Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Een fijne relatie met een vrouw begint met een uitstekende relatie met jezelf

Wat heeft de relatie met jezelf nu te maken met een relatie met een vrouw? Veel. Want wanneer je goed met jezelf door één deur kunt en eigenlijk best happy bent met jezelf, dan straal je dat ook uit. En daarmee trek je mensen aan. En dus vrouwen.

Mensen trekken toe naar positieve dingen en blijven het liefst zo ver mogelijk weg van negatieve dingen. En dus ook van mensen die uitstralen dat ze niet zo positief over zichzelf denken.

De relatie met jezelf is de enige die je altijd zult hebben

Wanneer jij nu niet zo heel positief over jezelf denkt en bijvoorbeeld vindt dat jij niet goed genoeg bent, dan straal jij dat helaas ook naar wereld om je heen uit. Door middel van je houding, uitstraling en gedrag. En als jij al van jezelf vindt dat je niet goed genoeg bent, hoe moeten anderen dat dan wel gaan vinden?

Zeker vrouwen beschikken over een soort van ingebouwde radar die dat gelijk oppikt. Vaak nog voordat jij ook maar bedacht hebt dat het wellicht wel leuk zou zijn deze vrouw te leren kennen.

We zouden dan ook gerust kunnen stellen dat: Zolang jij niet lekker in je vel zit, dan maak je eigenlijk geen schijn van kans bij vrouwen. Althans niet bij de vrouwen waar je een echt fijne relatie mee op zou kunnen bouwen.

Als het je maar niet lukt om een relatie met een vrouw te krijgen, dan zou je er heel verstandig aan doen toch eens serieus naar jezelf te kijken en jezelf vragen te stellen als:

  • Ben ik eigenlijk wel aan het doen wat ik echt wil?
  • Doe ik wat ik doe echt voor mezelf, of toch meer om mijn omgeving trots op me te kunnen laten zijn?
  • Wat wil ik met mijn leven en wat wil ik echt graag bereiken?
  • En werk ik er wel serieus aan om te bereiken wat ik wil of klooi ik maar wat aan en stel ik mezelf vooral teleur?
  • Wat houdt me eigenlijk echt tegen, waardoor ik niet doe wat ik moet doen en het liefste zou doen?

De enige met wie je je hele leven, wellicht tegen wil en dank soms, een relatie hebt, is met jezelf. En je kan je hoogstwaarschijnlijk wel indenken dat het leven geen pretje is wanneer je niet zo'n beste relatie hebt met jezelf.

Doen wat je jezelf beloofd, is de bron van vertrouwen en geluk

Wij mensen zijn doorgaans eigenlijk ongelofelijk lui en gemakzuchtig. Dat is onder andere de reden waarom een afstandsbediening, een afwasmachine en een magnetron tegenwoordig in bijna geen enkel huishouden meer ontbreekt.

Dit betekent ondermeer ook dat wanneer iets lastig wordt en we ons serieus in moeten spannen om iets voor elkaar te krijgen, we eerst gaan bedenken welke mogelijkheden er zijn om er onderuit te komen.

Goede voorbeelden hiervan zijn: Gezond eten en voldoende bewegen. Hoe vaak bereid jij je eigen gezonde maaltijd met verse groenten? En hoe vaak ga jij in de week sporten?

Velen van ons zijn serieus van plan om het te gaan doen. Het komt er alleen niet van. Vervolgens kunnen we ontelbare smoezen verzinnen waarom het nu nog even niet uitkomt. Op zich is dat niet eens zo heel erg. Zolang het maar niet aan je gaat knagen en jij jezelf teleurstelt omdat je iets niet doet.

Want dat is het punt waarop je negatief over jezelf gaat denken. En hoe negatiever je over jezelf gaat denken, hoe sneller je ook tegen jezelf zal zeggen 'Laat maar, ik ben het toch niet waard' of iets van die strekking.

Gelukkiger worden met jezelf, de relatie met jezelf verbeteren en meer vertrouwen in jezelf creëren begint dan ook met te doen wat je vindt en voelt dat je moet doen. Zelfs wanneer je er als een berg tegenop ziet. En eigenlijk juist wanneer je er als een berg tegenop ziet.

Want juist door iets voor elkaar te boksen waar je als een berg tegenop ziet, zal het vertrouwen in jezelf alleen maar meer doen laten toenemen en zal je alleen maar gelukkiger maken met jezelf.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren