Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

5 tips waarmee daten via internet je gaat lukken

Daten via internet. Velen proberen het, om het vaak al weer redelijk snel voor gezien te houden. De reden: te weinig reacties op het date profiel en op de berichten die verstuurd worden. En dat is jammer. Omdat je met daten via internet op een plezierige manier vrouwen kan ontmoeten op momenten dat het jou uitkomt.

En door de relatieve anonimiteit die je in eerste instantie hebt als je internetdate, spreek je via een datingsite wel vrouwen aan, die je op straat of bij de Albert Heijn waarschijnlijk niet aangesproken zou hebben.

Daten via internet zou voor menig man dan ook de ultieme manier kunnen zijn om met vrouwen in contact te komen. De volgende 5 tips gaan je helpen meer vrouwen te ontmoeten via datingsites en vaker een date te hebben.

1) Kies een goede datingsite en een datingsite die bij je past

Probeer je met daten via internet te weerhouden van gratis en makkelijk scoren. Datingsites die je aanbieden om anoniem, gratis en vooral makkelijk aan een date te komen zijn doorgaans broeinesten van misleidende activiteiten, minder goede bedoelingen en aanbiedingen voor, laten we het netjes zeggen, betaalde liefde.

Het aanbieden van daten via internet, is het aanbieden van een dienst. Een dienst waarmee jij op een veilige, leuke en betrouwbare manier via internet met vrouwen in contact kunt komen die graag willen daten.

Iets wat tevens betekent: het weren van individuen die minder goede bedoelingen hebben en die proberen de boel te bedonderen.

Je zult begrijpen dat een kwalitatief goede dienst leveren ook via het internet nooit gratis kan zijn. Vandaar dat je op een goede datingsite altijd abonnementsgeld betaalt of constant geconfronteerd wordt met reclame.

Inmiddels beschikken we in Nederland over behoorlijk wat betrouwbare datingsites die een prettige omgeving bieden om te daten via het internet. Voorbeelden van goede betrouwbare datingsites zijn:

Op de website datingwebsites.nl vind je overigens een compleet overzicht van alle mogelijke datingsites die er zijn. Waarmee je niet alleen een keuze kunt maken voor een datingsite die goed is, maar tevens een datingsite die bij jou past.

2) Internetdaten is online verkoop met jezelf als product

Daten via internet is jezelf als het ware in de etalage zetten. Met daarbij een prettige productomschrijving die ervoor zorgt dat er interesse gewekt wordt in het product dat geëtaleerd staat. En dat is dan ook precies wat jouw profielfoto's en jouw profieltekst samen moeten zien te bewerkstelligen.

Mensen neigen er namelijk naar meer te kopen op gevoel dan op verstand. Daarom is een succesvol date profiel vooral een profiel dat een vrouw het gevoel geeft dat ze een connectie heeft met je en daarom heel graag meer van jou zou willen weten. Iets dat je bereikt door in je profieltekst vooral te schrijven over wie je bent, wat je beweegt en waarom je de dingen doet die je doet.

3) Wacht niet af, maar neem het initiatief

Nog te vaak wordt er teveel afgewacht met internetdaten. We mogen dan wel in een geëmancipeerde maatschappij leven, waarin we vinden dat ook vrouwen het initiatief kunnen en mogen nemen, maar dat betekent nog lang niet dat ze het ook daadwerkelijk doen.

Want wat absoluut niet mee emancipeert is ons gevoel, onze intuïtie, ons instinct, onze primaire emoties. En precies dat is waar liefde en aantrekkingskracht zich afspeelt. En precies dat deel in ons vertelt ons nog steeds dat de man het initiatief neemt en dat de vrouw volgt.

En dus moeten wij als man zijnde ook vandaag de dag nog, niet teveel denken maar gewoon doen wanneer het vrouwen betreft. Zelf initiatief nemen brengt je de vrouw, afwachten brengt je daarentegen helemaal niets.

Dat betekent bij het daten via internet niet alleen dat je degene bent die het contact moet leggen, door het schrijven van een eerste bericht, maar tevens dat jij het initiatief neemt om elkaar persoonlijk te gaan ontmoeten en tijd met elkaar te gaan doorbrengen.

4) Schrijf alleen dingen die je ook echt durft te zeggen

Het overkomt iedereen die via internet contact heeft met anderen wel eens: dat je dingen schrijft die je persoonlijk waarschijnlijk niet snel zou hebben gezegd. En precies dat kan ervoor zorgen dat de boodschap absoluut niet bij de ander aankomt zoals jij in gedachten had.

Vraag jezelf dan ook altijd af, voordat je een bericht verstuurd: Zou ik dit ook gezegd hebben als ik haar nu persoonlijk aan zou spreken of met haar in gesprek zou zijn?

Kun je deze vraag met een volmondig 'Ja' beantwoorden, dan kun je je bericht met een gerust hart versturen. Maar moet je dezelfde vraag met 'Nee' beantwoorden, stuur het bericht dan zeer zeker niet.

Wanneer je jezelf deze vraag telkens trouw blijft stellen, dan maak je daarmee de kans een heel stuk kleiner dat je per ongeluk iets verpest dat zo mooi had kunnen zijn.

5) Vind je haar leuk? Regel direct een persoonlijke ontmoeting

Een fout die helaas nog vaak door mensen die daten via internet gemaakt wordt is, veel te lang in een mailwisseling blijven hangen voordat het tot een persoonlijke ontmoeting komt. Iets dat vaak leidt tot teleurstellingen. Omdat beiden verwachtingen hadden van de ander, die totaal niet met de werkelijkheid overeen bleken te komen.

Beschouw een datingsite dan ook niet als een soort online ontmoetingsplek waar je in je vrije tijd je single internetvrienden ontmoet voor een gezellig babbeltje. En waar met wat geluk misschien ooit nog eens een leuke date uit voort zou kunnen komen. Dat is niet alleen verspilling van tijd, maar vooral ook een mogelijke bron van grote teleurstellingen.

Zie een datingsite dan ook vooral als een mogelijkheid om vrouwen te ontmoeten. Waarbij je snel kunt bepalen welke vrouwen jij leuk genoeg vindt, om tijdens een persoonlijke ontmoeting beter te leren kennen.

Want relaties ontstaan alleen tussen mensen die met regelmaat persoonlijk ontmoeten en die samen tijd doorbrengen op een manier die ze beiden aangenaam vinden. En samen dingen doen waar ze van genieten en plezier aan beleven.

Probeer daarom vooral vlug uit te vinden, wat je gemeen hebt met de vrouwen die je online ontmoet. Want hoe meer je gemeen hebt met een vrouw, hoe makkelijker het wordt om een date te organiseren en hoe beter een date daardoor zal verlopen.

Wanneer je gaat daten via internet en deze tips in je achterhoofd houdt, dan liggen er zonder meer leuke dates met hele leuke vrouwen voor je in het verschiet.

Bonus tip!

  • Maar wil je het nu wel eens echt helemaal voor elkaar hebben?
  • En weten hoe daten via internet voor mannen echt moet?
  • Zodat je wekelijks minimaal 1 date met een vrouw kunt opschrijven in je agenda, als je dat wilt?
  • Ik vertel je er hier alles over


Artikelen die je mogelijk ook interesseren