Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

5 tips die je succes met online daten direct vergroten

Menig man is bekend met lege mailboxen en weinig profielbezoek op een datingsite. Zelfs wanneer er toch voldoende tijd en energie is gestoken aan het maken van een profiel en het berichten schrijven aan vrouwen.

Voortdurende teleurstellingen en geen verbetering bespeuren bij wat men ook probeert, is voor veel mannen de reden om betrekkelijk snel het online daten op te geven. Dat is een gemiste kans. Want online daten biedt je juist die unieke kans om vrouwen te ontmoeten die je anders nooit ontmoet zou hebben.

De komende 5 tips kunnen je helpen je kans om vrouwen te ontmoeten via online daten aanzienlijk te vergroten.

1) Denk na over je nickname

Op veel datingsites word je gevaagd een gebruikersnaam, ofwel nickname, op te geven. Vaak denken we echter niet heel lang na en gebruiken we wat het eerste in ons opkomt. Want we willen door. We willen die inschrijving op een datingsite klaar hebben en beginnen met online daten.

Echter, een nickname vertelt een vrouw veel over je. Zowel positief als negatief. Dat alleen als is een goede reden om wat langer na te denken over een nickname en er één te verzinnen die goed bij je past en wat leuks over je vertelt.

2) Toon minimaal deze 3 foto's

Online daten draait voor een groot deel om foto's. Dit betekent dat wanneer je succesvol wilt internetdaten, je tenminste één goede foto op je dateprofiel moet hebben van jezelf. Maar het liefst drie.

De belangrijkste foto op je dateprofiel is een recente foto van alleen je gezicht. Waarop tevens je ogen goed zichtbaar zijn. Helemaal perfect is het wanneer je glimlacht op die foto. Want vrouwen houden nu eenmaal van ogen en de glimlach van een man. Ervoor zorgen dat die dingen dan in ieder geval voor elkaar zijn is je eerste winst.

De tweede foto die je zou moeten hebben is een foto waar je helemaal op staat. Zorg er bij een dergelijke foto wel voor dat je er kleren op aanhebt die je normaal gesproken ook draagt en die bij je passen.

Een derde foto moet een foto zijn waarop je bezig bent met een hobby of een activiteit die je graag doet. Dus heb je een passie voor iets? Laat het dan absoluut zien op een foto.

Menig vrouw houdt van een man in pak. Draag je pakken of vind je het leuk om af en toe een pak te dragen, dan kan het een goed idee zijn ook een foto op je date profiel te plaatsen van jou in pak.

3) Maak je profieltekst pakkend

Veel internetdaters vinden het schrijven van een profieltekst maar een lastig iets. Laat staan wat schrijven over zichzelf. En toch is dat op een dateprofiel precies de bedoeling. Iets schrijven over jezelf, over iets wat jou bezighoudt, over iets dat weergeeft wie jij bent.

Want alleen dat wil een vrouw van je weten. En tevens wil een vrouw graag van jou weten wat voor een vrouw jij leuk vindt en graag zou willen ontmoeten. Dit is overigens ook voor jezelf slim om te doen. Want tijd besteden aan iemand waar je uiteindelijk geen klik mee hebt is tenslotte verspilde moeite.

4) Val op met je berichten

Zodra je je profiel helemaal in orde hebt en er tevreden over bent, wordt het tijd vrouwen te gaan zoeken waar je wel kennis mee zou willen maken en ze aan te schrijven. Maar wat schrijf je nu in een eerste bericht?

De truc met het aanschrijven van vrouwen is, dat je je berichten persoonlijk maakt. Dit doe je onder andere door in je bericht duidelijk te laten blijken dat je haar profiel gelezen hebt. Daarnaast laat je in datzelfde bericht je interesse blijken door haar een leuke vraag te stellen.

En wat als ze niet zoveel geschreven heeft in haar profiel? Dan kun je dat schrijven en haar uitnodigen om elkaar onder het genot van een kop koffie te leren kennen. Omdat je ervan uitgaat dat zij net als jij makkelijker praat dan schrijft.

5) Begrijp hoe online daten echt werkt

Als je niet precies begrijpt hoe internetdaten werkt, dan zal internetdaten je nooit opleveren wat het je zou kunnen opleveren. Internetdaten bestaat namelijk uit drie delen die perfect op elkaar aan moeten sluiten en elkaar tevens moeten versterken.

Deze drie delen zijn: Je foto's, je profieltekst en je berichten. Alle drie moeten hetzelfde uitstralen en een vrouw hetzelfde vertellen. Is dit niet het geval, dan zal een vrouw je niet voldoende vertrouwen en niet voldoende in je geïnteresseerd raken om je bericht te beantwoorden.

Om deze reden kun je dan ook alleen maar succes hebben met internetdaten wanneer je alles zelf maakt en schrijft. Want zelfs al lukt het je om een vrouw op internet om de tuin te leiden met iets dat je niet zelf geschreven hebt, dan val je hoogstwaarschijnlijk alsnog door de mand zodra je een vrouw gaat ontmoeten.

Daarnaast moet je een datingsite puur zien als een ontmoetingsplek voor singles. Waarbij je zo snel mogelijk iets afspreekt om elkaar te ontmoeten, zodra je ook maar enigszins het idee hebt dat je iemand wel beter zou willen leren kennen.

Doe je dit niet, dan kunnen er door het online daten onbewust verwachtingen geschapen worden waar de ander wellicht niet aan kan voldoen.

Te lang met elkaar in contact zijn op een datingsite kost dan ook niet alleen onnodig veel tijd, maar kan tevens de bron worden van teleurstellingen. En daar ga je niet voor online daten.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren