de praktijk het plagen van vrouwen tijdens gesprekken met ze moeten oefenen. Want ook plagen is een vaardigheid die je jezelf aan kunt leren en waarin je vanzelf beter wordt naarmate je meer oefent.

Overigens is het niet zo dat wanneer je de vaardigheid van het plagen niet beheerst, je niet aantrekkelijk zou kunnen zijn voor vrouwen. Dat kan je wel, zolang je er maar voor zorgt dat je niet teveel over jezelf praat en niet teveel over feiten praat.

Op emotioneel niveau goed met een vrouw kunnen communiceren is wat vrouwen heel graag zien in een man. En dat, ook wanneer je jouw emoties deelt met een vrouw, je volledig op je gemak bent met haar, en volledig jezelf bent. Want dat is namelijk wat vrouwen werkelijk bedoelen met 'Jezelf zijn' en 'Je gevoelens uiten'. En dus tevens wat je als man aantrekkelijk maakt voor een vrouw.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren