Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Tien tips die je online dating profiel aantrekkelijker maken voor vrouwen

Wist jij dat een online dating profiel gemiddeld maar ongeveer 10 seconden bekeken wordt, voordat er doorgeklikt wordt naar een volgend profiel. Tenzij iets in het profiel de aandacht trekt. Met andere woorden: je hebt maar tien seconden om de aandacht van een vrouw te trekken, zodat ze ook daadwerkelijk je online dating profiel gaat lezen.

Misschien herken je het zelf ook wel als je aan het internetten bent. Je schuimt de zoekresultaten af en klikt in de zoekresultaten op de link die leidt naar de website, waarvan jij vermoedt dat die voor jou interessante informatie zou kunnen bevatten. Maar wanneer je niet direct vindt wat je zoekt, dan klik ook jij weer snel weg om te kijken of de volgende webpagina in de zoekresultaten dan wel biedt waar je naar op zoek bent.

En vrijwel precies hetzelfde gebeurt er ook met je online dating profiel. En dat gebeurt niet omdat je geen interessant persoon gevonden wordt. De enige reden waarom vrouwen binnen 10 seconden weer van je profiel verdwenen zijn is doorgaans, dat ze binnen die 10 seconden niet iets op jouw profiel gevonden hebben wat ze aantrekt.

En je foto dan? Jouw foto is voor een vrouw slechts een onderdeel van het hele plaatje. Dit komt omdat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot de persoonlijkheid van een man, dan tot zijn uiterlijk. En dus is er, behalve een redelijke foto, meer nodig voor een goed online dating profiel.

Aan de hand van de volgende 10 tips kan ook jij snel je online dating profiel aantrekkelijker maken voor vrouwen.

  1. Zet een pakkende kop boven je tekst en schrijf een nieuwsgierigmakende eerste alinea. Het is een beproefde manier, die onder andere ook door kranten gebruikt wordt, om de aandacht van lezers te trekken. En die op een dating profiel ook bijzonder goed werkt.
  2. Spreek een vrouw persoonlijk aan. Maak een profieltekst vooral niet ingewikkeld en voorkom het gebruik van moeilijke woorden en lastige zinsconstructies. Schrijf zoals je spreekt en gebruik korte zinnen.
  3. Vertel een verhaal. Misschien hou je van motorrijden. Nu kun je in een paar woorden vertellen dat je van motorrijden houdt. Maar dan is dat maar gewoon een feit, waarmee niemand verder iets kan, of iets over kan vragen. Door in je profiel te vertellen waarom je zoveel van motorrijden houdt en foto's toont van jouw en je motor, deel je iets uit jouw leven met de lezers van je profiel. Daarmee wek je interesse en maak je het voor de lezeressen van je profiel een stuk eenvoudiger om vragen te stellen.
  4. Laat in je profieltekst zien wie je bent. Dit kan voor veel mannen wel eens een lastige zijn. Vaak vinden we het moeilijk om iets over onszelf te schrijven. En bovendien vinden we vaak van onszelf dat we niet kunnen schrijven. Maar vrouwen willen nu eenmaal graag weten wie je bent. En daarvoor moet je toch echt zelf je tekst schrijven en kom je niet weg met een opsomming van goede eigenschappen. En ook niet met een paar leuke gejatte zinnetjes.
  5. Maak je alinea's niet te lang. Echt lezen doen mensen niet op het internet. Lezen vanaf een scherm blijft lastig en dus scannen we de tekst eigenlijk meer. Door veel korte alinea's van hooguit 4 regels te gebruiken maak je het lezen van je profieltekst makkelijker voor je lezeressen en is de kans groter dat ze je hele profieltekst lezen.
  6. Voorkom het gebruik van clichés. Te vaak komen er clichés voor in profielteksten, waarbij het ergste cliché wel ongeveer het zinnetje "Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd" is. Nog steeds denken volkstammen dat een dergelijke bekende uitspraak iets toevoegt aan een profieltekst. Maar niets is minder waar.
  7. Vertel vooral niet teveel. Veel mannen vertellen te weinig, maar er zijn ook genoeg mannen die, als ze eenmaal aan het schrijven slaan, veel teveel vertellen. Een goede gewoonte bij het schrijven van een profieltekst is: schrijf alles op wat je over jezelf wilt vertellen en ga vervolgens schrappen. En schrap zoveel weg, dat je een leuk verhaal van ongeveer 5 alinia's van 4 regels overhoudt. Vrouwen willen namelijk niet teveel van je weten. Want een mysterieuze man is tenslotte veel spannender. Slim is dan ook een beetje mysterie rond jouw persoon te creëren.
  8. Maak gebruik van details. Dat je vertelt dat je graag sport is oké. Maar vertellen wat voor sport je doet is beter. Want misschien vindt zij dezelfde sport leuk en dat schept dan uiteraard direct een band. Maar perfect is het pas wanneer je met een zekere passie vertelt waarom je die sport zo graag doet. Want vrouwen houden van een man met een passie.
  9. Wissel geregeld van foto(s). Wanneer je de foto(s) op je profiel verandert, dan ziet je profiel er eigenlijk meteen weer als nieuw uit. En dat levert altijd weer hernieuwd bezoek van je profiel op. Wissel dan ook geregeld van foto(s).
  10. Heb plezier. Zorg voor voldoende plezier en voldoening in je leven. Want wanneer jij plezier hebt in je leven dan straalt dat ook af op je dating profiel. En ieder mens voelt zich nu eenmaal aangetrokken tot plezier en vreugde en niet tot somberheid.

Deze laatste tip is misschien wel de belangrijkste van 10 gegeven tips om je online dating profiel aantrekkelijker te maken voor vrouwen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren