Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Wat vinden vrouwen belangrijk bij een man?

Het zal je wellicht verbazen wat vrouwen echt belangrijk vinden bij een man. Tenminste, wanneer je nu toch een beetje denkt in de richting van mooie kleding, een mooi lichaam, en een goede baan.

Vrouwen vinden het weliswaar leuk om te zien, als een man zich goed kleedt en er goed uitziet. En vinden het fijn wanneer hij wat betalen kan. Maar heel belangrijk vindt ze het niet.

Je kunt zelfs stellen dat wanneer jij, mooie kleren dragen en je best doen op een mooi lichaam voornamelijk doet om indruk te maken op vrouwen, dit je kansen juist verkleind in plaats van vergroot.

Waardoor we verkeerd zijn gaan denken

Hoe hebben we ons zo'n loer kunnen laten draaien? Hoe hebben we iets zo belangrijk kunnen maken, wat in de hele historie van de mensheid nog nooit belangrijk is geweest voor een man?

Maar eigenlijk moet je er maar gewoon gelukkig mee zijn, dat je nu zit te worstelen met de vraag: "Wat vinden vrouwen belangrijk bij een man?" Want dat betekent dat je in de kern tenminste nog 100% man bent.

Heel mannelijk is namelijk om ons bij een probleem of vraag juist terug te trekken. Zodat we de rust kunnen vinden om het probleem te overdenken en op te lossen en vragen beantwoord te krijgen.

Echter, om een probleem op te lossen of een vraag beantwoord te krijgen heb je informatie nodig. Informatie die helpt om je probleem opgelost te krijgen.

Maar omdat we onze problemen graag in ons eentje oplossen, verzuimen we nogal eens om de informatie die we tot ons nemen te verifiëren. Bijvoorbeeld door het er eens over te hebben met andere mannen.

Iets wat we met name niet doen, wanneer een probleem iets persoonlijks betreft.

Maar ook niet wanneer de informatie ons het gevoel geeft dat het zou kunnen kloppen. En precies daar gaan we de mist mee in, bij de vraag wat vrouwen belangrijk vinden bij een man.

Omdat wij mannen ons voornamelijk aantrokken voelen tot het uiterlijk van een vrouw, zijn we redelijk makkelijk te overtuigen van het feit dat het andersom ook zo is. Dat vrouwen ontzettend veel belang hechten aan ons uiterlijk.

Een gegeven waar met name het bedrijfsleven zijn voordeel mee doet. Want wanneer de producten die aan vrouwen verkocht worden, met een kleine aanpassing en een ander labeltje ook aan mannen kunnen worden verkocht, dan betekent dat helemaal serieus geld verdienen.

En wanneer de emancipatie en de vervrouwelijking van onze maatschappij ook nog eens een fijn handje meehelpt om deze boodschap aannemelijk te maken, dan worden mannen ineens wel een hele makkelijk prooi.

Dus je kunt het jezelf eigenlijk niet eens kwalijk nemen, wanneer je nu volledig de verkeerde richting op aan het denken bent.

Vrouwen vallen voor vertrouwen

Wellicht heb jij het een vrouw ook wel eens horen zeggen: "Ik wil dat een man gewoon zichzelf is."

Maar heb jij je wel eens afgevraagd waarom een vrouw dat zegt en met welke reden?

Je hoort een vrouw dit namelijk juist vaak zeggen na een mislukte date. Mislukt in die zin, dat ze tijdens de date het gevoel had dat haar date zich anders voordeed dan hij werkelijk is.

Dat anders voordoen heeft in dit geval vooral betrekking op: dat haar date, al dan niet bewust, te hard zijn best aan het doen was om leuk gevonden te worden.

En eigenlijk zou je gerust kunnen stellen dat jezelf niet zijn, ook liegen is. Weliswaar vooral liegen tegen jezelf, maar zeker ook tegen de persoon die tegenover je zit.

Dus wanneer een vrouw zegt dat ze het belangrijk vindt dat een man zichzelf is, dan zegt ze eigenlijk dat ze het belangrijk vindt dat een man niet liegt. Niet liegt tegen zichzelf, en niet tegen haar. En toch liegt menig man wat af tijdens een date.

Want je bent namelijk al aan het liegen tegen een vrouw als:

  • Je tijdens een date kleding draagt die je normaal eigenlijk niet draagt, maar draagt om een goede indruk te maken;
  • Je haar meeneemt naar een restaurant waar je anders nooit heen zal gaan, maar dat nu wel doet om indruk te maken;
  • Je tijdens een date eigenlijk probeert te verbergen dat je haar ontzettend leuk vindt;
  • Je verbergt dat je haar heel aantrekkelijk vindt en naar haar verlangt;

We zouden het zelfs nog extremer kunnen stellen. We zouden namelijk gerust kunnen stellen dat alles wat jij niet 100% voor jezelf doet, maar eigenlijk doet om aardig en leuk gevonden te worden, beschouwd kan worden als liegen tegen jezelf en liegen tegen een vrouw.

Dat betekent dat elk woord wat je zegt waar kan zijn, maar dat je in de ogen van een vrouw desondanks toch liegt.

En wanneer je, om welke reden dan ook, probeert om niet teveel te laten blijken hoe leuk je haar vindt, hoe aantrekkelijk je haar vindt en hoe erg je naar haar verlangt, verloochen je tevens jouw mannelijkheid.

En dat is op zijn minst niet zo slim. Want wat een vrouw echt belangrijk vindt bij een man, is dat hij haar tenminste het gevoel geeft dat ze hem blind kan vertrouwen. Maar hoe kan een vrouw je ooit vertrouwen, als je tegen jezelf liegt en jouw mannelijkheid verloochent?

Artikelen die je mogelijk ook interesseren