Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Sociaal vaardig zijn met vrouwen

Sociaal vaardig ben je wanneer je in iedere situatie die erom vraagt, in staat bent in contact te treden met andere mensen. En met jouw sociale vaardigheden is niets mis wanneer vrouwen ook zeker interesse in jou tonen wanneer je met ze in gesprek bent.

Wij mensen zijn in staat om relatief simpele dingen zoals praten met andere mensen, nodeloos ingewikkeld te maken. Uiteraard, we komen allemaal wel mensen tegen waarvan we vinden dat zij veel sociaal vaardiger zijn dan wij. Maar zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat deze personen vaardiger zijn, gewoon omdat zij het vaker doen?

Vaardigheden leer je door vooral te doen

Sociaal vaardiger word je door vooral veel en vaak gesprekken aan te gaan met mensen. Waarbij het niet uitmaakt wie het is en waar het is. Als er zich een situatie voordoet waarin je even een praatje kunt maken met iemand, maak dan van die gelegenheid gebruik en maak dat praatje.

Zeg ook gewoon altijd vriendelijk 'Hallo' of Goeiedag' als je mensen waar dan ook tegenkomt en ze kijken je aan. Aankijken is namelijk altijd het eerste initiatief tot contact maken met een ander mens. Wanneer de ander terugkijkt dan betekent dat, dat diegene openstaat voor verdere communicatie.

Uiteraard heeft de een zogezegd een veel vlottere babbel dan de ander. Maar dat wil niet direct zeggen dat degene met de vlotste babbel ook de meest interessante persoon is. En zeker wanneer je als man zijnde met vrouwen in contact wilt komen, dan is een vlotte babbel niet de enige vaardigheid die telt.

Vrouwen zijn over het algemeen communicatief en sociaal veel vaardiger dan mannen. Daar kunnen we weinig aan veranderen. Dat zit nu eenmaal in onze menselijke natuur ingebakken.

Het heeft dan ook niet zoveel zin om te proberen minstens net zo sociaal vaardig te worden als vrouwen. Want daarmee meet je jezelf een vrouwelijke eigenschap aan. En daarmee word je direct weer een beetje minder man.

Gedraag je vooral als man

Maak dan ook vooral gebruik van je eigen sterke mannelijke eigenschappen. Als jij bijvoorbeeld niet zo'n prater bent, durf dan ook vooral lekker je mond te houden en richt jezelf dan vooral op het stellen van leuke vragen en interessante vragen en het tonen van oprechte interesse in de ander.

Vrouwen zijn dol op aandacht en oprechte interesse van een man in hun persoontje. Iets dat ertoe leidt dat vrouwen je graag over zichzelf vertellen. Zozeer zelfs dat een vrouw na een gesprek met jou zich weleens af zou kunnen vragen wat ze nu eigenlijk van jou weet.

En dat is absoluut geen slecht ding. Want wanneer jij ervoor weet te zorgen dat een vrouw in gedachten met jou bezig is, word je alleen maar aantrekkelijker voor die vrouw en wil ze alleen nog maar meer van je weten. Dus op een uitnodiging voor een date zal ze dan zeker ingaan.

Daarnaast voelen vrouwen zich vooral aangetrokken tot mannen die hun mening niet onder stoelen of banken schuiven. Deel dan ook altijd jouw mening, ook al weet je dat jouw mening niet met de hare overeenkomt.

Aantrekkelijke mannen verontschuldigen zich nergens voor. Hetgeen bijvoorbeeld betekent, dat jij je niet bij een vrouw verontschuldigt, omdat je een andere mening hebt dan zij.

Doe je dat wel, dan komt dat op een vrouw over als zoeken naar goedkeuring van haar. Hetgeen door vrouwen beschouwd wordt als een gebrek aan zelfvertrouwen en mannelijkheid. Iets waarmee je door een vrouw nog steeds gezien kan worden als een aardige man en een lieve man, maar zeker niet als een aantrekkelijke man.

Samengevat zouden we kunnen stellen dat sociaal vaardig zijn met vrouwen betekent dat jij in staat bent een gesprek aan te gaan met vrouwen, waarbij jij weet uit te stralen dat jij een man bent die zij kan vertrouwen omdat jij vooral een rotsvast vertrouwen hebt in jezelf.

Jou vertrouwen, zich veilig voelen bij jou en zich beschermt voelen door jou is voor een vrouw het allerbelangrijkste. Wanneer ze dat om te beginnen niet voelt, zal ze zich ook niet tot je aangetrokken gaan voelen en zal ze tevens niet samen met je willen zijn.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren