Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Meer zelfvertrouwen krijgen in het omgaan met vrouwen

Meer zelfvertrouwen krijgen in het omgaan met vrouwen is belangrijk als je succes wilt hebben met vrouwen. Wat hebben zelfvertrouwen en succesvol omgaan met vrouwen dan met elkaar te maken?

Te weinig zelfvertrouwen in je omgang met vrouwen draagt er mede toe bij dat je keer op keer je kansen bij een vrouw vergooit. En dat terwijl het uitstralen van meer zelfvertrouwen je kansen zienderogen laat toenemen.

Te weinig zelfvertrouwen in het omgaan met vrouwen vertaalt zich bijvoorbeeld vaak als volgt: Op een goeie dag loop je een leuke vrouw tegen het lijf in de supermarkt. Eigenlijk zou je heel graag een praatje met haar maken maar de eerste twijfels doemen al op zodra ze jouw kant op kijkt.

Want: Zou ze me leuk genoeg vinden? Zou ze wel zitten wachten op een gesprek met mij? Wat moet ik tegen haar zeggen? Dit zijn zomaar enkele vragen die menig man door het hoofd schieten in de nabijheid van een aantrekkelijke vrouw. En die allemaal wijzen op een gebrek aan zelfvertrouwen in hun omgang met vrouwen.

Je zelfvertrouwen in het omgaan met vrouwen vergroten

Wanneer je makkelijker wilt leren omgaan met vrouwen, is het slim om te beginnen met iets dat je zelfvertrouwen in het omgaan met vrouwen vergroot.

Meer zelfvertrouwen krijgen in je omgang met vrouwen is makkelijker dan het lijkt. Maar je zult er wel serieus mee aan de slag moeten.

Een goede manier om je zelfvertrouwen te vergroten is, door te beginnen gewoon vrouwen die je tegenkomt gedag te zeggen in het voorbijgaan. Kijk haar vriendelijk in de ogen. En zeg vriendelijk 'Hoi' of 'Hallo' en glimlach, terwijl je haar in de ogen blijft kijken.

Je zult zien dat vele vrouwen je vrolijk terug groeten. Maar je zult ook merken dat het nog best lastig is om oogcontact te blijven houden met een vrouw.

Maar het is juist onzettend belangrijk dat je op een vriendelijke wijze oogcontact blijft houden met een vrouw terwijl je haar groet. Dus let hier vooral goed op.

Ook zal het je opvallen dat, wanneer een vrouw minder vriendelijk is of helemaal niets terugzegt je dat steeds minder gaat boeien, naarmate je meer oefent.

Door het oefenen ben je er namelijk al achtergekomen dat het niet aan jou ligt wanneer een vrouw niet of nauwelijks reageert. Maar dat die vrouw die jou geen gedag zegt waarschijnlijk gewoon een pesthumeur heeft. Iets dat iedereen wel eens kan gebeuren.

Vertrouwen in jezelf krijgen door gesprekken met vrouwen

De volgende stap in meer vertrouwen krijgen in het omgaan met vrouwen is simpelweg korte gesprekjes aangaan met vrouwen.

Ga bijvoorbeeld een kort gesprek aan met die vriendelijke vrouw achter de counter bij de bakker. Vraag eens, als je een brood bestelt, wat ze je aanraadt om absoluut eens te proberen. Vraag vervolgens wat dat brood zo bijzonder maakt. Je zult zien dat zij het ook prettig vindt wanneer iemand interesse toont in haar en de producten die ze verkoopt.

Dit soort korte gesprekjes kun je overal en altijd voeren met vrouwen die, zoals we het voor het gemak maar even noemen, betaald worden om vriendelijk te zijn. Natuurlijk, in het begin zal het niet zo makkelijk zijn en het zal misschien soms best een beetje ongemakkelijk voelen. Maar, hoe meer van dit soort gesprekjes je voert, hoe makkelijker het zal gaan en hoe leuker je het gaat vinden.

Ook hier geldt, dat soms een gesprekje niet wil vlotten omdat ze op dat moment gewoon niet zoveel zin heeft om te praten. En opnieuw zul je bij jezelf merken dat het je steeds minder gaat boeien of ze vriendelijk tegen je is of niet.

Gewoon omdat je er steeds meer van overtuigd raakt dat het niet aan jou lag en daarom gewoon vriendelijk en ontspannen blijft. Iets dat er een volgende keer zomaar voor kan zorgen dat zij jou aanspreekt, omdat ze je toch wel een verrekt leuke vent vindt.

Waarom zelfvertrouwen noodzakelijk is

Hoe meer zelfvertrouwen je hebt en hoe beter het omgaan met vrouwen je afgaat, hoe aantrekkelijker je gevonden wordt door vrouwen. Uiteindelijk moet je bereiken dat je jezelf niet langer afvraagt of zij jou wel leuk vindt, maar dat de vraag wordt of zij wel leuk genoeg is om meer tijd aan te besteden.

Telkens wanneer je een vrouw aanspreekt ga je haar beoordelen en bekijk je of ze net zo leuk is als dat ze eruit ziet. Jij spreekt ze aan, dus jij kiest. Jij kiest de vrouw uit waar je meer tijd mee wilt doorbrengen.

Vrouwen reageren voornamelijk op hun gevoel. Ze voelen dan ook vrijwel direct of jij wel of niet over zelfvertrouwen beschikt. Mede daarom is goed oogcontact vanaf het allereerste begin ook zo belangrijk.

Als jij in staat bent vrouwen te laten voelen dat het jou niet zoveel boeit of ze je wel of niet leuk vindt, dan zal ze juist vaak jou ervan gaan proberen te overtuigen dat zij echt leuk en de moeite waard is.

Want als het je niet boeit wat zij van je vindt, kan het bijna niet anders dan dat meer vrouwen in je geïnteresseerd zijn. Althans, voor het gevoel van een vrouw. En dan wil zij heel graag degene zijn die jij gaat kiezen.

Deze gedachtengang en dit gevoel zal er mede voor zorgen dat ze zich tot je aangetrokken gaat voelen en meer van je wil weten. De kans daarop neemt zienderogen toe wanneer je meer zelfvertrouwen uitstraalt dan de meeste mannen die ze ontmoet.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren