Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Een datingsite waarop je volledig gratis kunt daten, bestaat ie?

Nederlanders zijn dol op gratis, dus blijken we ook graag een datingsite gratis te willen kunnen gebruiken. Maar is volledig gratis daten nu niet een beetje teveel gevraagd?

Want datingsites gratis maken betekent voor de eigenaren van de sites geen inkomsten, maar wel uitgaven. Omdat, zelfs al betreft het een gratis datingsite, deze toch op een webserver moet komen te staan zodat wij de datingsite ook daadwerkelijk kunnen gebruiken waar hij voor bedoeld is, namelijk daten. Dus ook al hoeft de eigenaar van de site er niets aan te verdienen, het kost nog steeds geld.

Gratis door veel datingsites gebruikt als lokkertje

Gratis wordt door veel betaalde datingsites gebruikt als lokkertje om leden te krijgen. Meestal is dan het inschrijven op de datingsite gratis. Je kunt dan een profiel aanmaken, foto's van jezelf op je profiel plaatsen en een profieltekst maken.

Ook kun je de zoekfunctie van de site gebruiken om de profielen van andere leden te bekijken. Maar wanneer je iemand leuk vindt en hem of haar een berichtje wilt sturen, dan zul je eerst de portemonnee moeten trekken en betaald lid moeten worden.

Vanuit het oogpunt van de eigenaren van betaalde datingsites bezien, is dit de manier om mensen kennis te laten maken met hun datingsites en ze zo proberen te interesseren voor een betaald lidmaatschap. Net zoals dat je eerst even iets wilt vast kunnen houden en kunnen bekijken voor je het koopt.

Inschrijven op datingsites gratis maken, maar er verder geen functionaliteiten voor gratis leden aanbieden heeft als nadeel dat het een grote invloed heeft op de activiteit op de betreffende datingsite.

Want niet betalende leden die wel mail krijgen en ze wel zouden willen beantwoorden kunnen dat niet. En degene die de mail gezonden heeft, krijgt weer eens geen antwoord op zijn bericht, is zo weer een teleurstelling rijker en zal gaandeweg steeds minder gemotiveerd raken om berichten te sturen.

De datingsite voor hoogopgeleiden e-Matching.nl heeft overigens een slimme oplossing gevonden voor dit probleem. Als gratis lid van deze datingsite kun je wel de mail beantwoorden die je krijgt, maar je kunt geen contacten zelf leggen. E-Matching.nl heeft overigens veel functionaliteiten voor gratis leden in vergelijking met andere datingsites.

Zijn datingsites die gratis zijn wel leuk en betrouwbaar?

Hoe betrouwbaar een gratis datingsite is, dat is niet te meten. Maar je kunt je voorstellen dat gratis datingsites doorgaans niet de financiële middelen hebben om kennis in te huren voor het beveiligen van accounts en persoonsgegevens. En ook de controle op fake profielen en nepfoto's zal op een gratis datingsite allicht een stuk minder zijn dan op een betaalde datingsite.

Wanneer gratis datingsites gaan professionaliseren, dan zie je vaak dat ze inkomsten gaan proberen te vergaren uit reclame. Dus wanneer je de datingsite gebruikt word je regelmatig verleid om op een advertentie te klikken. Als jij je daar niet aan stoort, dan is daten via een gratis datingsite voor jou een optie.

Een goede datingsite is niet alleen veilig, maar heeft tevens veel actieve leden die veel en vaak contacten leggen met andere leden. Maar dat is toch vanzelfsprekend als je je inschrijft op een datingsite? Niet altijd. Er zijn datingsites die schermen met enorme ledenaantallen, maar waarop de activiteit bijzonder laag te noemen is.

Kijk dan ook niet alleen naar ledenaantallen als je je inschrijft op een datingsite. En geef vooral niet direct jezelf de schuld als het contacten leggen niet wil lukken. Probeer in plaats daarvan gewoon eens een andere datingsite.

Door de bank genomen is de activiteit op datingsites die gratis veel functionaliteiten aanbieden groter dan op sites die maar weinig functionaliteiten op de datingsite gratis aanbieden aan leden. Iets om even naar te kijken voordat je tijd gaat investeren in het maken van een profiel.

Daten via een gratis datingsite kan dus best een hele goed optie zijn. Maar wees gewoon extra voorzichtig met je persoonsgegevens op die gratis datingsites.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren