Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Het grote nadeel van deels gratis online dating

Gratis online dating is om vele redenen aantrekkelijk. Bijvoorbeeld omdat je op deze manier eens even rustig kan bekijken wat online dating nu eigenlijk is, wie het nog meer doen en of het werkt, voordat je er geld aan uit gaat geven.

Daarom biedt iedere online datingsite nieuwe leden de mogelijkheid gratis in te schrijven. Zodat je eerst eens rond kunt kijken, voordat je een abonnement neemt en aan het betalen moet. Maar gratis inschrijven betekent zelden gratis gebruiken. En dat kan wel eens één van de grootste nadelen zijn van online dating.

Gedeeltelijk gratis nadelig voor betalende leden

Maar zodra je je inschrijft op een datingsite die geld vraagt voor hun diensten, dan zul je snel ontdekken dat het inschrijven weliswaar gratis is, maar dat je met een gratis inschrijving doorgaans geen gebruik kunt maken van de belangrijkst functies van een datingsite. Waaronder, het versturen van berichten.

En dit kan een groter nadeel zijn dan je in eerste instantie zou verwachten. Want dat je geen berichten kunt versturen, betekent doorgaans tevens dat je ook niet kunt antwoorden op ontvangen berichten.

Met als gevolg dat iemand die netjes z'n abonnementsgeld betaalt en serieus met online dating bezig is, stiekem de dupe wordt van trucjes die datingsites gebruiken om nieuwe leden te lokken.

Tenminste op een aantal datingsites. Want bij de website van het jaar 2009-2012, Relatieplanet.nl, kun je op date profielen tevens zien van welke abonnementsvorm er gebruik gemaakt wordt.

Zo kun je, voordat je tijd en moeite gaat stoppen in het schrijven van een berichtje aan iemand, in ieder geval zien of diegene die je van plan bent te gaan schrijven überhaupt wel kan antwoorden.

En dat is fijn. Want ondanks dat je wellicht best weet dat niet elk bericht dat je stuurt beantwoord wordt, is er toch telkens weer dat gevoel van teleurstelling wanneer nou net die ene leuke vrouw je bericht niet beantwoord.

Echter, E-matching.nl heeft voor dit probleem een hele mooie oplossing bedacht. Op deze site, die zich richt op online dating voor hoger opgeleiden, kunnen gratis leden nog steeds geen berichten versturen, maar kunnen ze de berichten die ze krijgen wel beantwoorden.

E-matching.nl zorgt er met deze functionaliteit voor dat de mensen die netjes betalen voor hun lidmaatschap, de mogelijkheid geboden wordt daadwerkelijk met iedereen die ingeschreven is op deze datingsite in contact te komen.

Bovendien vergroot het zondermeer ook nog eens de activiteit onder de leden van de site. Iets dat ongetwijfeld tot meer dates leidt. En uiteindelijk is dat toch waar online dating om draait.

Een tip voor betalende leden

Gratis lid van een datingsite wordt je doorgaans op twee manieren. Je schrijft je in, maar wordt nooit betalend lid. Of je bent betalend lid geweest van een datingsite, maar je abonnement is afgelopen.

In beide gevallen is de kans groot dat een dergelijk profiel vroeg of laat een spookprofiel wordt. Een profiel van iemand, die zich niet langer meer actief bezighoudt met online dating.

Negentig procent van de mannen die aan online dating begint, houdt het wegens gebrek aan succes binnen 3 maanden alweer voor gezien.

Vrouwen laten het online daten geregeld al snel voor wat het is, omdat ze: of overspoeld worden met berichten zodra ze hun inschrijving op een datingsite hebben afgerond of zulke banale reacties krijgen op hun profiel, dan hun zin om te daten met iemand via een datingsite ze snel vergaat.

Wanneer we deze feiten en klachten in ogenschouw nemen dan zal het je niet verbazen dat veel mensen die langdurig gratis lid zijn van een datingsite niet actief bezig zijn met online daten. En dat ze de berichten die je stuurt dan ook vaak niet beantwoorden. Simpelweg omdat ze: of je bericht niet eens gezien hebben of je gewoonweg niet kunnen antwoorden.

Je tijd verdoen aan iemand die zich niet actief bezighoudt met online dating voorkom je door:

  1. Proberen te achterhalen wanneer deze persoon voor het laatst online is geweest op de datingsite. Veel datingsites laten zien wanneer iemand voor het laatst actief geweest is op de site. Echter, wanneer dit niet zichtbaar is, dan is een goede indicator: hoe lager iemand voorkomt in de zoekresultaten, hoe langer het geleden is dat deze persoon online is geweest.
  2. Date profielen die de indruk wekken dat er nauwelijks aandacht aan is besteed, zijn vaak van mensen die zich niet heel actief bezighouden met online dating. En hun gratis inschrijving dan ook niet snel zullen omzetten naar betaald abonnement.
  3. De profieltekst wekt om een één of andere reden de indruk dat deze een lange tijd geleden is geschreven.

Uiteraard kun je alsnog proberen met deze persoon in contact te komen, want je weet tenslotte maar nooit. Vestig er alleen je hoop niet op. Want de kans is zeer reëel dat je nooit wat van deze persoon zult vernemen.

Voor iedereen die zich met online dating bezighoudt zou het eigenlijk een gewoonte moeten worden eerst te achterhalen of je met degene die jouw interesse heeft gewerkt überhaupt in contact kunt komen.

Er wordt ongetwijfeld veel tijd verspild aan het berichten sturen naar personen die niet kunnen of niet eens de intentie hebben om te reageren. Dergelijke personen vormen onbedoeld een bron van ergernis en teleurstelling voor velen.

Echter, gratis online dating aanbieden zal voor veel datingsites voor eeuwig interessant blijven. Het zorgt namelijk voor een voortdurende toestroom van nieuwe leden. En een groot aantal leden is een indicatie van populariteit van die website. En dus gaan datingsites vaak voor grote aantallen leden. Hetgeen meer dan eens betekent dat inactieve profielen op een de site, zo lang mogelijk behouden worden.

Door rekening te houden met deze wetenschap, kun je voor jezelf een hoop teleurstellingen voorkomen. En dat is prettig. Want het is doorgaans de voordurende teleurstelling die ervoor zorgt dat we online dating voor gezien houden. Zelfs wanneer het gratis is.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren