Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Waarom initiatief nemen juist je kans bij een vrouw vergroot

Van oudsher is het de man die het initiatief neemt. Bijvoorbeeld als hij een vrouw leuk vindt en haar wil ontmoeten. Daarmee neemt hij inderdaad onder meer het risico om afgewezen te worden.

En precies dat is wat menig man juist tegenstaat aan het nemen van initiatief. Maar wist jij dat gebrek aan initiatief bij een man negatieve gevolgen heeft die zo groot zijn dat de kans om afgewezen te worden erbij in het niet valt?

Waarom een man het initiatief moet nemen en een vrouw het liefst afwacht

In tegenstelling tot ons verstand, leeft ons instinct nog minimaal een paar eeuwen terug. En omdat je aangetrokken voelen tot het andere geslacht nog steeds een instinctieve kwestie is, zal je hier als man toch ernstig rekening mee moeten houden als je een vrouw in je leven wilt.

Dat betekent domweg dat als jij een vrouw wilt ontmoeten, een date wilt met een vrouw of iets anders wilt met een vrouw, jij daartoe toch echt het initiatief zult moeten nemen. Omdat ons instinct initiatief ofwel actie ondernemen beschouwt als mannelijk gedrag, en afwachten als vrouwelijk gedrag.

Initiatief nemen kan bovendien gezien worden als de leiding nemen, terwijl afwachten gezien kan worden als volgen. En instinctief is het in een relatie tussen man en vrouw de man die de leiding neemt en de vrouw degene die zich het liefst laat leiden.

Dat maakt dat je jezelf door initiatief te nemen automatisch aantrekkelijker maakt voor vrouwen, en vanzelfsprekend minder aantrekkelijk wanneer je ervoor kiest om maar af te wachten.

Dat hier toch minimaal een kern van waarheid in zit, kun je zelf uitproberen als je een vrouw mee uit neemt naar een restaurant of een gezellig terras. Vraag haar ter leering ende vermaeck dan eens waar ze wil zitten, en wacht vervolgens rustig af.

Meestal zul je één van de volgende reacties krijgen:

  1. De vrouw zegt:"Het maakt mij niet uit, zeg jij het maar".
  2. De vrouw doet een voorstel, maar laat het besluit aan jou over.

Aan de hand van dergelijke reacties kunnen we in ieder geval één ding vaststellen: een vrouw laat bij voorkeur de leiding en daarmee de besluiten het liefst over aan jou als man.

De reden hiervoor is onder meer, dat een vrouw zich drukker maakt over de gevolgen van een besluit dan je ooit had kunnen vermoeden.

Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat het tocht bij het tafeltje dat zij heeft uitgekozen, dan kan een vrouw zich daar in gedachten enorm druk over maken. Zichzelf allerlei dingen afvragend die het gevolg zouden kunnen gaan zijn van haar keuze. Bijvoorbeeld: of jij het nu nog wel naar je zin zult hebben met haar, en of deze keuze mogelijk invloed heeft op de indruk die je van haar hebt.

Wij mannen staan hier daarentegen echt geen moment bij stil. Als het tafeltje ons bij nader inzien niet bevalt, dan regelen we gewoon een ander tafeltje.

Dit alleen al is een uitstekende reden om als man, zeker tijdens een date met een vrouw, steevast het initiatief te nemen. Want hoe meer jij ervoor zorgt dat een vrouw zich tijdens een date met jou ontspant en het enorm naar haar zin heeft, hoe groter de kans dat ze je vaker wil gaan zien.

Door in elke denkbare situatie als man domweg het initiatief te nemen, maak je jezelf dus alleen maar aantrekkelijker voor een vrouw. En met een aantrekkelijke man wil een vrouw vaker op stap.

Terwijl aardig, lief en meegaand zijn je doorgaans niet verder brengt dan een eerste date en wellicht een vriendschappelijke kus op de wang als bedankje bij het afscheid en het 'nooitweerziens'.

Hoe je als man op een aantrekkelijke manier het initiatief neemt

Mensen praten graag over zichzelf. Wanneer je van dit gegeven tijdens je gesprekken met een vrouw handig gebruik maakt, dan kom je al snel voldoende te weten over wat een vrouw leuk vindt.

Hier op een prettige en ontspannen manier achter proberen te komen, brengt ook nog een ander voordeel met zich mee. Vrouwen vinden het namelijk bijzonder prettig wanneer een man niet alleen luistert naar wat zij hem vertelt, maar het ook onthoudt en er wat mee doet.

Dat geeft een vrouw namelijk het gevoel dat zij bijzonder voor hem is. En voor een vrouw telt het gevoel dat een man haar geeft, vele malen zwaarder dan mooie woorden.

Initiatief nemen maakt je zogezegd sowieso al aantrekkelijk. Omdat het een uiting van mannelijk gedrag is. Echter, met deze manier van initiatief nemen maak je tevens een charmante en onvergetelijke indruk op een vrouw.

Iets wat het een stuk makkelijker zal maken om een volgende date met haar de regelen en haar zo vaak je wilt te gaan zien.

Kies je echter voor een risicoloze aanpak en wacht je rustig af totdat een vrouw een voorstel doet, dan zal ze je ongetwijfeld nog steeds een ontzettend aardige en lieve vent gaan vinden. Maar zoals je wellicht reeds hebt mogen ondervinden, kunnen te aardige mannen er doorgaans naar fluiten om haar vaker te gaan zien.

Kortom, als man heb je eigenlijk geen andere keus dan gewoon het initiatief te nemen als je een vrouw leuk vindt. Simpelweg omdat het je kansen bij een vrouw vergroot. Terwijl afwachten en toegeven aan je angst om afgewezen te worden je kansen bij vrouwen meestal als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Maar wat is nou eigenlijk precies initiatief nemen?

Letterlijk betekent 'het initiatief nemen': de aanzet geven tot. Bijvoorbeeld:

  1. De aanzet geven tot een gesprek met een vrouw.
  2. De aanzet geven tot een date met een vrouw.
  3. De aanzet geven om samen iets leuks te gaan doen.
  4. De aanzet geven om te gaan kussen.
  5. De aanzet geven om samen tussen de lakens te belanden.

Met andere woorden: als je iets wilt van een vrouw, dan zul jij als man daartoe de aanzet moeten geven. Houd daarbij altijd in gedachten dat ergens de aanzet toe geven totaal iets anders in dan hengelen naar toestemming van een vrouw.

Dat betekent dat je een vrouw nooit eerst om toestemming vraagt, voordat je iets doet. Maar in plaats daarvan gewoon wat probeert, en zo goed mogelijk reageert op wat er vervolgens gebeurt.

Want voor iedere man geldt zonder uitzondering:

Dat het altijd beter is om vergiffenis te vragen achteraf, dan toestemming vooraf

Initiatief nemen, risico nemen, verantwoording nemen en actie ondernemen is namelijk precies wat een man een man maakt. Ook in de ogen van een vrouw. En vrouwen voelen zich ook vandaag de dag nu eenmaal nog steeds het sterkst aangetrokken tot echte en pure mannelijkheid in een man.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren