Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

De 3 meest gemaakte fouten met online daten en hoe je ze voorkomt

Online daten biedt je zonder meer de gelegenheid om vrouwen te ontmoeten die je anders misschien nooit ontmoet zou hebben. Helaas gaat er bij het internetdaten ook nog wel eens wat onbedoeld mis. Waardoor menige kans al op niets uitgedraaid is.

En dat is vooral jammer omdat, wanneer je vooraf van deze fouten geweten had, je ze ongetwijfeld niet gemaakt had. De 3 meest gemaakte fouten zullen nu dan ook de revue passeren, met daarbij de manier waarmee je ze relatief eenvoudig kunt voorkomen.

1) Verkeerd gebruik van een datingsite

Het woord datingsite zegt het al. Het is een website waarop je andere singles kunt ontmoeten, die net als jij ook zin hebben om te daten. Dat betekent dus, dat wanneer na een ontmoeting online je deze persoon beter zou willen leren kennen, je direct een afspraak zou moeten maken om elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Helaas gaat hier al vaak wat scheef. Omdat mensen veel te lang contact houden via een datingsite, en andere vormen van communicatie via het internet, voordat er een afspraak gemaakt wordt om te gaan daten.

Wanneer je een vrouw namelijk leuk vindt en je meer in gedachten hebt dan vriendschap met deze vrouw, dan is het vooral zaak actie te ondernemen.

Initiatief nemen, actie ondernemen, risico nemen, de verantwoording op je nemen en dingen voor elkaar krijgen zijn namelijk typisch mannelijke eigenschappen waar vrouwen zich tot aangetrokken door voelen en zich veilig door voelen bij een man.

En waardoor vrouwen ook eerder 'Ja' zullen zeggen op een uitnodiging voor een date, dan 'Nee'.

Dat jij over aantrekkelijke mannelijke eigenschappen beschikt, daarvan geef je al een voorproefje op het moment dat je een vrouw spontaan om haar telefoonnummer vraagt. Om haar te kunnen bellen en wat af te spreken om samen wat te gaan doen. Ofwel om te gaan daten.

Echter, te lang afwachten en het initiatief voor een ontmoeting bij een vrouw laten, geeft een vrouw niet echt de indruk dat jij over een gezond portie aantrekkelijke mannelijkheid beschikt.

Bovendien geeft een gebrek aan initiatief een vrouw vaak het gevoel dat jij haar minder leuk vindt dan je haar wilt doen geloven met je woorden.

Iets dat er dan ook toe zou kunnen leiden, dat ze je na verloop van tijd niet meer zo de behoefte voelt om je persoonlijk te ontmoeten. Omdat wat je zegt en wat je doet en het gevoel dat je haar geeft niet met elkaar in overeenstemming zijn. En ze je daarom dan ook niet volledig vertrouwt.

Bijvoorbeeld: omdat je haar hebt geschreven dat je haar leuk vindt, maar haar vervolgens niet uitnodigt voor een date. Op zo'n moment zijn wat je zegt en wat je daar vervolgens mee doet, niet met elkaar in overeenstemming.

Een probleem dat je zogezegd redelijk simpel oplost door actie te ondernemen als je een vrouw leuk vindt en haar zo snel mogelijk uitnodigt voor een date.

2) Niet de juiste aandacht besteden aan profiel en berichten schrijven

Een veelvuldig gehoorde klacht van mannen over online dating is: dat ze zich een slag in de rondte schrijven, maar slechts zelden een reactie van vrouwen ontvangen. Dit is voor veel mannen dan ook een reden om het internetdaten veelal voorgoed vaarwel te zeggen.

Dat is jammer. Omdat geen reacties van vrouwen krijgen niet echt je deel hoeft te zijn, wanneer je de juiste aandacht besteedt aan je profiel, de foto's die op je profiel plaatst en aan de berichten die je schrijft.

De juiste aandacht besteed je aan je profiel wanneer je profieltekst, je profielfoto's en de berichten die je schrijft een consistente uitstraling hebben.

Dit betekent dat wanneer jij een foto op je profiel plaatst waarop je een daadkrachtige en energieke uitstraling hebt, maar je profiel heeft de uitstraling van iemand die de nodige onzekerheden lijkt te hebben met vrouwen, dan stalen je profieltekst en profielfoto alles behalve hetzelfde uit. Waardoor een vrouw hoogstwaarschijnlijk niet zal reageren.

Dit kun je voor zijn door in je profieltekst echt jezelf te laten zien. Bijvoorbeeld: door niet alleen te vertellen wat voor een werk je doet. Maar vooral ook waarom je juist dat werk doet en op welke manier je werk jou voldoening geeft. Want juist dan vertel je iets over wie je bent.

Delen met je profiellezers wie je bent, is wat je reacties oplevert. Want wat je bent interesseert vrouwen over het algemeen eigenlijk niet zo heel veel.

En wanneer je tevens duidelijk laat blijken wat je verwacht van jouw aanwezigheid op een datingsite en tevens wat voor een vrouwen je graag zou willen ontmoeten, dan zal dat je succes met online daten zienderogen laten toenemen.

Niet alleen doordat je reacties krijgt. Maar vooral ook omdat je juist reacties zal krijgen van vrouwen die je graag zou willen ontmoeten.

3) Teveel en te vaak contact zoeken

Als we dan eindelijk contact hebben met een leuke vrouw, dan wordt te vaak de volgende fout gemaakt: namelijk dat we ons volledig focussen op dat ene contact. En om er kosten wat het kost voor te zorgen dat dit contact in ieder geval behouden blijft.

Vaak met als gevolg dat we veel te hard van stapel lopen. En daarmee dus tevens onbewust laten blijken dat we met helemaal geen hond contact hebben op deze datingsite. En zowat met dichtgeknepen billen hopen dat het contact met haar dan ieder geval maar behouden blijft.

Het is helemaal niet gezegd dat je dit ook daadwerkelijk doet. Maar het is wel een soortgelijke indruk die je hoogstwaarschijnlijk gemaakt hebt, wanneer een vrouw ineens stopt met reageren.

Maar daar laten we het helaas dan vervolgens vaak niet bij. Want wanneer een vrouw niet snel genoeg naar ons zin reageert, dan zijn we vaak geneigd om nog maar een berichtje te sturen. En wellicht nog wel één.

Als je kansen bij een vrouw dan nog niet verkeken waren dan zijn ze dat, na het verzenden van nog wat berichten zonder eerst te wachten op antwoord, ongetwijfeld wel. Omdat dergelijk gedrag op een vrouw een niveau van wanhopigheid uitstraalt waar ze zo snel mogelijk van weg wil lopen. Wat ze vervolgens dan ook doet.

Per ongeluk een dergelijke indruk geven aan een vrouw voorkom je heel eenvoudig door goed na te denken over wat je schrijft, dit vervolgens te schrijven en te versturen. Vervolgens wacht je rustig af of een vrouw al dan niet reageert. Als een vrouw je leuk vindt, dan zal ze ongetwijfeld reageren.

Stopt ze met reageren, dan vindt ze je simpelweg niet leuk genoeg om contact mee te houden. Maar wanneer jij doelgericht schrijft en wanneer je een vrouw leuk vindt, zo snel mogelijk een afspraak met haar maakt voor een persoonlijke ontmoeting, dan is de kans klein dat je op enig moment het contact met haar verliest.

Door bedacht te zijn op deze 3 veelgemaakte fouten met online daten en serieus te proberen ze te voorkomen, is de kans zeer redelijk dat je binnenkort je eerste dates met leuke vrouwen in je agenda kunt gaan noteren.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren