Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe zelfvertrouwen je meer succes oplevert bij vrouwen

Krijg je nou meer succes bij vrouwen door allerlei versiertips, routines en methoden te leren? Of krijg je juist meer succes bij vrouwen door goed te worden in het observeren van haar lichaamstaal? Zodat je de signalen herkent die erop wijzen, dat zich tot je aangetrokken voelt.

Of heb je toch echt die bult zelfvertrouwen nodig met vrouwen om succes bij ze te hebben? Of hebben vrouwen toch al die tijd gelijk gehad en moet je vooral gewoon jezelf zijn?

Succes bij vrouwen: de waarheid

Zoals altijd ligt de waarheid ergens in het midden. Ook bij succes hebben met vrouwen.

Het juist toepassen van bijvoorbeeld versiertips, kan je helpen positieve ervaringen op te doen met vrouwen. En positieve ervaringen geven je het vertrouwen in jezelf, dat een volgende interactie met een vrouw ook prima zal gaan verlopen.

Meer met vouwen omgaan leert je vervolgens de signalen herkennen die vrouwen met hun lichaam en bewegingen afgeven, wanneer ze je een leuke vent vinden. Dergelijke signalen daadwerkelijk zien en herkennen geven je vervolgens het vertrouwen dat je haar gerust uit zou kunnen nodigen voor een date. Of dat je haar zou kunnen kussen wanneer je al op een date bent met haar.

En wanneer je ervaart dat je de signalen die zij geeft goed ingeschat hebt, levert dat wederom een positieve ervaring op. En dus meer zelfvertrouwen met vrouwen.

Er zit alleen één 'Maar' aan deze methode van opbouwen van zelfvertrouwen met vrouwen. En dat is dat jij je zelfvertrouwen gaat hangen aan het succes dat je hebt bij vrouwen. Maar wat denk je dat er met dat zelfvertrouwen gebeurt als je even niet zo'n succes hebt bij vrouwen?

Dan is de kans inderdaad groot dat je zelfvertrouwen in een rap tempo in het afvoerputje verdwijnt.

Het is dan ook zeker niet de slimste methode om je zelfvertrouwen aan iets op te hangen. Zoals bijvoorbeeld: goed zijn met vrouwen, of goed zijn in een sport, of veel geld verdienen en jezelf een dikke auto kunnen veroorloven, enzovoort en zo verder.

En aangezien zelfvertrouwen in een man voor een vrouw intuïtief een must is om zich aangetrokken te gaan voelen, kun je als man absoluut niet zonder.

Je zelfvertrouwen aan iets ophangen, zoals zojuist besproken, is overigens wel de snelste methode om zelfvertrouwen op te bouwen. En hoewel het tevens zelfs een goed werkbare methode is, is het duidelijk niet de meest stabiele.

Wat is zelfvertrouwen nu werkelijk echt?

Zelfvertrouwen laat zich het duidelijkst en het meest eenvoudig omschrijven als: de mate van onzekerheid die jij tolereert in jouw leven.

Als jij je onzeker ergens over voelt, dan ga je als een razende op zoek naar dingen die jou zekerheden bieden. Zeker wanneer een situatie relatief onbekend voor je is. En je geen eerdere ervaringen ergens hebt opgedaan, die je nu zouden kunnen helpen om die zekerheid te creëren.

Dat is dan ook het moment waarop jij versiertips gaat zoeken en een boek gaat kopen dat over vrouwen versieren gaat. Want je wilt als man de situatie onder controle krijgen en hoopt dat kennis jou de nodige zekerheden zal gaan geven. Een prima idee. Mits je die kennis vervolgens gaat gebruiken om de benodigde ervaring op te gaan doen.

Ook jij zult ongetwijfeld in je leven vrouwen tegengekomen zijn, die je ontzettend graag zou willen leren kennen, maar waar je toch niet op afgestapt bent om kennis mee te maken.

Waarom niet? Omdat jouw brein als een dolle allerlei redenen aan het verzinnen was, waarom dat nu even niet zo'n goed idee zou zijn. Want: je wist niet wat je moest gaan zeggen en je begon plots te vermoeden dat ze wel eens een vriendje zou kunnen hebben en tegelijkertijd bedacht je je dat ze hoogstwaarschijnlijk niet op een gesprek met jou zit te wachten.

Waarom gebeurt jou dat? Al die redenen die jouw brein bij elkaar scharrelt om te voorkomen dat jij die vrouw aanspreekt zijn instinctief bedoeld om jou te beschermen. Om ervoor te zorgen dat je dingen die eigenlijk wel zou willen, toch niet doet. Oftewel, jouw instinct zorgt er op dat moment voor dat jij netjes in je zogenaamde comfortzone blijft.

Echter, daaraan toegeven betekent dat jij geen nieuwe ervaringen op zal gaan doen. En daarmee dus ook je zelfvertrouwen op dat gebied niet vergroot. In dit geval: je zelfvertrouwen in je omgang met vrouwen.

Door iets niet te doen, tolereer jij op dat moment dus geen greintje onzekerheid in je leven. Met als gevolg dat jij altijd in hetzelfde kleine vertrouwde kringetje blijft ronddraaien. En dus eigenlijk maar weinig beleeft.

Iets waar je heel eenvoudig wat aan kunt doen door bewust te besluiten die onzekerheid wel te tolereren en gewoon te gaan voor wat je wilt.

Hetgeen betekent zou hebben dat jij ondanks dat je brein 100.000 redenen heeft verzonnen om die vrouw niet aan te spreken, jij toch op haar afstapt en een gesprek met haar aangaat. Gewoon om te gaan ervaren of de bezwaren die jouw brein maakte, terecht waren.

Juist dat is waar een vrouw zich echt tot aangetrokken voelt in een man. En waardoor ze zich veilig voelt en beschermd voelt door een man. Dat een man de ballen heeft, gewoon te gaan voor wat hij wil, voor wat goed voelt en waarvan hij weet dat het goed voor hem is en ook voor haar.

Succes bij vrouwen krijg je dan ook pas echt, wanneer jouw zelfvertrouwen echt van jouw is en niet stiekem is gelinkt aan iets of aan een omstandigheid.

Het klopt. Jezelf uitdagen en jezelf keer op keer ergens toe zetten is niet altijd makkelijk en vraagt tevens het nodige doorzettingsvermogen. Maar echt succes en blijvend succes komt nooit vanzelf en is nooit makkelijk. En blijvend succes met vrouwen vormt daar geen uitzondering op.

Maar zodra je het gaat proberen en het ook daadwerkelijk gaat doen, dan zul je snel ervaren dat niets zoveel voldoening geeft en niets je zo gelukkig maakt met jezelf, als overwinningen op jezelf boeken en dingen die je wilt ook daadwerkelijk gedaan krijgt.

Omdat juist precies dat van nature 'man zijn' is. Precies dat jou zelfvertrouwen geeft. En precies dat jou alle succes bij vrouwen geeft.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren