Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Onmisbaar kledingadvies voor mannen met en zonder een date

Kleding is belangrijk als je een goede indruk wilt maken op een vrouw tijdens een date. Dat zal geen nieuws voor je zijn. Maar wist jij dat juist vaak de kleine details er de oorzaak van zijn, dat de eerste indruk die jij maakt toch niet zo goed is als je dacht?

Kledingadvies gericht op de man, zal je zeker gaan helpen om er onder andere achter te komen op welke details je dan speciaal moet letten. En hoe je jezelf als man steeds weer zo kleedt, dat je niet alleen een perfecte eerste indruk maakt op je date, maar op iedereen die je ontmoet.

Welke kleding doet het goed op een date voor een man?

Eigenlijk zou je, om te beginnen, jezelf goed kleden niet moeten willen bewaren totdat je gaat daten. Want dat leidt namelijk meer dan eens tot een ander probleem. Namelijk, dat je op een date zo graag goed voor de dag wilt komen, dat je kleding gaat dragen die je normaal zelden tot nooit aan hebt.

Of het leidt tot het besluit, om vlak voor een date ineens te gaan winkelen voor nieuwe kleding. Waardoor je in een bijna compleet nieuwe outfit op je date verschijnt.

Denk eens na over wat voor een indruk je daarmee zou kunnen maken op een vrouw.

Zou het zo kunnen zijn dat, door je zo uit te sloven in haar ogen, je de indruk zou kunnen wekken dat deze date met haar ontzettend belangrijk voor je is?

De indruk wekken dat een date met een vrouw heel belangrijk voor is, zou juist niet de indruk moeten zijn die je moet willen wekken.

Simpelweg omdat een vrouw zeker een eerste date als niets meer ziet dan een ontmoeting met een man die ze graag beter zou willen leren kennen.

En alles wat jij er als man, al dan niet per ongeluk, meer van maakt dan dat, kan op een vrouw benauwend overkomen.

Dat is dan ook de reden waarom je bij voorkeur niet teveel nieuwe kleren zou moeten willen dragen op een date.

Een eerste algemeen kledingadvies

Start als man met het kopen van kleding en meet jezelf een kledingstijl aan, lang voordat je begint met daten.

Met andere woorden: kleding moet een onderdeel zijn van jezelf voorbereiden op het daten in het algemeen, en niet als voorbereiding op het daten met die ene vrouw in het bijzonder.

Een tweede algemeen kledingadvies

Juist als kleding ook jou niet zo bijster veel interesseert, maak het jezelf dan zeker niet moeilijker dan stikt noodzakelijk.

Een derde algemeen kledingadvies

Als je van jezelf weet dat je van kleding combineren bar weinig begrijpt, beperk jezelf qua kleding dan bij voorkeur zoveel mogelijk tot de kleur blauw.

Want blauw is een basiskleur die eigenlijk overal bij past. Bovendien staat blauw de meeste mannen goed. Hetzelfde geldt voor grijs.

Dat betekent bijvoorbeeld dat je met een donkerblauw overhemd met daaronder een grijs T-shirt altijd goed genoeg voor de dag komt.

Want de gemiddelde vrouw verwacht eigenlijk niet van een man dat hij er helemaal hip en volgens de laatste trend bijloopt.

Maar wat een vrouw wel graag ziet aan en man is: dat hij goed is voor zichzelf, dat hij aandacht schenkt aan zijn uiterlijk en het beste probeert te maken van wat hij heeft.

Dit heeft te maken met de intuïtie van een vrouw die haar vertelt: dat als een man goed is voor zichzelf, dan zal hij ook goed zijn voor haar.

En aangezien vrouwen de meeste besluiten nemen op basis van wat ze erbij voelen, kan simpelweg goed voor jezelf zijn heel goed uitpakken tijdens een date.

Waarom schoenen extra aandacht verdienen

Een ander gegeven waar je als man altijd bedacht op moet zijn is: dat vrouwen zogezegd letten op details. Waarbij schoenen onbewust altijd het eerste punt van aandacht zijn bij een vrouw.

De theorie hierachter is: dat iedere vrouw intuïtief weet dat mannen serieuze viespeuken kunnen zijn.

Veelal onbewust letten vrouwen dan ook vooral op de schoenen van een man. Omdat dit het kledingstuk is waar de doorsnee man de minste aandacht aan besteed. Dus als de schoenen van een man er netjes en verzorgt uitzien, dan is de kans groot dat het met de rest dan ook wel goed zit.

Een meer mannelijke theorie is: dat in vroeger tijden, toen we elkaar nog om het minste of geringste met zwaarden en knuppels te lijf gingen, voor jou als man je voeten en je wapen je twee belangrijkste instrumenten waren om te overleven.

Want als je wapen beschadigd raakte, dan kon je jezelf niet meer verdedigen. En als je voeten beschadigd raakten, dan kon je je niet meer voortbewegen. In beide gevallen zou je dan ten dode opgeschreven zijn.

Maar bovendien zou je dan niet meer in staat zijn om als man je vrouw en je nakomelingen te beschermen en te verzorgen. Wat min of meer betekende dat zij tevens ten dode opgeschreven waren.

En dat is niet zo handig wanneer het voor het voortleven van je genen belangrijk is, dat je een partner kiest die jouw genen de grootste kans op overleven biedt.

Mannen die de dienstplicht hebben vervult, en mannen die voor defensie werken, weten wellicht nog heel goed dat de dingen die altijd en iedere dag weer moesten gebeuren waren: het poetsen van de schoenen, het onderhoud aan het wapen, het controleren van de voeten en het hebben van een paar schone sokken, als er tijdens een oefening in het veld gebivakkeerd werd.

Het feit dat het goed verzorgen van je schoenen, voeten en wapen ook vandaag de dag nog steeds aan mannen geleerd wordt die het land moeten verdedigen, zou jou er dan ook voldoende van moeten overtuigen dat aandacht besteden aan je schoenen belangrijk is. Zeker bij een date.

Kledingtips bij de schoenen

Bij de schoenen maakt het dus niet uit of je nou een dikke man, een dunne man, een lange man, een kale man, een jonge man, een oude man of een man met een serieuze buik bent. Het enige wat telt is dat jouw schoenen er netjes en goed verzorgd uit moeten zien.

Ouwe afgetrapte gympen zijn dan ook absoluut uit den boze als je een vrouw gaat ontmoeten. Tijdens een date gympen dragen zou je eigenlijk sowieso moeten laten. Evenals sneakers. En ook de comfortabele wandelschoenen, als je geen wandeling gepland hebt met je date.

Qua schoenen ben je eigenlijk altijd het beste af met een paar nette goed verzorgde leren herenschoenen. En goed verzorgen betekent inderdaad, met regelmaat en met ouderwetse schoenborstel en schoensmeer je schoenen poetsen.

Want dergelijke schoenen kun je namelijk ook gewoon heel goed dragen onder een spijkerbroek. Een kledingstuk waar je op een date ook prima mee voor de dag kan komen.

Kledingtips bij de broek

Als je graag spijkerbroeken draagt, doe daar dan absoluut je voordeel mee. En investeer wat geld in een paar goede merkspijkerbroeken die je echt aan alle kanten goed zitten.

Iets wat overigens lang niet altijd mee zal vallen. Want spijkerbroeken zijn er in allerlei soorten en stijlen. En lang niet altijd alles zal je passen en goed staan.

Raadzaam is dan ook, om naar een goede spijkerbroekenwinkel te gaan. En eerst eens even de sfeer te proeven, een blik te werpen op wat ze verkopen en te bedenken of je hier iets gaat vinden wat je leuk vindt.

Kijk vervolgens wie van de verkoopsters jij het best gekleed vindt. Stap op haar af, vertel haar wat je zoekt, je kledingmaten als je dat weet, en wat je lekker vindt zitten.

Een verkoopster die jij er het leukst uit vindt zien aanschieten, levert je het vaakst iets op wat jou gaat bevallen. En omdat zij verstand heeft van kleding, zal ze heel snel de dingen kunnen vinden die je niet alleen goed staan, maar die je tevens goed zullen passen.

Trek een broek aan en draag 'm zoals je 'm zou moeten dragen. Bijvoorbeeld: een low rise jeans draag je op je heupen en niet om je middel. Een broek past je goed, wanneer je er in kunt bewegen zonder dat de broek ergens knelt. En je makkelijk je handen in de zakken kunt stoppen. Echter, de broek moet nergens te los zitten. Want dan is hij te groot.

De onderkant van de broekspijpen moeten de bovenkanten van je schoenen raken als je rechtop staat. Waarbij er één kleine vouw in de pijp mag komen, maar niet al teveel.

Besteed ruim aandacht aan het passen van een broek en ook van een jeans. En ga ook zeker niet voor goedkoop als je jezelf een duurdere broek kan veroorloven. Want een broek of een jeans is behoorlijk bepalend voor je uiterlijk en heeft ook invloed op hoe de rest van je kleding er op jouw lijf uitziet.

Voorts is het slim om in ieder geval 1 donkere spijkerbroek te kopen die redelijk egaal van kleur is. Omdat een dergelijke spijkerbroek overal bij past. Ook bij nette leren herenschoen, overhemden en jasjes.

Kledingtips bij de bovenkleding

Het T-shirt

Menig man draagt graag T-shirts met grote opdrukken. Zoals T-shirts met favoriete merken, bands of grappige afbeeldingen of teksten.

Dergelijke T-shirts zijn prima wanneer je alleen of met vrienden bent. Maar draag ze absoluut niet tijdens een date.

Als je graag alleen een T-shirt draagt, zorg er dan in ieder geval voor dat het T-shirt een effen donkere kleur heeft en een uitstekende pasvorm.

Overigens kan ook een T-shirt van 1 Euro die je koopt bij de Action een prima pasvorm hebben. Het verschil tussen een 1 Euro T-shirt en een duurder T-shirt van een bekend merk is alleen, dat het duurdere T-shirt zijn goede pasvorm veel langer behoudt.

Iets wat een dingetje is om te onthouden, wanneer je een T-shirt draagt onder een overhemd. Want heel belangrijk bij het dragen van een T-shirt onder een overhemd is, dat het kraagje van het T-shirt heel is, en goed en glad om je nek aansluit.

Het overhemd

En wat betreft de pasvorm van je overhemd, als je er één dragen wilt: verzeker je ervan dat een overhemd past zoals een overhemd zou moeten passen.

Een overhemd past goed wanneer:

  1. De mouwen van een overhemd zo lang zijn dat ze over de knobbels van je pols vallen, zodat het uiteinde van de mouw, de manchet, je hand raakt.
  2. Het knoopje van de boord makkelijk dicht te maken is. Waarbij het boord niet te ruim om je nek valt. Het boord moet goed rondom de nek aansluiten.
  3. Het overhemd niet als een ballon om je middel zit, wanneer je het overhemd in je broek draagt. Want dat betekent dat je overhemd te groot voor je is.

Weet je nog? Vrouwen letten op details. En dit zijn ook zulke details die vrouwen direct op zullen vallen als daar wat aan mankeert.

Het jasje

Ook voor het jasje geldt dat de pasvorm al redelijk in orde is, wanneer je jezelf vrij in het jasje kunt bewegen. Maar ook hier geldt weer, dat het jasje vooral ook niet te groot moet zijn. Hetgeen betekent dat:

  1. De kraag van het jasje tegen de boord van je overhemd of T-shirt aan moet liggen.
  2. De achterkant van het jasje volledig over je kont moet vallen.
  3. De mouwen van het jasje zo lang moeten zijn, dat de knopen van de manchetten van je overhemd zichtbaar zijn.

Algemene kledingregels voor mannen

Als je je best erop hebt gedaan om kleding te kopen die je goed past en die je goed staan, dan wil je uiteraard voorkomen dat je er nog steeds niet uitziet in de ogen van een date, door het verkeerd combineren van kleding.

Gelukkig is verkeerd combineren redelijk eenvoudig te voorkomen door het in acht nemen van de volgende regels:

  1. Draag een lang overhemd in je broek en een kort overhemd over je broek. Een overhemd is kort genoeg om over je broek te dragen wanneer aan de voorkant je kruis nog net zichtbaar is en aan de achterkant het onderste gedeelte van je kont. Ben je een man met een buik? Draag dan bij voorkeur overhemden die je over je broek kan dragen. Omdat zo je buik dan minder op zal vallen.
  2. Draag altijd schoenen die donkerder van kleur zijn dan je bovenkleding. Dus als je een donkerblauw overhemd draagt, dan draag je daar bij voorkeur zwarte schoenen bij.
  3. Zorg er vervolgens voor dat je riem overeenkomt met de kleur van je schoenen. Dus als je zwarte schoenen draagt, dan draag je ook een zwarte riem.
  4. Zorg dat de kleur van je sokken past bij de kleur van je schoenen. Dus zwarte sokken bij zwarte schoenen kan. Grijze sokken bij zwarte schoenen kan. En beige sokken bij bruine schoenen kan ook. Draag bij nette leren herenschoenen bij voorkeur een effen kleur sokken.

Het enige wat een man aan accessoires bij zijn kleding zou moeten dragen is een mooi horloge. Waarbij je eigenlijk twee mooie klokjes zou moeten hebben. Een met een zwarte polsband en een met een bruine polsband. Zodat je ook je horloge kunt matchen met de riem en de schoenen die je draagt.

Als we al het kledingadvies voor mannen bij elkaar zouden rapen, dan kunnen we concluderen dat voor een man de kwaliteit van de kleding belangrijker is dan er hip uitzien.

Je kunt dan ook beter minder kleding kopen, maar duurder en van goede kwaliteit. Waarbij je zorgvuldig een eigen stijl van kleden kiest en je daar strak vasthoudt.

Want op deze manier maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk en heb je toch voldoende kleding om te kunnen combineren, zodat je er niet altijd hetzelfde uitziet.

Nogmaals, vrouwen houden er bij mannen van dat ze uitstralen dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. En daar hoort kleding bij waar de drager ervan naar beste weten en kunnen aandacht aan heeft besteed. Waarbij het van ondergeschikt belang is dat de laatste mode en trends worden gevolgd.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren