Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Zo vergroot je de kans op een date via internetdating

Een date hebben met iemand die je via internetdating ontmoet is allang geen bijzonderheid meer. Met andere woorden, internetdaten begint langzaam aan gemeengoed te worden. Toch vindt niet iedereen zijn weg even makkelijk in deze manier van daten. Nog steeds trekken velen naar verloop van tijd de conclusie dat het hebben van een internetdate voor hen niet is weggelegd.

De voornaamste reden dat nog steeds velen niet erg succesvol zijn in het internetdaten is, dat het lijkt alsof iemand ontmoeten via een datingsite zo makkelijk gaat. Er zijn tenslotte duizenden singles ingeschreven op dergelijke sites. En allemaal willen ze iemand ontmoeten. De teleurstelling is dan ook vaak des te groter als blijkt dat het "zelfs" via internet niet lukt om een date te krijgen.

Het online profiel krijgt te weinig aandacht

Vaak wordt er zonder lang nadenken een foto op een dating profiel geflanst en aan een stukje leuke en nieuwsgierigmakende tekst wordt vaak al helemaal geen aandacht geschonken. En dat terwijl foto en tekst twee belangrijke elementen zijn op een dating profiel, waarmee het succes met internetdaten valt of staat.

Foto's die het meest geschikt zijn voor internetdating zijn foto's van voornamelijk je gezicht. Dit, omdat vrouwen graag je ogen willen kunnen zien. Ogen vertellen een vrouw veel. Vandaar ook dat ze erg geïnteresseerd is in jouw kijkers. Completeer het geheel met een stralende glimlach en jouw foto kan voor de meeste vrouwen eigenlijk niet meer stuk.

Een vrouw gaat het vooral om jouw persoonlijkheid en jouw uitstraling. En ook op jouw profielfoto wil ze daarvan graag iets kunnen zien en ontdekken. Hetzelfde geldt uiteraard voor je profieltekst.

Wie ben jij?

Een profieltekst schrijven is lang niet zo lastig als je misschien denkt. Alles wat je hoeft te doen is iets vertellen over jezelf.
Wat houd je bezig?
Wat zijn je passies?
Waar droom je van?
Wat wil je ooit nog eens doen of bereiken in je leven?

Kortom, geef de lezer van jouw profiel iets dat wat vertelt over wie die persoon achter dat dating profiel is.

Waarom vrouwen juist zo'n profieltekst willen zien? Vrouwen voelen zich van nature aangetrokken tot mannen die een passie hebben voor iets, duidelijke doelen hebben in hun leven en ervoor durven gaan. Mannen die het vertrouwen hebben in zichzelf en het doorzettingsvermogen hebben deze doelen ook te bereiken. Wat je bent, interesseert een vrouw niet zoveel. Het gaat haar vooral om wie je bent.

Wanneer je jezelf op deze wijze presenteert en er een toefje humor en een likje zelfspot aan toevoegt, zullen veel vrouwen graag kennis met je willen maken.

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak

Veel mannen en vrouwen die elkaar ontmoeten via internetdating blijven nogal eens te lang op internet contact houden met elkaar, vooraleer ze elkaar gaan ontmoeten. Dat kost beiden niet alleen onnodig veel tijd, maar de verwachtingen kunnen ook nog eens torenhoog worden.

Verwachtingen die beiden tijdens een echte ontmoeting misschien wel niet waar kunnen maken. Want hoe je het ook wendt of keert, je gaat jezelf toch een beeld vormen van die ander. Een beeld dat wel eens niet overeen zou kunnen komen met de werkelijkheid.

De beste manier om te voorkomen dat een ontmoeting via een datingsite op een fiasco uitdraait, is ervoor te zorgen dat je elkaar zo snel mogelijk in het echt ontmoet. Het liefst eigenlijk al binnen twee weken na het eerste contact.

In die tijd heb je, als er een redelijke mailwisseling heeft plaatsgevonden, al een hele aardige indruk van elkaar. Je kunt ervan uitgaan dat wanneer een vrouw vlot reageert op jouw berichten aan haar, ze je leuk vindt en best in is voor een leuke date met jou.

Je internetdate uitnodigen voor een echte date

Je internetdate uitnodigen voor een echte date kun je op dezelfde wijze doen als waarop je steeds contact hebt gehad met elkaar. Maar stoerder is om te bellen. Dan kun je gelijk haar stem horen. Iets dat ook niet geheel onbelangrijk is.

Uiteraard heb je daar haar telefoonnummer voor nodig. Schroom echter niet haar telefoonnummer gewoon te vragen. Ze zal het je graag geven als ze je leuk vindt. En ze zal het zelfs een beetje vreemd vinden als je haar telefoonnummer niet zou vragen.

Zodra je haar telefoonnummer hebt, bel je haar op om een afspraak te maken. Zorg er echter voor dat voordat je haar belt, je al bedacht hebt wat je gaat doen samen. Een vrouw vindt het namelijk erg prettig en voelt zich veel meer ontspannen, wanneer de man de date regelt en organiseert.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren