Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe een gesprek voeren met een vrouw je aantrekkingskracht vergroot of juist verkleint

Als je een vrouw leuk vindt, dan zul je als man iets moeten ondernemen. Waarbij het voor de hand ligt dat het eerste wat je gaat doen is: een gesprek voeren met deze vrouw.

Maar daarmee doemt voor menig man al direct het eerste probleem op. Want wat ga je zeggen tegen een vrouw die je leuk vindt? Tenslotte is het de bedoeling dat je direct indruk maakt op een vrouw, toch?

Waar het dikwijls misgaat tijdens gesprekken met vrouwen

Wij mannen neigen ernaar te meten met twee maten wanneer we gesprekken voeren met anderen.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld uitstekend in staat zijn een interessant gesprek te voeren met mensen, ook al hebben we ze nooit eerder ontmoet. Maar zodra we eenzelfde gesprek moeten voeren met een vrouw die we leuk en aantrekkelijk vinden, dan gebeurt er meer dan eens iets raar met ons.

Ineens willen we dan namelijk indruk maken en aardig gevonden worden. En daar doen we dan ook ontzettend ons best voor. Bijvoorbeeld door het roerend eens te gaan zitten zijn met alles wat ze zegt.

Terwijl als we hetzelfde gesprek zouden hebben gehad met een vriend we het hoogstwaarschijnlijk roerend oneens met hem zouden zijn geweest.

Iets wat zomaar had kunnen leiden tot een interessante discussie, waardoor je elkaar nog weer beter zou hebben leren kennen, en waardoor de band tussen jullie zich alleen maar verder verdiept zou hebben.

Kan jij je een situatie herinneren met vrienden waarin je deed alsof je het eens met hem was, terwijl je dat totaal niet was? Omdat je er simpelweg alles aan wilde doen om aardig gevonden te blijven worden door hem?

Hoogstwaarschijnlijk niet. Maar wist je dat je wellicht onbedoeld dit wel aan het doen bent bij die vrouw die je zo ongelofelijk leuk vindt?

En als we de kans krijgen, dan proberen we bovendien om een zo goed mogelijke indruk achter te laten. En wel door deze leuke, aantrekkelijke vrouw tot in detail te vertellen wat we allemaal gepresteerd hebben, gedaan hebben, in onze mars hebben en wat we inmiddels allemaal al bezitten.

Maar waarom doen wij dit eigenlijk? Waarom trappen we te vaak in diezelfde vervelende valkuil? Want een valkuil dat is het zeker. Omdat we er door deze manier van gesprekken voeren met vrouwen alleen maar voor zorgen dat we die leuke aantrekkelijke vrouwen tot in den treuren zitten te vervelen. Waardoor ze zich alles behalve tot ons aangetrokken voelen.

Echter, als we deze akelige valkuil willen vermijden, dan zullen we scherp moeten blijven bij elk gesprek dat we voeren met vrouwen.

Want onszelf willen bewijzen tegenover vrouwen dat zit nu eenmaal ingebakken in onze mannelijke natuur. Mannen houden van competitie, willen de beste zijn, willen gewaardeerd worden voor wat ze doen en voor wie ze zijn. En ze willen in het bijzonder gewaardeerd worden door hun vaders en de vrouw in hun leven.

Dus wanneer we ook maar enigszins denken dat we de vrouw van ons leven aan het ontmoeten zijn, dan neigen we er bijna automatisch naar, direct in de 'op zoek naar waardering' modus te schieten.

Hoe je een leuk gesprek voert dat jouw aantrekkingskracht direct vergroot

4 zekerheden heb je alvast wanneer je met een vrouw die je leuk vindt in gesprek wilt gaan:

  1. Je hebt echt maar een kans om een eerste indruk te maken op een vrouw.
  2. Het gesprek dat je gaat voeren zal je aantrekkingskracht op haar vergroten, of verkleinen als je de mist in gaat.
  3. Een vrouw zal je zwaarder beoordelen op hoe je iets zegt dan op wat je zegt.
  4. Te snel te serieus worden zorgt bij menige vrouw al snel voor twijfel.

Als man kan het je zomaar overkomen dat je al afgedaan hebt voor een vrouw, voordat je ook maar één woord gezegd hebt.

Maar andersom kan ook. Dat ze je er in eerste instantie niet heel aantrekkelijk uit vindt zien, maar zich wel degelijk tot je aangetrokken gaat voelen zodra ze met je in gesprek raakt.

Wat bovendien zeker ook kan gebeuren is: dat ze je heel aantrekkelijk vindt om te zien, maar dat de aantrekkingskracht die ze voelt op slag verdwijnt zodra ze met je in gesprek raakt.

Met andere woorden: dat eerste gesprek voeren met een vrouw is uitermate belangrijk, en moet dan ook absoluut goed gaan. Omdat of ze je aantrekkelijk gaat (blijven) vinden valt of staat met dit ene gesprek.

Dat dit eerste gesprek met een vrouw belangrijk is, dat had je hoogstwaarschijnlijk zelf ook al wel bedacht. Anders had je het tenslotte niet zo moeilijk gevonden om een eerste gesprek met een vrouw te beginnen.

Maar wist jij dat dit eerste gesprek voeren met een vrouw zo moeilijk is als dat je het jezelf maakt?

We bemoeilijken zo'n eerste gesprek namelijk meer dan eens meteen al door te lang te wachten. Want door dat wachten gaan we een vrouw vaak alleen maar nog leuker vinden. En hoe leuker we een vrouw gaan vinden, hoe zekerder we willen zijn dat we het niet verpesten, hoe onzekerder dit ons maakt en hoe groter daarmee dus de kans dat we het juist wel verpesten.

De eerste manier om een eerste gesprek met een vrouw makkelijker te maken is dan ook: direct met haar gaan praten zodra je alleen al het gevoel hebt dat je haar wel eens heel leuk zou kunnen gaan vinden.

Daarmee wordt het namelijk een stuk makkelijker om dat eerste gesprek met die vrouw niet te veel te laten verschillen van een gesprek dat je met willekeurig ieder ander voert.

Maar zo maak je toch helemaal geen indruk op een vrouw?

Dat klopt helemaal. En dat is ook precies de bedoeling.

Want hele volksstammen proberen indruk te maken op leuke vrouwen. Waardoor je direct positief opvalt bij een vrouw wanneer je juist geen indruk probeert te maken. En haar in plaats daarvan behandelt, zoals je ieder ander zou behandelen die je beter zou willen leren kennen.

Iemand beter leren kennen gaat het makkelijkst wanneer je oprechte interesse toont in wat diegene bezighoudt en in wat diegene je vertelt. Ieder mens houdt namelijk van het krijgen van aandacht en van mensen die interesse in hen tonen.

Praten met een vrouw gaat dan ook het makkelijkst wanneer je oprechte interesse toont in haar. Interesse toon je door:

  1. Vragen te stellen over hetgeen zij je vertelt
  2. Statements te maken
  3. Jouw ervaringen die jij hebt op dat gebied met haar te delen.

En als je dat maar consequent volhoudt, dan is het ook helemaal niet zo moeilijk om een gesprek gaande te houden met een vrouw.

Mannen vinden zichzelf nogal eens geen praters. Maar dat hoeft in een gesprek met een vrouw helemaal niet zo'n probleem te zijn. Over het algemeen praten vrouwen graag en veel en zijn ze er ook vele malen beter in dan wij mannen.

Doe met dit gegeven vooral je voordeel. En luister en toon oprechte interesse.

Deze manier van een gesprek voeren met een vrouw maakt jou vaak al snel een aantrekkelijke charmante man voor een vrouw, die bovendien ook nog eens bewijst dat hij kan luisteren.

Vooral wanneer je een vrouw laat zien en beleven dat je iets doet met wat ze je vertelt.

Stel voor dat ze je ergens tijdens jullie eerste ontmoeting vertelt dat ze heel graag eens mee zou gaan achterop een motorfiets. Dat heeft ze nog nooit gedaan en het lijkt haar hartstikke leuk en spannend.

Wanneer jij haar dan vervolgens voor een date op komt halen op een motor en tevens een passende helm voor haar geregeld hebt, zodat ze direct bij je achterop kan springen, dan kan zo'n date eigenlijk al bijna niet meer stuk.

Want je toont haar daarmee dat je echt in haar geïnteresseerd bent en moeite hebt gedaan om iets te regelen speciaal voor haar. Hiermee laat je een vrouw voelen dat ze bijzonder voor je is. Hierdoor zal ze zich alleen maar sneller bij je op haar gemak gaan voelen, wat haar versieren zonder meer zal vergemakkelijken.

Maar moet je dan helemaal niet over jezelf vertellen?

Iets over jezelf vertellen doe je hoofdzakelijk wanneer een vrouw ernaar vraagt. Waarbij je probeert alleen eerlijk antwoord te geven op precies hetgeen waar zij naar vraagt. Niet minder, maar vooral niet meer.

Vrouwen houden er namelijk van om zelf dingen over een man uit te vogelen. En hoe meer je haar daartoe in de gelegenheid stelt, hoe meer ze in haar hoofd met jou bezig zal zijn. En hoe meer ze in haar hoofd met je bezig is, hoe aantrekkelijker ze je zal gaan vinden.

Daarnaast is het heel belangrijk, met name in het eerste gesprek met een vrouw, dat een gesprek niet te serieus wordt. Houd het luchtig en positief, en probeer vooral veel lol te hebben samen.

Want ook dat is enorm belangrijk voor een vrouw: humor, een man die haar aan het lachen maakt en met wie ze samen onbedaarlijk lol kan hebben.

Op deze wijze voer je een gesprek met een vrouw dat door een vrouw als mannelijk beschouwd wordt, en wat je daardoor helemaal vanzelf aantrekkelijk maakt voor een vrouw.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren