Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Zo krijg je snel een date via internet

Een date via internet krijgen, lijkt voor velen iets dat eenvoudig te realiseren zou moeten zijn. Maar juist door ervan uit te gaan dat daten via internet eenvoudig is, leidt internetdaten meer dan eens tot teleurstellingen.

Teleurstellingen die voorkomen kunnen worden door net dat ietsje meer aandacht te geven aan een paar cruciale dingen die voor een groot deel het verschil maken tussen succesvol internetdaten en teleurstellend daten via internet.

Zie een datingsite als een middel om contacten te leggen

De eerste stap naar een date via internet is, een datingsite benaderen als een middel om contacten te leggen en niet perse om iemand te leren kennen. In de praktijk blijken er zeer veel mensen te zijn die eerst langdurig mailcontact met iemand onderhouden voordat er daadwerkelijk iets wordt afgesproken.

Deze manier van gebruiken van een datingsite is niet alleen erg tijdrovend, maar zorgt er tevens meer dan eens voor dat er een niet volledig juist beeld wordt gevormd van iemand en dat er veel te hoge verwachtingen kunnen worden geschapen. Waarbij een langdurig mailcontact soms zelfs leidt tot verliefde gevoelens voor die andere persoon, puur op basis van het beeld dat door dat mailcontact van die persoon gevormd wordt.

En dat dit meer dan eens tot hevige teleurstellingen leidt, laat zich raden. Maar het gebeurt uiteraard ook wel dat het goed afloopt wanneer beiden het juiste beeld van elkaar gevormd bleken te hebben.

Maar de meest handige manier van internetdaten is dit niet. Overigens is er niets mis met elkaar eerst een beetje leren kennen, voordat je wat met elkaar afspreekt. Want ook een date via internet met iemand waar het niet echt mee blijkt te klikken is zonde van je tijd.

Profieltekst, foto's

Opvallend is dat nog steeds veel mensen het belang niet in lijken te zien van het schrijven van een goede profieltekst en het plaatsen van de juiste foto's. Maar deze twee onderdelen zijn van wezenlijk belang wanneer je succesvol wilt daten via internet.

Een profieltekst is goed wanneer deze op een luchtige, open en vrolijke manier iets vertelt over wie jij bent. Een vrouw die jouw profieltekst leest is namelijk vooral nieuwsgierig naar wie jij bent. Wat jij bent interesseert een vrouw niet zoveel.

Een profielfoto is juist wanneer deze duidelijk je ogen toont. Vrouwen willen mannen altijd even in de ogen kunnen kijken. Ogen vertellen heel veel over iemand en dus ook of iemand plezier in zijn leven lijkt te hebben of niet.

Zorg daarom ook altijd voor een foto waar je lachend op staat. Dit laat niet alleen zien dat jij plezier in het leven hebben kan. Maar een lachend gezicht wordt doorgaans veel aantrekkelijker bevonden dan een neutraal gezicht.

Berichten en reacties

Uit het eerste bericht, ofwel het contactverzoek, dat je een vrouw schrijft, moet als eerste duidelijk blijken dat je interesse hebt in haar, dat je haar profiel hebt gelezen en dat je de moeite hebt genomen om haar een persoonlijk bericht te sturen.

Berichten als: "Hoi Mientje, leuke foto heb je op je profiel, heb je MSN?" zullen zelden tot nooit tot reacties leiden. Want precies eenzelfde bericht had je ook naar tien andere vrouwen kunnen sturen.

Een vrouw wil graag speciaal gevonden worden door een man. Dit bereik je heel eenvoudig al, door van een eerste bericht dat je haar schrijft, een bericht te maken dat alleen maar aan haar gericht kan zijn en een vraag bevat die op basis van haar profiel alleen maar aan haar gesteld zou kunnen worden.

Een vraag stellen in een bericht maakt een bericht niet alleen persoonlijker, maar laat ook zien dat je interesse hebt in die persoon. Tevens maakt een leuke vraag stellen in een bericht het voor een vrouw makkelijker om te reageren.

Een persoonlijk eerste bericht met een leuke vraag, wordt meer dan eens positief door een vrouw beantwoord. Dat jouw bericht door haar wordt beantwoord, betekent nog niet dat ze direct een date met je wil, met je wil MSN-en of met je wil cammen. Alles wat een vrouw met een reactie op jouw eerste bericht wil zeggen is: dat ze je wellicht wat beter wil leren kennen omdat je eerste bericht, je profieltekst en je foto haar aansprak.

Reageer dan ook vooral niet te blij als een vrouw reageert. Maar reageer in een reactie op haar bericht, op wat ze in haar bericht zegt en geef antwoord op eventuele vragen die ze stelt op een leuke, vrolijke en luchtige manier. Sluit het bericht vervolgens weer af met een vraag aan haar.

Op deze manier is het mogelijk snel een leuke mailwisseling op de bouwen met een vrouw, waarbij ieder de gelegenheid heeft iets van de ander te weten te komen. Een week of twee mailen met een vrouw is voldoende om te weten te komen of het een vrouw is waar je het goed mee zou kunnen vinden.

En dan wordt het ook tijd om voor te stellen elkaar te gaan ontmoeten en samen wat te gaan doen. Jij als man hoort dat te vragen en te regelen en een vrouw zegt meestal 'Ja' tegen jouw aanbod om elkaar te ontmoeten als de mailwisseling leuk is geweest en je voldoende vertrouwen hebt gewekt.

Dit is de manier om zonder tijd te verspillen een date via internet te krijgen en er een succes van te maken.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren