Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Is het uiterlijk van een man echt zo belangrijk voor vrouwen?

uiterlijk man belangrijk voor vrouwen

Menig man is er stellig van overtuigd, dat vrouwen het uiterlijk van een man belangrijk vinden. En dat je het zonder een aantrekkelijk uiterlijk, zogezegd wel kunt schudden bij de vrouwtjes. Tenzij je beschikt over een dikke portemonnee. Omdat alleen geld en mooie spullen het mogelijk maken, dat vrouwen een lelijke kop voor lief nemen.

Als jij ook denkt dat dit zo is, dan heb je ergens wel een beetje gelijk. Maar maak je tegelijkertijd een hele grote denkfout. En dat is jammer. Voor jou. Omdat de kans groot is, dat juist dit vrouwen uit je leven houdt.

Hoe belangrijk is uiterlijk voor vrouwen werkelijk

De belangrijkste reden, waarom een man er makkelijk van overtuigd raakt dat een vrouw uiterlijk belangrijk vindt, is omdat juist wij als man zijnde uiterlijk zo vreselijk belangrijk vinden.

Dat wij dit belangrijk vinden, wordt onder meer bevestigd door de hoge verkoopcijfers van tijdschriften als: Playboy en Penthouse.

Maar ook door het feit dat wij als man al verliefd kunnen worden op een vrouw, zonder haar nog echt te kennen. En gevoelens kunnen hebben voor een vrouw, zonder ook nog maar een woord met haar gesproken te hebben.

Bovendien zijn wij mannen de enigen die honderdduizenden Euro's willen besteden aan een auto. Als we het geld zouden hebben. En zo'n enorme berg geld zijn we niet bereid te besteden, omdat dergelijke auto's nou zo zuinig zijn met brandstof, waanzinnig betrouwbaar zijn, of enorm goedkoop zijn in het onderhoud.

Integendeel zelfs. De enige reden waarom wij mannen zulke auto's, zoals een Ferrari, een Porsche, een Aston Martin, een Bugatti, een Lamborghini of een Maserati graag zouden willen hebben is: omdat we 'm mooi vinden, omdat het geluid van zo'n auto iets bij ons losmaakt en omdat de brute kracht en de enorme topsnelheid van zo'n auto iets is, wat we graag zouden willen kunnen beteugelen.

Want dat geeft ons mannen een goed gevoel over onszelf. En precies daarom zouden we graag een dergelijke auto bezitten.

Ook een mooie vrouw aan onze arm, geeft ons een goed gevoel over onszelf. Daarom voelen we ons aangetrokken tot een vrouw die we mooi vinden, en niet tot een vrouw die we minder mooi vinden.

En pas wanneer het uiterlijk van een vrouw ons aanstaat, willen we wat meer weten van deze vrouw.

Zo zal het tenminste in het algemeen en bij de meeste mannen gaan.

Wat een vrouw het meeste aantrekt in een man

Uiteraard laat het een vrouw ook niet onberoerd wanneer een man een heel knap uiterlijk heeft.

Echter, dat uiterlijk garandeert niet dat hij dan ook iedere vrouw zal kunnen krijgen. Integendeel zelfs. Een knap uiterlijk kan voor een man zelfs een obstakel zijn om een vrouw te krijgen.

Dat komt omdat een vrouw niet op dezelfde manier op uiterlijk valt als een man. Een vrouw valt namelijk vooral op wat dat uiterlijk van deze man uitstraalt. Waarbij met name de mate van mannelijkheid in de uitstraling van de man bepaalt, hoe aantrekkelijk hij is.

Dat betekent simpelweg dat een man met een knap uiterlijk, die stiekem toch best onzeker is in de nabijheid van vrouwen, ondanks dit uiterlijk toch vaak te maken zal gaan krijgen met afwijzingen door vrouwen.

Hier moet overigens wel bij aangetekend worden, dat een vrouw zichzelf dat niet bewust bedenkt. Ze zal dus niet zoiets gaan denken als:"Ok, hij is knap, maar ook onzeker. Laat ik me tot hem dan maar niet aangetrokken gaan voelen".

Integendeel, een vrouw maakt daar bewust eigenlijk helemaal niets van mee. Net als wij mannen overigens. Want ook wij als man, vinden niet elke mooie vrouw per definitie aantrekkelijk. En ook voor ons is het heel lastig onder woorden te brengen, waarom we de ene vrouw wel woest aantrekkelijk vinden en de andere een stuk minder.

Waarin mannen en vrouwen echter sterk verschillen is, dat vrouwen zich vooral aangetrokken voelen tot de persoonlijkheid van een man. En laat persoonlijkheid nu precies zijn wat je uitstraalt naar een vrouw. Menige vrouw is dan ook in staat, al heel veel over jou te vertellen door alleen al naar je te kijken. En je houdingen, bewegingen en gezichtsuitdrukkingen simpelweg te observeren.

Om deze reden kan het een man dan ook zomaar overkomen, dat hij simpelweg al afgewezen wordt door een vrouw, nog voordat hij ook nog maar een woord met haar heeft kunnen spreken.

Iets wat bij mannen meer dan eens tot het nodige onbegrip en de nodige frustratie leidt.

"Want hoe kan een vrouw nu weten hoe ik echt ben als ze me nog nooit gesproken heeft?"

Geloof me, een vrouw kan dat. Zo vertelde bijvoorbeeld ooit een vrouw, die ik wel eens gezien had maar nooit eerder gesproken had, me tijdens ons eerste gesprek wat ze dacht over: wat voor werk ik deed, waarom ik dat deed, welke politieke partij ik stemde en hoe ik mijn leven het liefst zou willen leiden.

Een ontmoeting met een vrouw, die ik niet snel meer vergeet. Gewoonweg omdat alles wat ze dacht over mij heel behoorlijk klopte.

Dit bevestigt, dat vrouwen verder kijken dan alleen maar het uiterlijk van een man. Puur omdat een vrouw het uiterlijk van een man, gewoon niet zo heel belangrijk vindt.

Maar wat een vrouw wel heel belangrijk vindt is: wat jou uiterlijk zogezegd uitstraalt. En vooral ook, wat voor een gevoel jouw uiterlijk, jouw uitstraling en jouw houding een vrouw geeft.

Want alles wat een vrouw besluit, doet ze vooral op basis van het gevoel dat ze erbij heeft. Zeker waar het over liefde en relaties gaat.

Juist daarom is het voor een vrouw altijd zo moeilijk uit te leggen, waarom ze toch echt niets voelt voor een man die echt zo ontzettend zijn best voor haar doet, die zo lief voor haar is, die altijd voor haar klaar staat, die oprecht veel van haar houdt en die alles voor haar over heeft.

En zelfs al probeert een vrouw zichzelf met haar verstand ervan te overtuigen, dat deze man de beste man is die ze krijgen kan, dan nog maakt deze man geen schijn van kans wanneer ze het niet zo voelt.

Hoe aantrekkelijk jouw uiterlijk is, heb je grotendeels zelf in de hand

Een man die zich er onzeker over voelt, of zijn uiterlijk wel aantrekkelijk genoeg is voor vrouwen, zou er blij mee moeten zijn dat je als man zelf veel kunt doen aan je aantrekkelijkheid. Want:

  • Je kunt er namelijk heel goed zelf wat aan doen, om bijvoorbeeld een mannelijker uiterlijk te krijgen. Bijvoorbeeld alleen al door goed rechtop te gaan staan en lopen, met je borst vooruit en je kop fier op je romp. En door mensen recht in de ogen te durven kijken als je oogcontact hebt.
  • Je kunt er zelf wat aan doen om van de onzekerheid over je uiterlijk af te komen.
  • Je kunt als man, in de ogen van vrouwen, een beter uiterlijk krijgen door je mannelijker te gaan gedragen en mannelijker in het leven te staan.
  • Je kunt aan jezelf werken, zodat je het mannelijke in jouw persoonlijkheid duidelijker naar de buitenwereld uitstraalt.

Het enige dat het je zal kosten om dit voor elkaar te krijgen is: moeite, tijd en af en toe een gezonde mannelijke dosis lef.

En dat is misschien wel het lastigste onderdeel. Want veel van de mannen die vinden dat hun uiterlijk de reden is, dat ze niet aantrekkelijk gevonden worden door vrouwen, ontbreekt het vooral vaak aan lef. En stellen zichzelf bovendien vooral vaak veel te afhankelijk op. In die zin, dat ze vooral altijd proberen het anderen naar de zin te maken. En veel te weinig denken aan wat hun zelf blij en gelukkig maakt.

Jezelf wegcijferen wordt dat genoemd, of een 'people pleaser' zijn.

Maar weet je waarom je dat absoluut onaantrekkelijk maakt voor vrouwen? Omdat dit een van nature vrouwelijke eigenschap is.

Het zal je wellicht dan ook niet verbazen, dat een teveel aan natuurlijke vrouwelijke eigenschappen bezitten, jou als man niet bijster aantrekkelijk maakt voor een vrouw.

Menig man zal dan ook, met name waar het op daten en vrouwen aankomt, veel meer lef moeten gaan ontwikkelen. En veel meer moeten gaan doen waar hij zichzelf goed bij voelt. Zonder zich daarbij eerst af te vragen wat anderen daarvan zouden kunnen vinden.

Want man-zijn, mannelijk in het leven staan, en je mannelijk gedragen is vooral:

  • Je eigen weg volgen.
  • Door jezelf gestelde doelen met passie nastreven.
  • En dingen voor elkaar krijgen.

Waarbij angst en onzekerheid zeer zeker best gevoeld mogen worden, maar je nooit mogen tegenhouden te bereiken, wat je wilt bereiken.

Misschien betrap jij jezelf er nu wel op, terwijl je dit artikel leest, dat je het daar best wel mee eens bent. Maar dat je tegelijkertijd in je hoofd allerlei smoezen verzint, waarom je het in jouw situatie, echt nog even niet daadwerkelijk zou kunnen gaan doen.

Stop dan nu met lezen. En schrijf al die redenen die nu in je hoofd opkomen gewoon eens op. Leg dat vel papier vervolgens weg, en kijk er dan volgende week nog eens naar. En bekijk dan eens hoeveel van de redenen die jij hebt opgeschreven, echt hele goede gegronde redenen zijn om niet, vanaf nu, mannelijker in het leven te gaan staan.

Ik weet zeker, dat je dan zult gaan ontdekken, dat heel veel van de redenen die jij hebt opgeschreven, eigenlijk voortkwamen uit de angst voor verandering in je leven.

Dat komt omdat wij mensen allemaal het liefst in onze veilige vertrouwde comfortzone blijven zitten. En de pest is, dat onze moderne maatschappij ons er alle gelegenheid voor biedt, om dat ook gewoon te doen. Want zelfs al doe je geen ene reet, en hang je hele dagen maar een beetje op de bank, dan nog hoef je geen kou te lijden, en heb je een dak boven je hoofd en heb je wat te eten.

Waarom je juist door mannelijker te leven, vanzelf aantrekkelijker wordt

Maar mannen die wel ambitie hebben, die wel met passie leven, die wel doelen willen bereiken en dingen voor elkaar willen krijgen, zijn mannen die alles behalve in hun comfort zone blijven zitten.

Dat zijn mannen die bijna dagelijks, bij alles wat ze voor het eerst gaan doen en gaan ervaren, hun angst en onzekerheid in de ogen kijken, maar zich er niet door laten tegenhouden.

Want ze vinden het verwezenlijken van hun dromen te belangrijk om zich, door wat dan ook of wie dan ook, tegen te laten houden.

Dat is mannelijk in het leven staan. Dat is leven met passie. Dat is wat jou als man blij maakt, wat je zelfverzekerd maakt, wat je succes in het leven brengt. En ook wat je geld, mooie spullen, en niet te vergeten de vrouw die jij het allerleukste vindt, in je leven brengt.

Ja, je leest het inderdaad goed. Mannelijk in het leven staan en je leven met passie leven is wat jou vrouwen in je leven brengt. Niet het resultaat daarvan. Want geld, succes en mooie spullen is niets anders dan het resultaat van mannelijk in het leven staan, je doelen nastreven en je dromen najagen.

'Kan ik niet' ligt op het kerkhof, en 'Wil ik niet' ligt ernaast, zeiden onze voorvaderen als hun zonen zich als een mietje gedroegen.

Onze voorvaderen, degenen die de wereldzee├źn bevoeren en andere werelden ontdekten, die met een zwaard of een geweer ergens op een slagveld hebben gestaan, de dood in de ogen kijkend. Ook jij bent er een nazaat van.

Hoe denk je dat je voorvaderen nu naar jou zouden kijken? Een man die te bang is om een vrouw aan te spreken, en een man die zich bij teveel dingen laat tegenhouden door zijn angsten en onzekerheden en door wat anderen van hem zouden kunnen gaan denken.

Ik denk eerlijk gezegd, dat jouw voorvaderen niet heel lang zouden kijken, maar je daarentegen een gigantische trap onder je hol gegeven zouden hebben, en je daarbij zouden vertellen dat je jezelf kapot moet schamen dat je als een bang wijf in het leven staat en jezelf dat nog toestaat ook.

En de vrouwen? Vrouwen zullen vooral je lijdraad en je spiegel blijven. Want je zult zien, dat op het moment dat jij daadwerkelijk je rug recht, je kop in de wind duwt en eindelijk eens gaat doen met je leven wat jij het liefste wil, je goedkeurende blikken en prachtige glimlachen toegeworpen gaat krijgen van de leukste vrouwen die jij je maar kunt voorstellen.

Want nogmaals, puur het uiterlijk van een man vinden vrouwen niet heel belangrijk. Maar wel wat jouw uiterlijk uitstraalt en ze laat voelen. En als wat ze zien er mannelijk uitziet en ook zo aanvoelt, dan zullen vrouwen je dat zonder meer laten merken op hun eigen vrouwelijke subtiele wijzen. In de hoop dat je ze aanspreekt en in de gelegenheid stelt je te leren kennen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren