Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Daten via Facebook

De populariteit van social media zoals Facebook en Twitter is ongekend. De mogelijkheden om te daten via sociale media websites nemen daarmee uiteraard dan ook navenant toe.

Maar hoe pak je dat aan, daten via social media? Wanneer je via Facebook wilt gaan daten dan ligt de nadruk vooral op sociale contacten leggen en onderhouden. En via je sociale contacten zou je wel eens iemand kunnen ontmoeten die net als jij ook single is.

Een sociaal netwerk bouwen via Facebook

Zodra je een account aangemaakt hebt op Facebook kun je op zoek gaan naar vrienden, kennissen, collega's, clubgenoten, enzovoort, die ook een Facebook account hebben. Via een vriendschapsverzoek kun je ze dan vervolgens je vrienden maken op Facebook.

Maar ook iemand die je ergens ontmoet en waarmee het klikt, kun je tegenwoordig vragen of hij of zij een Facebook account heeft, zodat jullie Facebook vrienden kunnen worden en met elkaar in contact kunnen blijven.

Op Facebook zelf kun je op zoek gaan naar dingen die jou interesseren. Stel, je rijdt graag motor en je bent gek van een bepaald merk motorfiets, dan ga je op Facebook ongetwijfeld mensen en groepen vinden die dezelfde interesses hebben als jij. En door met deze mensen in gesprek te gaan over jullie gemeenschappelijke interesse aan actief deel te nemen aan discussies in diverse groepen, zul je ook weer veel mensen leren kennen en veel vriendschappen sluiten op Facebook.

Het mooie van aan je sociale netwerk werken via Facebook is, dat je met elke vriendschap die je sluit direct ook toegang krijgt tot het sociale netwerk van degene met wie je die vriendschap sluit. Het sluiten van één vriendschap, kan je dus zomaar weer tientallen andere potentiële contacten opleveren.

Daten via je sociale netwerk heeft zijn voordelen

Dus wanneer je actief bezig bent op Facebook, kan je sociale netwerk razendsnel uitbreiden. En zoals je wellicht weet ontstaan de meeste liefdesrelaties nog steeds het vaakst tussen twee mensen die elkaar hebben leren kennen via wederzijdse vrienden.

En juist van dat gegeven kun je optimaal gebruik maken wanneer je wilt daten via Facebook. Wanneer je via het sociale netwerk van één van je Facebook vrienden iemand tegenkomt die je leuk vindt, zou je je vriend kunnen vragen haar eens aan jou voor te stellen. Of je zou degene die je leuk vindt een bericht kunnen sturen met de vraag hoe zij jouw vriend heeft leren kennen en zo met haar in contact kunnen komen. En als het klikt is een voorstel om te gaan daten uiteraard snel gedaan.

Facebook biedt dus uitstekende mogelijkheden om te daten. En bij daten via Facebook zal de nadruk ook minder op het daten liggen. Dit in tegenstelling tot het daten via traditionele datingsites, waarop men zich inschrijft met doorgaans maar één doel: daten en het vinden van een vriend of vriendin.

Hierdoor ligt de nadruk meer dan eens teveel op de hoop op het vinden van een relatie, in plaats van het vrijblijvend kennis met elkaar maken, tijd met elkaar doorbrengen en maar zien waar het eindigt.

Dit is een belangrijk voordeel en kan de kans op succes juist wel eens vergroten. Want vraag maar eens rond in je familie -en vriendenkring hoe zij elkaar hebben leren kennen. Bij negen van de tien zal het geen liefde op het eerste gezicht zijn geweest, maar ontstond er vanzelf iets naarmate ze elkaar vaker zagen en spraken.

En juist dit gegeven zou je bij netwerken en daten via Facebook altijd goed in je achterhoofd moeten houden.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren