Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Zo vergroot je de kans op een nieuwe relatie via internet dating

Internet dating vergroot je kans op een nieuwe relatie aanzienlijk, omdat steeds meer singles de weg naar dating via internet vinden. Het inschrijven op een datingsite en het scoren van een date lijkt voor velen op het eerste gezicht een wassen neus.

Echter, niets is minder waar. Nu steeds meer mensen internetdaten gaan proberen, wordt niet alleen de keus groter maar ook de concurrentie. Met als gevolg dat je buiten de boot valt wanneer je jezelf niet enigszins verdiept in de wereld van daten via het internet.

Kies de juiste datingsite

Een succesvol internet dating avontuur begint met het selecteren van een datingsite die bij je past. Grofweg kunnen datingsites verdeeld worden in 2 groepen: gratis datingsites en betaalde datingsites. Daarnaast zijn er ook datingsites die een bepaalde doelgroep bedienen zoals bijvoorbeeld Farmdate voor mensen die houden van het buitenleven of E-matching, een datingsite die zich richt op hoger opgeleiden.

Bij het selecteren van een datingsite is het dan ook verstandig te bekijken wat voor een datingsite bij je past en te kiezen voor de betaalde variant.

Een betaalde datingsite hecht veel waarde aan de privacy en veiligheid van de leden. Een van de maatregelen is, dat elke inschrijving wordt gecontroleerd om inschrijvers met minder goede bedoelingen zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

Een maatregel waar op een gratis datingsite minder of zelfs geen aandacht aan wordt besteed. Tevens zorgt het moeten betalen voor de aangeboden diensten er al voor dat de leden serieuzer met internet dating bezig zijn.

Besteed aandacht aan je profiel

Wek niet de indruk dat je weinig aandacht hebt besteed aan je profiel. Een profiel waar weinig aandacht aan is besteed, nodigt andere leden niet echt uit contact met je te zoeken. Neem dan ook de tijd van je profiel iets goeds te maken.

Het aanmaken van een profiel is vaak onderdeel van de eigenlijke inschrijving op een datingsite. Aan de hand van een aantal vragen en invullijstjes wordt je profiel samengesteld. Veel datingsites bieden de mogelijkheid iets over jezelf te schrijven. Als je niet direct iets weet te verzinnen kun je het even overslaan. Na het voltooien van de inschrijving is er nog voldoende mogelijkheid onderdelen van je profiel aan te passen.

Voorzie je profiel van een goede foto

Internet dating is voor een groot deel en visuele aangelegenheid. De afweging om een pagina daadwerkelijk te bezoeken wordt meestal gemaakt aan de hand van een foto. Een goede foto van jezelf, waar je bij voorkeur lachend op staat, kan tot 9 keer zoveel bezoek opleveren.

Weerhoud jezelf ervan foto's te plaatsen van huisdieren, motorfietsen en auto's. Ook foto's van jou in gezelschap van een andere vrouw, doen het niet echt goed bij de bezoekers van je profiel. Vrouwen bezoeken je profiel om meer te weten te komen over jou en zijn dan ook zelden geïnteresseerd in iets anders dan dat.

Denk na over de inhoud van je mails

Alles is voor elkaar. Je hebt een prettige datingsite gevonden en je profiel ziet er goed uit. Kortom je bent er klaar voor. Tijd om eens een bezoek te brengen aan profielen van vrouwen. Binnen de kortste keren zul je op een pagina terecht komen van een vrouw, die je graag beter zou willen leren kennen.

Tijd om een mail te sturen. Veel internetdaters maken echter de fout een bericht te sturen dat eigenlijk nauwelijks meer bevat dan een compliment over het uiterlijk van de vrouw in kwestie. Op dergelijke berichten wordt zelden gereageerd. Voornamelijk omdat vrouwen tientallen mailtjes per dag met ongeveer dezelfde inhoud ontvangen. Daarnaast getuigt het ook nog eens niet van bijster veel interesse in haar als persoon.

In een goed bericht vertel je in maximaal een zinnetje of 4 wat je opviel en leuk vond aan haar profiel. Ook kun je reageren op iets wat ze schrijft of er een vraag over stellen. Het belangrijkste is vooral dat je doormiddel van jouw bericht interesse toont in haar als persoon in een opgewekte en spontane toon.

Bezoek de datingsite regelmatig

Er zijn twee redenen om de datingsite minstens om de dag even te bezoeken. Ten eerste geeft dit je de kans de laatste inschrijvers te bekijken. De kans op antwoord op mail die je stuurt is namelijk altijd het grootst bij nieuwe inschrijvers. Maak daar gebruik van.

Ten tweede moet je nooit te lang wachten met het beantwoorden van de berichten die je krijgt. Te lang wachten met het beantwoorden van een bericht wekt de indruk dat je niet heel erg geïnteresseerd bent. De kans op een antwoord neemt dan ook snel af.

Dit is zeker het geval wanneer veel mannen in contact proberen te komen met de vrouw waar jouw interesse ook naar uit gaat. Om bij haar in de picture te blijven is het dan ook zaak haar berichten tijdig te beantwoorden.

Voor wie beetje tijd en energie steekt in zijn profiel en de berichten die hij stuurt, zal internet dating niets anders opleveren dan positieve ervaringen. En misschien heb je het geluk een nieuwe relatie aan je internet dating avontuur over te houden.

Zo niet, dan is er nog geen man overboord. Internet dating is ook een prima manier om je vriendenkring uit te breiden. Ook vandaag de dag ontstaan nog steeds de meeste relaties tussen mensen die elkaar via hun eigen sociale kring ontmoeten. Dus nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vrienden maken om zo je sociale netwerk uit te breiden, is nooit verspilde moeite.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren