Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Is via internetdaten een eerste date hebben echt zo anders?

Een eerste date met iemand die je ontmoet hebt via internetdaten, niemand kijkt er meer raar van op. Tenslotte gebruiken we internet voor heel veel dingen. Waarom dan niet ook om andere mensen te ontmoeten?

Maar ondanks dat is iemand ontmoeten via internet, om vervolgens met diegene te gaan daten, net even anders dan een date hebben met iemand die je bij de boekwinkel of tijdens het uitgaan hebt ontmoet.

Wat de eerste date anders maakt

Het grootste verschil tussen een eerste date via internetdaten en iedere andere eerste date is, dat je jouw date vooral hebt leren kennen via het uitwisselen van tekstberichten. Iets dat ertoe bijdraagt dat je je vooral aangetrokken bent gaan voelen tot iemands persoonlijkheid.

Van het uiterlijk heb je doorgaans slechts een indruk op kunnen doen via enkele foto's. Dit kan tot gevolg hebben dat, zodra je deze persoon in het echt gaat ontmoeten, het uiterlijk zowel mee kan vallen als tegen kan vallen.

Want een foto is slechts een momentopname. Pas als je iemand in het echt ontmoet zie je wat ze werkelijk uitstraalt via haar houding, bewegingen, lichaamstaal en ogen. En dat kan uiteraard mee -of tegenvallen.

Ongetwijfeld realiseer je je dat ergens ook wel. En dat kan dan ook de oorzaak zijn van nog wat extra zenuwen.

Zenuwen die je als man zijnde eigenlijk helemaal niet zou moeten hoeven hebben. Omdat vrouwen heel anders naar het uiterlijk van een man kijken, dan mannen naar het uiterlijk van een vrouw.

Vrouwen kijken namelijk vooral naar wat het uiterlijk van een man uitstraalt. Dat betekent kortweg, dat wanneer jij lekker in je vel zit en je kijkt met een positieve blik de wereld in, dan kan er voor jou eigenlijk niet eens zoveel meer misgaan.

Je zou dan zelfs met een gerust hart witte sokken kunnen dragen en gympies. Zolang je jezelf er maar niet voor excuseert dat je ze draagt. Maar in plaats daarvan gewoon zegt, dat je ze draagt omdat je het lekker vindt zitten.

Maar dat even terzijde. Je gaat een vrouw ontmoeten die je alleen nog maar op foto's hebt gezien. Of in ieder geval nog niet in het echt. Moet je dan nog ergens specifiek aan denken of ergens speciaal op letten als je een eerste date gaat hebben met iemand die je kent via internetdaten?

Dat hoeft niet echt. Want als je gaat daten, is het sowieso beter om te luisteren naar je gevoel, in plaats van naar je verstand.

Dit betekent ondermeer, dat als je je date ziet en je voelt je vrijwel direct tot haar aangetrokken, dan zit het wel goed. Echter, heb je aan het einde van de date nog steeds het idee van: ik vind haar wel aardig, maar verder niet, wees daar dan ook eerlijk in en zeg het.

De beruchte valkuil van het internetdaten

Menigeen die date via het internet maakt de fout om pas wat met elkaar af te gaan spreken wanneer er gevoelens in het spel aan het komen zijn. Het is nog niet echt verliefdheid te noemen, maar van sterk aangetrokken voelen tot elkaar is zeker sprake.

Dit kan, wanneer beiden hier goed mee omgaan, zeker leiden tot iets moois. Maar het kan evenzo goed leiden tot een enorme teleurstelling.

Hoofdzakelijk omdat de verwachtingen die je van elkaar hebt niet gebaseerd zijn op feitelijke waarnemingen, maar gestoeld zijn op een beeld dat je je op andere manieren van die persoon hebt gevormd. En die zouden wel eens helemaal niet overeen kunnen komen met de indruk die je van elkaar opdoet tijdens de eerste date.

Want stel je voor dat je best zenuwachtig bent voor die date en je voelt je best onzeker, dan kan je date wel eens een hele andere indruk van je krijgen dan die ze tot nu van je heeft. En dat is uiteraard te begrijpen.

Maar de gevoelens die ze voor je had, zouden daardoor wel eens als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen. Omdat vrouwen zich instinctief nu eenmaal sterk aangetrokken voel tot zelfvertrouwen in een man. Iets dat op die eerste date dan helaas net even gaat ontbreken in jouw uitstraling en voorkomen.

Wat tevens kan zorgen voor een grote teleurstelling is, dat je te snel de gevoelens die voor je date hebt deelt met haar. Dit kan onbedoeld te opdringerig en te wanhopig overkomen op een vrouw. Iets dat ervoor kan zorgen dat ze uit je leven verdwenen is, voordat je er goed en wel erg in hebt.

Wanneer je gevoelens hebt voor een vrouw die je via internetdaten hebt ontmoet, houd deze dan absoluut voor je. Laat je date merken dat je haar leuk vindt, maar zeg er niets over. In ieder geval niet voordat zij haar gevoelens voor jou met je heeft gedeeld.

Veel beter is het echter om het niet zover te laten komen. En een vrouw direct uit te nodigen voor een date zodra je haar leuk begint te vinden. Op deze manier voorkom je dat je al voor de eerste date gevoelens hebt voor een vrouw die je via internetdaten hebt leren kennen.

Tevens voorkom je op deze manier, dat je jezelf een beeld van iemand vormt dat niet overeenkomt met de werkelijkheid. Bovendien scheelt snel afspreken je een hoop tijd en mogelijke teleurstellingen. En tot slot. Bij de meeste vrouwen heb je direct een streepje voor wanneer je ze laat merken dat je durft te gaan voor wat je wilt.

En internetdaten gebruikt waar het voor bedoelt is: op een comfortabele manier andere singles ontmoeten en snel een eerste date afspreken, zodra het gevoel hebt: deze vrouw zou ik graag beter willen leren kennen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren