Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe benader je een vrouw op een datingsite?

Een datingsite zou bij uitstek dè plek moeten zijn om vrouwen te ontmoeten. Want op de datingsites die ons land rijk is, staan vele duizenden single vrouwen ingeschreven. En stuk voor stuk kijken ze uit naar een leuke date.

Echter, wanneer je vrouwen probeert te benaderen op een datingsite, maar je krijgt keer op keer geen reactie, dan begin je jezelf vroeg of laat toch af te vragen 'Hoe benader je een vrouw op een datingsite eigenlijk?'

Waarom zou je iets wat werkt anders doen op een datingsite?

Eigenlijk zit er maar heel weinig verschil tussen willekeurig iemand benaderen op straat, of in de supermarkt, en daar een gesprek mee aangaan en een vrouw benaderen op een datingsite. We neigen er om onduidelijke redenen alleen naar, het onszelf zo ongelofelijk ingewikkeld te maken.

De reden waarom is overigens niet zo heel interessant. Belangrijker is dat je ervoor waakt niet hetzelfde te doen. En dat je weet wat nog meer belangrijk is bij het internetdaten en het benaderen van vrouwen via een datingsite.

Het eerste wat een vrouw namelijk doorgaans zal doen, zodra ze een bericht van je ontvangt dat haar interesse wekt is: proberen zoveel mogelijk over je te weten te komen voordat ze jouw bericht beantwoordt.

Wat een vrouw dan vooral zal proberen te vinden zijn bewijzen dat ze je kan vertrouwen. Om die bewijzen te vinden zal ze je profiel bezoeken, je profieltekst lezen en je profielfoto's bekijken.

Wanneer jouw profielfoto's, profieltekst en het bericht dat je haar geschreven hebt hetzelfde uitstralen en tevens vertrouwen wekken, zal een vrouw doorgaans reageren op jouw bericht.

Een uitzondering hierop is: wanneer het lezen van jouw profieltekst en jouw bericht teveel tijd kost om te lezen en ze na moet denken over haar reactie op jouw bericht.

Dit betekent dat jouw profieltekst zoveel mogelijk relevante informatie moet bevatten in zo min mogelijk woorden. En dat het bericht dat je schrijft, kort maar krachtig moet zijn en iets moet bevatten waar ze eenvoudig op kan reageren. Waarbij het beantwoorden van een leuke vraag het makkelijkst is, en daarom ook het meest uitnodigend is, om op te reageren.

Een vrouw benader je dan ook met het meeste succes, wanneer je haar een bericht stuurt waarin je schrijft wat je opviel aan haar profiel, of wat jij je afvroeg na het lezen van haar profiel. Een bericht dat je vervolgens afsluit met een vraag die ze makkelijk kan beantwoorden, maar niet met een simpel 'Ja' of 'Nee'.

Want je wilt dat haar reactie en haar antwoord op jouw vraag voldoende stof bevatten om op te kunnen reageren en op door te kunnen vragen. Zodat er een soort van gesprek ontstaat door middel van het over en weer schrijven en sturen van berichten.

En dat is inderdaad vergelijkbaar met ieder ander persoonlijk contact dat je met andere mensen hebt.

Met welk doel benader je een vrouw?

Wanneer je jezelf inschrijft op een datingsite, dan is je doel uiteraard om leuke vrouwen te ontmoeten op die datingsite. Om ze vervolgens, als ze werkelijk leuk blijken te zijn, uit te nodigen voor een date.

Het doel waarmee jij vrouwen benadert op een datingsite, zou dan ook moeten zijn: om zo snel mogelijk te weten te komen wat deze leuke vrouw met jou gemeen heeft en of het zou kunnen klikken tussen jullie. Omdat anders een persoonlijke ontmoeting weinig zinvol zou zijn.

Dit zou de enige reden moeten zijn waarom jij vrouwen op een datingsite benadert. Iets anders dan dat, is eigenlijk je tijd verdoen.

Omdat je tijdens een persoonlijke ontmoeting met een vrouw in één middag meer te weten kan komen over deze vrouw dan in twee weken over en weer berichten sturen.

Bovendien kom je er pas achter of het echt gaat klikken met deze vrouw, wanneer je haar persoonlijk ontmoet, tijd met elkaar doorbrengt, haar in de ogen kunt kijken en haar lichaamstaal kunt lezen en interpreteren.

Hoe je een vrouw benadert op een datingsite, bepaalt direct wat een vrouw van jou vindt en of ze wel of niet met je wil daten. Waarbij daadwerkelijke acties zwaarder tellen dan woorden.

Dat betekent onder andere dat je zeker niet moet gaan twijfelen en wikken en wegen om een vrouw uit te nodigen voor een date. Maar in plaats daarvan een vrouw direct uitnodigen voor een date zodra je het gevoel hebt dat je haar graag in het echt zou willen ontmoeten.

Je zult dan tevens zonder meer gaan ervaren dat doeltreffendheid en tegen een vrouw uiten wat je daadwerkelijk van haar wilt, werkelijk is wat je keer op keer dates oplevert met vrouwen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren