Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Waarom signalen van vrouwen herkennen belangrijk is voor mannen

Wil jij ook graag weten hoe je interesse signalen van vrouwen kunt herkennen?

Bedenk je alleen dat wij mannen sowieso niet echt heel erg goed zijn in het herkennen van signalen van vrouwen. Dus misschien moet je het gewoon niet willen weten.

Of is het toch ergens echt wel belangrijk dat je signalen van vrouwen wel weet te herkennen?

Leven in een feminiene maatschappij

Laat me je om te beginnen vertellen dat het niet jouw schuld is. Dat het niet jouw schuld is dat jij het simpelweg niet op kunt brengen om gewoon op een vrouw af te stappen die jij leuk vindt.

Dat het niet jouw schuld is, dat je niet het lef in je donder hebt om gewoon een praatje te maken met een vrouw die jou leuk lijkt. En dat je stiekem hoopt dat de signalen kunnen herkennen waaruit blijkt dat een vrouw interesse in je heeft, je genoeg vertrouwen zullen geven om haar wel aan te spreken.

Want je leeft in het op twee na meest feminiene land ter wereld. Een land waarin veel van ons bijvoorbeeld geen greintje risico meer durven nemen, en overal en bij alles op zoek zijn naar zoveel mogelijk zekerheden.

Maar heb jij je voor de grap wel eens afgevraagd hoe je opa's je oma's versierd hebben. Of dichterbij: je vader en moeder?

Nee, zij hadden geen internet waarop ze konden vinden hoe je interesse signalen van vrouwen kunt herkennen. En toch is het ze gelukt om een vrouw te versieren, een leven op te bouwen met deze vrouw en hun genen te laten voortleven. Simpelweg omdat ze durfden te gaan voor wat ze wilden. En zeker ook het risico durfden te nemen om afgewezen te worden.

Waarom zou jij dan niet kunnen wat je opa's en je vader wel konden?

Tenslotte ben jij ook een man.

Maar helaas moeten we constateren dat voor een groot aantal mannen de omstandigheden waarin ze zijn opgegroeid, op cruciale punten verschillen van de omstandigheden waarin hun vader en grootvaders opgroeiden.

Hun vader en grootvaders moesten bijvoorbeeld als jonge mannen nog hun militaire dienstplicht vervullen. En door hun vaders werd ze van jongs af aan op verschillende manieren zelfredzaamheid, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen op je eigen kunnen bijgebracht.

En precies die dingen helpen je en leren je man te worden en daadwerkelijk man te zijn in je volwassen leven.

Tegenwoordig groeien veel jongens op in eenoudergezinnen, en worden voornamelijk opgevoed door hun moeder. En dus vaak vooral veel te beschermend. Tevens word je onbewust geleerd vooral lief, aardig en meegaand tegen vrouwen te zijn, als je iets van ze gedaan wilt hebben.

Want tenslotte kreeg je dat snoepje wat je zo lekker vond alleen als je dat goede gedrag vertoonde. Hetzelfde gold voor goedkeuring krijgen van je schooljuf. En bovendien leerde zij je, dat je meisjes niet mag plagen.

Of jongens groeien op in een gezin waarin vader onder het juk van de emancipatie verworden is tot de Labrador van zijn moeder. Waardoor hij onder andere niet langer die vader voor zijn zoon is die hem mannelijke dingen bijbrengt.

Onder andere het gemis van een duidelijk mannelijk rolmodel in hun jonge jaren, en opgroeien in een sterk feminiene maatschappij dragen ertoe bij dat ze een paar essentiële tools gaan missen op het moment dat ze geïnteresseerd beginnen te raken in vrouwen.

En omdat je als man wel degelijk voelt dat je ergens iets mist en dat je ergens wat fout doet, ga je op zoek naar iets. Naar een antwoord dat bij dat gevoel past, en dat gevoel verklaren kan.

En wellicht ben je nu precies met dat gevoel dit artikel op deze website aan het lezen.

Hetzelfde geldt overigens ook voor de man die in een langdurige relatie met een vrouw, onbewust net iets te ver doorgeëmancipeerd is. En die daardoor nu het contact een beetje kwijt is met het man-zijn.

Maar wat nu? Wat kun je aan dat gemis doen?

Doen zoals het een man betaamt

Gelukkig is het geen onoplosbaar probleem. Maar wel een probleem dat even serieus je aandacht verdient. Waarbij je begint met te accepteren dat je dit probleem hebt, en de bereidheid ontwikkelt om het probleem aan te pakken en op te lossen.

Een probleem dat als opgelost kan worden beschouwd, zodra je niet langer probeert eerst signalen van vrouwen te herkennen alvorens op een vrouw af te stappen en met haar te gaan praten.

Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat je niet langer eerst die zekerheid nodig hebt van het kunnen herkennen van signalen van vrouwen, die haar interesse in jou weergeven?

Want dat soort signalen heb je echt niet nodig. Het enige signaal dat je hoeft te herkennen van een vrouw, en dient te respecteren, is het signaal dat een vrouw iets niet wil. En dat is wanneer ze haar lichaam wegdraait van jou en afstand van je neemt.

Maak je geen zorgen. Een vrouw zorgt er echt wel voor dat dit signaal je niet ontgaat.

Je mag dan ook gerust stellen dat: zolang een vrouw jou dit signaal niet geeft, ze jou stilzwijgend toestemming geeft om langzaam aan door te gaan met waar je mee bezig bent.

En met deze wetenschap moet je gewoon gaan doen en gaan ervaren tot waar je kunt gaan bij vrouwen. Wanneer je jezelf hierbij weerhoudt van graaien naar je favoriete vrouwelijke lichaamsdelen, dan zal het je nog gaan verbazen met welk gemak je krijgt van een vrouw wat je wenst. Want tenslotte houdt iedere vrouw van een man die initiatief durft te nemen.

Tenminste, zolang je rustig, relaxed en zelfverzekerd gaat voor wat je wilt, en je niet schroomt om een vrouw te laten weten wat je echt van haar wilt.

Ja, dit vraagt lef. En ja, dit vraagt van je dat je jezelf over bepaalde angsten en onzekerheden zet. En ja, dit vraagt van je dat je uit je comfort zone stapt en onontdekte gebieden in je leven gaat verkennen.

Maar je zult je absoluut geweldig voelen als je ondanks je angsten en onzekerheden toch doet wat je echt wilt. Omdat juist dit je raakt in het diepst van je man-zijn. En juist dit jou laat voelen dat je ook daadwerkelijk man bent.

En wat jij voelt, dat straal je naar je omgeving uit. Iets wat een vrouw ongetwijfeld op zal pikken. Waardoor ze je onbewust nog aantrekkelijker zal gaan vinden dan ze je al vond.

We kunnen hiermee dan ook gerust concluderen dat je jouw leven een stuk simpeler en ook een stuk leuker maakt, wanneer je jezelf simpelweg beperkt tot het herkennen en respecteren van het belangrijkste signaal dat vrouwen je kunnen geven. Namelijk: het signaal waarmee ze aangeeft dat ze iets niet wil.

De rest van de signalen van vrouwen kun je gewoon beter maar laten voor wat ze zijn, in plaats van proberen ze te herkennen.

Want als man zijnde leid je sowieso een gelukkiger leven wanneer je jezelf soms schuldig voelt over wat je gedaan hebt, maar nooit spijt hoeft te hebben van wat je niet gedaan hebt.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren