Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe datingsites werken en hoe je betrouwbare date sites vindt

Als je nog niet zo heel goed thuis bent in het internetdaten, dan zal het enorme aanbod aan datingsites je niet echt gaan helpen om snel een geschikte en betrouwbare datingsite te vinden.

Bovendien, als er ergens geld aan te verdienen valt dan trekt dat ook mensen aan met minder goede bedoelingen. Ofwel mensen die snel veel geld willen verdienen, ten koste van anderen.

En mensen die besluiten internetdaten in te gaan zetten om nu eindelijk eens een levenspartner te vinden, zijn door hun onervarenheid met dit fenomeen een makkelijk doelwit. Omdat ze vaak nog redelijk eenvoudig te paaien met een net iets te aanlokkelijk berichtje van een net iets te aantrekkelijke jonge vrouw.

Echter, dat berichtje zou wel eens een voorbode kunnen zijn van bedrog. Van een poging je te verleiden om in te schrijven op een datingsite die niet echt is.

Niet echt omdat de dames waarmee je in contact bent niet diezelfde mooie dames zijn als die je op de foto's ziet. Want die foto's, die waren slechts bedoeld om je zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen.

Hoe betrouwbare datingsites werken

Jonge aantrekkelijke vrouwen die spontaan een leuk berichtje sturen, dat overkomt slecht een enkeling. Dat is de enkeling die zichzelf uitermate goed heeft weten te presenteren op een datingsite, en die precies dat profiel heeft weten te creëren waartoe die ene jonge aantrekkelijke vrouw zich op dat ene moment ernstig toe aangetrokken voelt.

En dat is nou precies wat ons gewone stervelingen niet zal overkomen.

Dat betekent overigens allerminst dat het je daarmee tevens nooit zal lukken om contact te leggen met aantrekkelijke vrouwen. Uiteraard lukt je dat. Alleen zul je dan vooral zelf flink aan de bak moeten, en het initiatief moeten nemen.

Daarmee hebben we direct een eerste kenmerk van een betrouwbare datingsite te pakken. Namelijk: dat internetdaten vooral iets is voor actieve mannen. Voor mannen die het niet erg vinden om de handen uit de mouwen te moeten steken en zelf het initiatief te moeten nemen om een leuke vrouw te ontmoeten.

En heel moeilijk is internetdaten niet, als je even weet hoe het precies moet

De manier waarop datingsites werken is doorgaans niet zo heel ingewikkeld. Want elke datingsite is niet meer dan een grote database, een kaartenbak, waarin de profielen van de gebruikers van de datingsite opgeslagen staan.

Aan die kaartenbak is een zoekfunctie gekoppeld. Waarmee het mogelijk is profielen uit de kaartenbak te selecteren waarin je wel eens geïnteresseerd zou kunnen zijn.

Via het aan het systeem gekoppelde berichtensysteem kun je vervolgens contact leggen met degenen die je graag zou willen leren kennen.

Meer is een datingsite technisch gezien niet. Die eenvoud maakt het makkelijk en moeilijk tegelijkertijd.

Makkelijk, omdat iedereen die zich inschrijft op een datingsite doorgaans redelijk snel doorheeft hoe je de leuke vrouwen moet vinden en hoe je ze een bericht schrijft. Maar moeilijk, omdat het vervolgens al vrij snel duidelijk wordt dat een reactie terugkrijgen van een vrouw niet vanzelfsprekend is en geregeld best behoorlijk lastig is.

Maar zoals gezegd zijn er altijd individuen die geld willen verdienen door anderen te misbruiken. In dit geval door te proberen om jou te laten geloven dat via hun site in contact komen met leuke vrouwen een makkie is.

En zo kan het je overkomen dat een prachtig mooie vrouw uit het niets spontaan interesse in jou toont, om vervolgens te proberen om jou te verleiden tot iets. Bijvoorbeeld: inschrijven op een datingsite met nog veel meer nepprofielen, zogenaamd van mooie vrouwen, om je zo in een zo kort mogelijk tijd zo veel mogelijk geld afhandig te maken.

Daarom zijn betrouwbare datingsites niet alleen goed beveiligd, maar is er tevens een team van mensen dagelijks bezig om nieuwe profielen en profielfoto's te controleren op echtheid.

Hierbij wordt tevens gekeken of degene die zich zojuist heeft ingeschreven wel de intentie heeft om serieus met internetdaten aan de slag te gaan. Om deze reden kun je bijvoorbeeld een melding krijgen, dat je eerst een profieltekst moet maken voordat je inschrijving voltooid kan worden en je zichtbaar wordt op de datingsite.

Hoe betrouwbaar en veilig zijn datingsites werkelijk?

Betrouwbare datingsites worden niet beheerd door een hobbyist op een zolderkamertje. In tegendeel. Het zijn serieuze bedrijven die klanttevredenheid, veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan.

Datingsites die als een serieus bedrijf gerund worden herken je tegenwoordig onder andere aan het Keurmerk Veilig Daten. Een keurmerk dat door de consumentenbond in het leven is geroepen om oplichting via datingsites tegen te gaan.

Datingsites die dit keurmerk inmiddels hebben zijn:

 • Lexa
 • Relatieplanet
 • Pepper
 • Parship
 • Match4me
 • e-Matching
 • Paiq
 • 50plusmatch
 • eDarling

Zeker de datingsites die dit keurmerk dragen zullen er alles aan doen om oplichting te voorkomen. En zullen er tevens alles aan doen om gegevens van de gebruikers van de datingsite zo goed mogelijk te beschermen.

Daarmee kunnen we de vraag of datingsites veilig zijn absoluut met ja beantwoorden.

Wat gaat gebruik maken van datingsites me kosten?

Je zult begrijpen dat een goede betrouwbare datingsite online houden, uitbaten, onderhouden en beveiligen een dagtaak is en ook het nodig kost. Vandaar dat een veilige en betrouwbare datingsite, waarop alleen echte mensen zijn ingeschreven die serieus willen daten, nooit gratis kan zijn.

En dus zul je, als je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten die een datingsite te bieden heeft, altijd abonnementsgeld moeten betalen.

Hiermee komen we bij het tweede kenmerk van een veilige en betrouwbare datingsite: En dat is dat je abonnementsgeld betalen moet als je van alle aangeboden diensten en functionaliteiten gebruik wilt kunnen maken.

Hoe duur het gebruik van datingsites precies uit zal gaan vallen voor je, is deels afhankelijk van de complexiteit en de doelgroep van de datingsite.

Zo zijn er bijvoorbeeld datingsites, zoals Paiq, die gebruik maken van een ingenieus systeem dat de gebruikers van de datingsite met elkaar matcht. Zodat je niet zelf profielen van anderen hoeft te doorzoeken, maar rustig kan afwachten waar het systeem mee komt.

En voor een datingsite die gebruik maakt van zo'n ingenieus systeem zou je wel eens meer moeten gaan betalen dan voor een meer algemene datingsite.

Daarnaast hebben de meeste datingsites allerlei abonnementsconstructies. Waarbij je minder gaat betalen per maand wanneer je direct voor een langere periode een abonnement afsluit.

Hoe duur datingsites gaan zijn voor jou, hangt uiteindelijk vooral af van jouw eigen voorkeuren en wensen.

Hoe ga je succesvol te werk en kies je de juiste datingsite?

Wat betrouwbare datingsites zijn, hoe ze werken en dat ze ook veilig kunnen zijn, dat heb je kunnen lezen. En dat er onvermijdelijk kosten verbonden zijn aan het gebruiken van een betrouwbare en veilige datingsite waar echte vrouwen op staan ingeschreven, dat zul je inmiddels ook begrepen hebben.

Om nu zo goed mogelijk te voorkomen dat per ongeluk toch slachtoffer gaat worden van een onbetrouwbare datingsite, is het als beginnende internetdater raadzaam om je allereerst eens in te gaan schrijven bij de allergrootste en allerbekendste datingsite van Nederland: Relatieplanet.nl

Op deze manier ervaar je bijvoorbeeld hoe het inschrijven op een betrouwbare datingsite in zijn werk gaat. En als je eenmaal echt een kijkje gaat nemen op de datingsite en profielen van vrouwen gaat bekijken, dan zul je heel snel ontdekken dat je op een gerenommeerde datingsite geen net iets te schaars geklede en net iets te sexy dames zult tegenkomen.

Dat komt onder meer omdat op een gerenommeerde datingsite ook foto's worden gescreend op echtheid. En wanneer daar twijfel over bestaat, dan zal die foto niet op een datingsite getoond kunnen worden.

De complete inschrijfprocedure op een gerenommeerde datingsite verloopt doorgaans op de volgende manier:

 1. De meeste datingsites zullen je proberen tot inschrijven te verleiden door het gratis te maken.
 2. En daar zou je ook zeker gebruik van moeten maken. Gratis inschrijven op een datingsite stelt je namelijk in staat om op je gemak je profiel te maken, je profieltekst te schrijven en de foto's uit te zoeken of te maken die je op de datingsite wilt gaan gebruiken.
 3. Ook kun je met een gratis inschrijving op je gemak gaan ontdekken hoe de site werkt en of je je er thuis zult gaan voelen.
 4. Tevens kun je via een gratis inschrijving profielen van anderen bekijken. Contact leggen met andere gebruikers kan via een gratis inschrijving overigens meestal niet.

Om volledig van een datingsite gebruik te kunnen maken zul je dan ook een betaald abonnement moeten nemen. Waarna je onbeperkt gebruik kunt maken van alle functionaliteiten van de datingsite. Waaronder berichten sturen naar andere gebruikers van de datingsite.

Welke manier van omgaan met datingsites de juiste is, zodat ze je dates opleveren

Zodra je echter berichten gaat schrijven en versturen, dan zul je al snel ontdekken dat bij lange na niet iedere vrouw die je een bericht stuurt reageert. En dat is als je man bent meer regel dan uitzondering.

Dat een vrouw niet reageert op je bericht kan zijn omdat:

 • Omdat ze wel ingeschreven is, maar geen betaald abonnement heeft.
 • Ze heel lang niet op de datingsite aanwezig is geweest.
 • Ze al met iemand serieuzer contact heeft. Veel vrouwen vinden het ongepast om dan nog contacten te leggen met anderen.`
 • Ze krijgt zoveel berichten dat het onmogelijk is geworden voor haar om alle berichten te beantwoorden.

Wat deze redenen je vooral vertellen is: dat het absoluut niet aan jou als persoon, of aan de manier waarop je je bericht hebt geschreven, ligt dat je geen reactie krijgt. Hooguit zou je verweten kunnen worden dat je het profiel van de vrouwen die je geschreven hebt niet goed genoeg bekeken hebt.

Omdat je dan meestal wel ontdekt zou hebben dat een vrouw geen abonnement heeft of dat ze al langere tijd niet op de datingsite aanwezig is geweest.

Er zijn echter ook redenen te bedenken waarom je geen reactie krijgt die vooral te maken hebben met jouw manier van omgaan met datingsites. Want de kans op reacties op berichten die je stuurt neemt pas toe wanneer je:

 • Je alleen inschrijft op datingsites die bij je passen.
 • Jouw date profiel zo maakt dat het de vrouwen aantrekt die je zou willen ontmoeten.
 • Een profieltekst schrijft die vrouwen nieuwsgierig maken naar jou, en die aanzet toch actie.
 • Berichten schrijft die een vrouw een goed gevoel geeft over zichzelf en die er tegelijkertijd voor zorgen dat een vrouw meer wil weten over jou

En zodra je steeds vaker reactie krijgt van vrouwen op de berichten die je stuurt, dan zal dat ongetwijfeld tot gevolg hebben dat je steeds enthousiaster met vrouwen contact gaat onderhouden via de datingsite.

Probeer jezelf hierin echter direct te beperken, en leer jezelf zo snel mogelijk omgaan met een datingsite zoals je met een datingsite om zou moeten gaan. Namelijk door een datingsite te beschouwen als een ontmoetingsplaats waar je slechts het eerste contact legt met vrouwen. Waarbij het doel is om zo snel mogelijk te ontdekken of jullie overeenkomsten hebben die het leuk en interessant genoeg maken om elkaar te gaan ontmoeten.

Te lang op een datingsite blijven hangen is ook om een andere reden onverstandig. Want dat de veiligheid en betrouwbaarheid van gerenommeerde datingsites in orde zijn neemt niet weg dat mensen nog steeds kunnen jokken over bijvoorbeeld: leeftijd, lengte, gewicht en andere zaken waarvan men vindt dat het ze onaantrekkelijker zou kunnen maken.

Spreek daarom altijd zo snel mogelijk af met iemand die je leuk lijkt. Temeer omdat relaties tussen mensen zich alleen goed en op een juiste manier kunnen ontwikkelen via persoonlijk contact.

Als je op deze manier omgaat met datingsites, dan werken ze precies op de manier zoals je van een datingsite zou mogen verwachten. Namelijk: dat je op een betrouwbare en leuke manier geregeld een leuke date met een vrouw in het vooruitzicht hebt.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren