Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Wat elke man moet weten over vrouwen aanspreken en praatjes maken

"Ik vond hem echt een leuke man, totdat hij zijn mond open deed." Het is een zin uit een gesprek tussen twee vriendinnen. Vlak nadat een man een poging had gedaan een praatje met een van hen te maken. Een zin waar de teleurstelling overigens vanaf droop.

Een leerzaam tafereeltje. Leerzaam omdat duidelijk zichtbaar was dat zij hem serieus leuk vond, om te zien althans, toen hij op haar af kwam stappen.

Wat hij vervolgens zei, beviel de dame in kwestie beduidend minder. Het is dus echt waar. Je kan als man wel degelijk je kansen bij een vrouw al verknalt hebben op het moment dat je haar aanspreekt.

Wat werkelijk telt wanneer je een vrouw benadert en aanspreekt

Natuurlijk stelt het ook een vrouw teleur wanneer een man bij nader inzien toch niet zo leuk is als dat hij eruit ziet.

Want uiteraard wil iedere vrouw een leuke man ontmoeten. En het geeft iedere vrouw een goed gevoel over zichzelf wanneer een leuke man alleen maar aandacht voor haar lijkt te gaan hebben.

Maar je ziet: ook een leuk uitziende man kan zomaar ineens veel minder leuk worden door hetgeen waarmee hij haar probeert aan te spreken.

Wat hij zegt hoeft overigens niet eens iets bots, hufterigs of seksistisch te zijn. Een uitgekauwde en slecht gebrachte openingszin, of een soort compliment dat ze al veel vaker heeft gehad, is al voldoende om direct minder leuk gevonden te worden door een vrouw.

Een vrouw voelt zich namelijk vooral aantrokken tot wat een man uitstraalt. En als je een uitgekauwde openingszin gebruikt, of haar een compliment geeft wat je duizenden andere vrouwen ook zou kunnen geven, dan straal je vooral uit dat je geen enkel risico durft te nemen. Kortom je bent daarmee aan het uitstralen dat je een watje bent, een mietje.

En zo kan het dus zijn dat vrouwen je een waanzinnig leuke man vinden om te zien, maar je desondanks niet aantrekkelijk vinden zodra ze met je in gesprek gaan.

Een positieve bijkomstigheid is overigens wel dat het ook andersom kan zijn. Dat vrouwen je niet heel knap vinden om te zien, maar je wel verdomd aantrekkelijk gaan vinden door wat je uitstraalt zodra ze met je in gesprek raken.

Dit kun je heel eenvoudig bereiken door een vrouw op een minder gebruikelijke wijze aan te spreken. Bijvoorbeeld door haar een mening te vragen over de situatie waarin jullie je beiden op dat moment bevinden, en daar vervolgens een gesprek met haar over te beginnen.

Een dergelijk simpel iets zorgt er direct voor dat jij je onderscheidt van de gemiddelde man, die probeert met haar in gesprek te komen omdat hij haar leuk vindt.

Daarmee wek je nieuwsgierigheid op in een vrouw. Nieuwsgierig zijn naar een man leidt veelal tot zich aangetrokken voelen tot een man.

Zeker wanneer een man haar met zijn uitstraling en houding duidelijk maakt dat hij haar leuk vindt, maar haar niet nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat een vrouw zich vrijwel meteen op haar gemak voelt bij deze man, en zich veilig voelt in zijn nabijheid.

Dat een vrouw zich veilig voelt bij jou is enorm belangrijk. Want als een vrouw zich niet veilig voelt bij je, dan zal ze niet alleen willen zijn met je. En dus ook niet met je willen daten.

Dit is dan ook een dingetje dat je altijd heel goed in je achterhoofd moet houden als je vrouwen gaat ontmoeten en een praatje met ze gaat maken.

Hoe je een vrouw een rotsvast gevoel van veiligheid en vertrouwen blijft geven

Een vrouw voelt zich kortom al snel veilig bij je wanneer jij haar als het ware behandelt zoals je ieder ander mens in jouw omgeving zou behandelen.

Dit is heel belangrijk om te onthouden. Menig man neigt er namelijk juist naar om een vrouw, vanaf het moment dat hij haar ontmoet, te behandelen op een manier die haar het gevoel geeft alsof zij mogelijk de laatste vrouw op aarde is die hem leuk gaat vinden.

Dit gevoel geef je een vrouw onder andere wanneer jij bereid bent al vol te gaan voor een vrouw die je hooguit enkele malen gezien hebt, en niet veel vaker dan dat hebt gesproken.

Eigenlijk kun je een vrouw dan alleen nog maar leuk vinden om hoe ze eruit ziet, en nog niet echt om wie ze is als persoon.

Want wees eens eerlijk. Hoe goed ken je een vrouw die je nog maar enkele keren ontmoet hebt nou werkelijk?

Op een vrouw komt dit doorgaans heel vreemd over. En zorgt er dan ook meer dan eens voor dat een vrouw al heel snel twijfelt aan de bedoelingen van een man. En dat hij waarschijnlijk slechts valt op haar uiterlijk, en niet op wie ze werkelijk is.

Voor haar gevoel zal jij dan ook een man zijn die hoogst waarschijnlijk slechts geïnteresseerd is in haar lichaam.

Je kunt je voorstellen dat een vrouw een dergelijk gevoel geven er niet toe bijdraagt dat deze vrouw zich veilig gaat voelen bij je en je vertrouwt.

Dat moet dus anders. En dat dit niet moeilijk is, heb je reeds kunnen lezen.

Een vrouw zal zich zoals gezegd al heel snel veilig bij je voelen wanneer je haar direct het gevoel weet te geven dat je haar heel graag wilt, maar dat je haar niet nodig hebt.

Met andere woorden: jij wilt heel graag tijd met haar doorbrengen en haar graag leren kennen, maar jij zal je er niet minder om gaan voelen wanneer zij daar niet in geïnteresseerd blijkt te zijn.

Verder is het uiteraard van groot belang dat jij je in haar bijzijn constant als man gedraagt. Je als man gedragen komt in essentie neer op:

 • De leiding nemen.
 • Je verantwoordelijkheid nemen.
 • Risico nemen.
 • Durven gaan voor wat je wilt.
 • Geen geheim maken van je wensen en verlangens.
 • Om jezelf kunnen lachen en jezelf en het leven niet te serieus nemend.

Deze punten uit je aan een vrouw door middel van je uitstraling, je houding, de manier waarop je dingen zegt en de manier waarop je met een vrouw omgaat.

Uiteraard zul je wel eerst voor jezelf de mogelijkheid moeten creëren om dat te uiten.

Ofwel, je moet ervoor zorgen dat je tijd kunt gaan doorbrengen met deze vrouw. Iets wat je uiteraard alleen zal gaan lukken wanneer je interesse in jou hebt weten te wekken.

Ook dat hoeft niet heel moeilijk te zijn.

Er zijn namelijk slechts 3 dingen die je hoeft te onthouden om anderen in je geïnteresseerd te laten raken. Die 3 dingen zijn:

 1. Ieder mens praat graag over dingen die voor hem of haar belangrijk zijn.
 2. Ieder mens brengt het liefste tijd door en is het meest geïnteresseerd in iemand die oprecht interesse in hem of haar toont.
 3. Ieder mens voelt zich het sterkst aangetrokken tot mensen met een positieve uitstraling, en mensen die energie en levenslust uitstralen.

En ook een vrouw is in dat opzicht maar gewoon een mens.

Dit maakt dat het zelfs bij de aller-leukste vrouw ter wereld volstrekt onnodig is om halsbrekende toeren uit te halen in een poging om indruk te maken.

Sterker nog: proberen indruk te maken zal je kansen bij deze aller-leukste vrouw waarschijnlijk alleen maar laten slinken. Omdat je jezelf daarmee al snel weer in het gebied begeeft waarin je een vrouw het gevoel zou kunnen geven dat zij bijzonder voor je is.

Nu zul je misschien zeggen: "Ja maar dat is ze ook. Ze is de aller-leukste vrouw die ik ooit ontmoet heb."

Ik begrijp je als je dat zegt. Maar dat komt omdat ook ik een man ben.

In de belevingswereld van een vrouw is het echter onmogelijk om in alle stelligheid te kunnen zeggen dat je iemand waanzinnig leuk vindt, zonder deze persoon eerst echt te leren kennen.

Om deze reden is het dan ook raadzaam om over dit gegeven niet na te gaan denken, maar het gewoon als waarheid te accepteren en er in je voordeel naar te handelen.

Er in je voordeel naar handelen betekent in dit geval niets anders dan:

 • Op een manier met haar omgaan, zoals je met ieder ander in je omgeving omgaat.
 • Haar niet met woorden te zeggen dat je haar leuk vindt, maar haar in plaats daarvan met daden te vertellen dat je haar leuk vindt.
 • Haar in de gelegenheid te stellen om jou beter te leren kennen door haar uit te nodigen om tijd samen met jou door te brengen.

Dit is voldoende om een vrouw het gevoel te geven dat jij haar leuk vindt, dat je geïnteresseerd in haar bent, en dat je haar graag beter zou willen leren kennen.

Hierbij is het voor jou voldoende om te weten dat wanneer een vrouw ingaat op jouw uitnodiging om samen tijd door te brengen, zij jou minimaal leuk genoeg vindt om te leren kennen.

Over aanspreken en praatjes maken

De wetenschap dat indruk proberen te maken op een vrouw volstrekt onnodig is, en dat er eigenlijk niets bijzonders voor nodig is om een leuke vrouw aan te kunnen spreken, moet het daadwerkelijk aanspreken van een vrouw er al een heel stuk makkelijker op maken voor je.

Want nogmaals: je kunt een leuke vrouw aanspreken, zoals je ieder ander persoon zou aanspreken die je nog niet kent. En ook het praatje dat je vervolgens met deze leuke vrouw maakt hoeft niet wezenlijk te verschillen van ieder ander praatje dat je met mensen maakt.

Daarbij word je zoals gezegd al snel als een leuk persoon beschouwd wanneer je oprechte interesse toont in wat iemand bezighoudt, en daarbij een positieve en energieke uitstraling hebt. Kortom een uitstraling die iemand vertelt dat jij het naar je zin hebt in jouw leven.

Het enige verschil tussen een praatje maken met een willekeurig iemand en een praatje maken met een leuke vrouw is: dat je een leuke vrouw aanspreekt met het doel om haar vaker te gaan zien en haar beter te leren kennen.

Het initiatief daartoe zal, zeker in het begin, voornamelijk van jou moeten komen. Dat maakt het een slim idee om in een gesprek met haar zo snel mogelijk uit te vissen wat ze leuk vindt, en wat jullie met elkaar gemeen hebben. Want zodra je dat weet, maak je het voor jezelf ineens een heel stuk makkelijker om iets leuks te verzinnen om samen te gaan doen tijdens een date.

Oprechte interesse tonen in haar als persoon helpt om er snel achter te komen wat zij leuk vindt, wat jullie beiden interesseert, en wat jullie gemeen hebben samen.

Oprechte interesse toon je in iemand door:

 • Vragen te stellen.
 • Jouw eigen ervaringen en meningen te delen die verband houden met het onderwerp van gesprek.
 • De onderwerpen van gesprek verband laten houden met de interesses van iemand.

Het aanspreken van mensen en een praatje maken met mensen is slechts een vaardigheid. En voor iedere vaardigheid geldt dat je er beter in wordt naarmate je het vaker doet.

Dit betekent dat als je beter wilt worden in het aanspreken van vrouwen, het praatjes maken met vrouwen en het gaan daten met vrouwen, je het dus vooral vaak zult moeten gaan doen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren