Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Je eerste date met een internetdate

Een eerste date met een internetdate is net even andere koek dan een traditionele date met een vrouw die je gewoon ergens hebt ontmoet. Want met internetdating maak je doorgaans kennis met iemand via wat foto's en geschreven tekst. Je leert die persoon dan weliswaar wel kennen, maar tevens mis je veel.

Want meer dan negentig procent van de communicatie tussen mensen gaat via lichaamstaal. En van lichaamstaal is op een datingsite uiteraard weinig tot geen sprake. Behalve dan dat een foto je een bepaalde indruk van iemand kan geven. Er is dan ook een kans dat je via internetdating een indruk van iemand kan krijgen die niet helemaal overeenkomt met de werkelijkheid.

Je internetdate ontmoeten

Hetgeen zou kunnen betekenen dat je je internetdate op de datingsite waar je elkaar ontmoet hebt heel leuk en heel aantrekkelijk vind, maar dat je dat in het echt misschien helemaal niet vindt. Misschien loopt ze wel lomp. En dat terwijl jij het zeer aantrekkelijk vindt wanneer een vrouw elegant en vrouwelijk loopt.

En dat zou iets zijn wat je direct zou kunnen gaan opvallen zodra je haar ziet. En waardoor je je meteen iets minder tot haar aangetrokken zou kunnen voelen. Want wij mannen zijn van nature visuele wezens. Hetgeen betekent dat wij ons vooral aantrokken voelen tot iets wat onze ogen waarnemen.

Maar uiteraard kan het ook net andersom zijn. Want jouw internetdate kan er voor hetzelfde geld in het echt natuurlijk ook veel aantrekkelijker uitzien dan op de datingsite.

Echter, het enige dat je eigenlijk zeker weet van een internetdate is, dat ze een persoonlijkheid heeft die jou aantrekt. En dat jullie bepaalde overeenkomsten hebben die jullie hebben doen besluiten dat een ontmoeting de moeite zeker waard zal zijn.

De beste manier om een internetdate te benaderen is je voor te stellen dat een vriend, kennis of collega je al wel eens het één en het ander over deze persoon verteld heeft en jou vandaag aan haar zal voorstellen.

Wat gebeurt er wanneer je aan iemand wordt voorgesteld? Je geeft degene een hand en stelt jezelf voor. En omdat je inmiddels al wat van die persoon weet, kun je daarover uiteraard eenvoudig een leuk gesprek beginnen.

Iedere vrouw vindt het fijn als een man oprechte interesse in haar toont. Want vrouwen praten graag. En zeker over zichzelf. Op deze manier een gesprek beginnen met een internetdate is dan ook direct de aantrekkelijkste manier om een gesprek beginnen.

De echte eerste date

Wanneer je in het dagelijks leven aan iemand voorgesteld wordt en jullie vinden elkaar interessante personen en jullie ontdekken al vrij snel dat jullie een aantal dingen gemeen hebben, dan kan zo'n gesprek onder het genot van een kop koffie zomaar een uurtje duren.

En zo zou je die eerste ontmoeting met iemand die je hebt leren kennen via een datingsite ook het best kunnen benaderen. Gewoon een eerste ontmoeting waarin jullie een beetje aan elkaar 'snuffelen', elkaar een beetje aftasten en gaan bepalen of jullie elkaar leuk genoeg vinden om eens te gaan daten.

Dit hoeft niet te betekenen dat jullie een uurtje met elkaar gaan praten, vervolgens afscheid nemen en elkaar op een andere dag wederom gaan ontmoeten. Het kan, maar het hoeft niet. Je kan namelijk ook besluiten om deze ontmoeting met je internetdate naadloos over te laten lopen in een eerste date.

Het belangrijkste is dat je de ontmoeting ongedwongen laat zijn en dat de ontmoeting in zo'n atmosfeer plaatsvindt dat ieder van jullie kan opstappen zodra daar behoefte toe gevoeld wordt. Een dergelijke atmosfeer creëer je heel eenvoudig door de vrouw die je ontmoet hebt, op een datingsite, uit te nodigen om samen gezellig ergens een kop koffie te gaan drinken.

Tijdens de koffie kom je er ongetwijfeld achter of je meer tijd met je internetdate zou willen doorbrengen of niet.

Zorg er dan ook voor dat je naast de leuke plek waar je afgesproken hebt voor een kop koffie, iets leuks bedacht hebt om haar mee naartoe te nemen. En dat kan van alles zijn. Van het bezoeken van een winkel waar ze allerlei maffe dingen verkopen tot en met een potje luchthockey in een speelhal.

Hetgeen je gaat doen met je date, moet bij voorkeur iets zijn waaraan jullie samen plezier beleven, iets zijn waar jullie echt van kunnen genieten, of iets zijn wat jullie beiden interessant vinden.

Juist wanneer jullie samenzijn vooral ontspannen en leuk is, zal dat de kans zienderogen laten toenemen dat ze zich aangetrokken gaat voelen tot je. En ernaar uitkijkt je snel weer te zien.

Samenvattend kunnen we stellen dat een traditionele date en een internetdate zeker van elkaar verschillen. In die zin, dat het verstandig is met een internetdate als het ware een kleine mogelijkheid in te bouwen om eenvoudig afscheid van elkaar te kunnen nemen, wanneer het niet is wat je ervan verwacht had.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren