Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe gaat internetdaten?

Mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe relatie kunnen dat tegenwoordig ook thuis vanachter hun computer doen, internetdaten genaamd.

Hoe internetdaten gaat? Via datingsites. Een datingsite is een website die kort door de bocht de functie van relatiebemiddelaar voor zijn rekening neemt. Uitgebreide mogelijkheden om jezelf voor te stellen op een datingsite worden gekoppeld aan een goede zoekfunctie. Personen die aan je criteria voldoen zullen vervolgens overzichtelijk worden gepresenteerd.

Inschrijven op datingsites

Voordat je van start kunt met internetdaten zul je je eerst moeten inschrijven op één van de vele datingsites die Nederland inmiddels rijk is. Inschrijven op een datingsite is volledig anoniem. Persoonlijke gegevens die je invult zijn alleen te bekijken door jezelf en de beheerders van de website. Tijdens het inschrijven zullen je doorgaans een aantal vragen worden gesteld waarmee je datingprofiel wordt samengesteld. Hoe meer aandacht je aan je profielpagina besteedt, hoe beter je presentatie op de datingsite zal zijn.

Vragen die onderandere gesteld worden zijn:

  • De naam waaronder je voor de gebruikers van de datingsite bekend wilt zijn (Nickname)
  • Je leeftijd
  • Je woonplaats
  • Hobby's
  • Een omschrijving van jezelf

Op een groot aantal datingsites is inschrijving gratis. Vaak kunnen met een gratis inschrijving alleen profielen van andere leden worden bekeken. Voor het eigenlijke contacten leggen met andere leden moet veelal betaald worden.

Datingsites en doelgroepen

Op veel datingsites zou je iedereen tegen het lijf kunnen lopen. Van advocaat tot vuilnisman en van huisvrouw tot directrice. Daarnaast zijn er datingsites die zich richten op bepaalde doelgroepen.

Zo is bijvoorbeeld de datingsite Farmdate.nl speciaal voor mensen werkzaam, of met interesse in, de agrarische sector. E-Matching.nl verzorgt dating voor hoger opgeleiden en de site Crosspoint.net is er speciaal voor christenen. Daarnaast vind je ook websites die zich richten op bepaalde leeftijdcategoriën. Een voorbeeld daarvan is de datingsite seniorendating.nl.

Neerlands populairste datingsite en een site waar je allerlei soorten mensen vindt is: Relatieplanet.nl

Het succes van datingsites hangt ondermeer af van de functionaliteiten en de gebruikersvriendelijkheid ervan. Uiteraard hangt het succes ook af van de activiteit van de leden. Een site waar regelmatig veel leden online zijn die actief contact met elkaar leggen, biedt natuurlijk de meeste kans op leuke dates met andere singles.

Waarom internetdaten nogal eens tegenvalt

En zoveel mogelijk singles ontmoeten en daten zou dan ook jouw doel moeten zijn als je inschrijft op een datingsite. Echter, online daten is niet zo makkelijk als veel datingsites je het liefst willen doen geloven.

Het hebben van een aantrekkelijk profiel, dat minimaal bestaat uit een goede profieltekst en het liefst meerder foto's, blijkt juist datgene te zijn waar internetdaters vaak net niet de aandacht aan besteden die ze eraan zouden moeten besteden.

Naast dat menigeen niet echt goed weet wat je nou precies in een profieltekst moet zetten, gaan de meesten uiteraard het liefst zo snel mogelijk op zoek naar een mogelijke date.

En daarmee zou je wel eens recht op een teleurstelling af kunnen stevenen. Want wanneer je foto's, profieltekst en de berichten die je schrijft, degene die je aanschrijft niet aanspreken, dan blijft je mailbox op een datingsite doorgaans verdacht leeg.

Zorg, om teleurstellingen te voorkomen, er dan ook in ieder geval voor dat je profieltekst en de foto's die je op je date profiel zet dik in orde zijn, voordat je contact gaat proberen te leggen met andere singles.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren